Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Picturesque sea landscape. Ha Long Bay, Vietnam shutterstock_78891328.jpg
shutterstock_128096717 HANOI, VIETNAM - FEBRUARY 3 Unidentified vendor at the small market on February 3, 2013 in Hanoi, Vietnam..jpg

Vietnams store severdigheter

Vietnam ligger de store høydepunktene - og alle de små uforglemmelige overraskelsene - som nydelige perler på en snor fra fjellene i nord til Mekong-deltaet i sør.

Overveier dere en reise til Vietnam, kan dere glede dere over at landet er et overflødighetshorn av muligheter. Variasjonen bør kunne tilfredsstille stort sett alle ønsker for en reise til Vietnam, uansett om man foretrekker kultur, natur, historie, gastronomi, aktiv ferie eller bare ønsker å slappe av i vannkanten på et lekkert resort.

Hos CPT har vi naturligvis vanskeligheter med å peke på våre absolutte favoritter, siden Vietnam har noe for enhver smak - men severdighetene nedenfor har vi blitt enige om.

Vietnameserne

Møtet med landets imøtekommende befolkning er nok den største opplevelsen på en rundreise i Vietnam. Det er ikke bare på hotellet eller i restauranten man merker vietnamesernes oppriktige gjestfrihet. Turistene møter den også ute blant alle etniske folk i de små isolerte fjellandsbyene, blant ropende fiskekoner på markedet i Hoi An, ja selv blant travle forretningsfolk i det pulserende Saigon. Vær åpen i møtet med vietnameserne, så får dere flerfoldige ganger igjen.

shutterstock_325398872 Vietnamese Hmong children smiling in rice terrace river side on september 25, 2015 at mu cang chai district,Yenb.jpg

Ha Long-bukten

Med en sikker plassering på UNESCOs verdensarvliste, har Ha Long-bukten, med dens eventyrlige klippeformasjoner, spennende huler og flytende landsbyer, en like sikker plassering på vår liste. Bukten oppleves best fra soldekket på en av de mange djunkere, som i et behagelig tempo seiler rundt i denne klippelabyrinten naturen har skapt. Det er muligheter for å bade, padle i kajakk, gå på oppdagelse i store hulesystemer, ta en båt gjennom tidevannskanaler eller bare slappe av med en massasje ombord. Har dere tid til det, så velg et tre-dagers cruise. Da har dere muligheten til å komme ut til de mindre besøkte områdene i Ha Long-bukten.

Hoi An

Hoi An, perlen fra kolonitiden, mener mange er Vietnams vakreste by, og når man beveger seg rundt i de bilfrie gatene mellom sjarmerende gamle hus, hyggelige cafeer og restauranter, små butikker og fargerike familietempler, ser man tydelig hvorfor. I tillegg kommer en flere kilometer lang deilig sandstrand, muligheten for lette sykkelturer i lokalområdet, inspirerende kokkeskoler og avslappende wellness på et av de mange glimrende resorts med spa. Gå heller ikke glipp av en tidlig morgen på det lokale fiskemarkedet eller en dagstur med snorkel til det uforstyrrede paradiset, Cham Island.

Ha Giang

Dette kuperte fjellområdet i den nordlige delen av Vietnam, åpner for turisme først nå, men det er ingen grunn til å vente. De isolerte dalstrøkene befolkes av Vietnams største gruppering av etniske folk, som man møter hver søndag på de spektakulære markedsplassene i sine tradisjonelle fargerike klesdrakter. Ha Giang er ideelt til korte vandreturer mellom etniske landsbyer, og velger man å overnatte på en familiedrevet ”Homestay”, er det mulig å følge landsbylivet, arbeidet på jordene eller undervisningen på den lokale skolen på nært hold. Turismefasilitetene i Ha Giang er veldig begrenset, så for å få mest mulig ut av det, anbefaler vi en lokal guide og sjåfør.

shutterstock_222379111 MUCANGCHAI, VIETNAM, SEPT 20 H'mong ethnic minority children on September 20, 2014 in Mucangchai, Vietnam. H'mong.jpg

Hué

Nguyen-keisernes gamle hovedstad er et av de få stedene i Vietnam hvor det er mulig å oppleve keisertidens ekstravagante levevis og imponerende arkitektur. Det nyrenoverte keiserpalasset og Den forbudte lilla by ligger sentralt i Hué, og i områdene rundt byen finnes det mange imponerende gravsteder med små sjøer, sjarmerende paviljonger og haveanlegg i tillegg til æresvakter med mennesker og dyr. Parfymeelven deler Hué i to, og en båttur i solnedgangen kan varmt anbefales. Hué ligger bare noen få kilometer fra kysten, hvor små fiskesamfunn og uforstyrrede sandstrender venter på å bli oppdaget.

shutterstock_340187063 Imperial Royal Palace of Nguyen dynasty in Hue, Vietnam.jpg

Mekong-deltaet

Mekong-elven sprer sine livgivende vannveier utover den sørlige delen av Vietnam, så derfor opplever man denne delen av landet best ombord på en privat sampan med plass til hele familien eller på en ombygget djunke. Livet og de mange forretningene i de små landsbyene langs kanalene, ivrige selgere på det flytende markedet i Cai Rang, flytende fiskelandsbyer ved Chau Doc og et variert lokalt kjøkken er bare noen av Mekongs mange fasetter. Skal man velge ett hotell, så bo på Victoria Chau Doc. Fransk kolonistil og beskjeden eleganse rett ved Mekongs elvebredd.

Gastronomi

Det vietnamesiske kjøkken er en herlig blanding av regionens tradisjonelle mat, utsøkte regionale retter og en internasjonal påvirkning fra den årelange kontakten med omverdenen. Enten man velger et av mange gatekjøkkener, som har spesialisert seg på et par retter, eller en av de moderne fusion-restaurantene, hvor innredningen også er et vesentlig element i den fulle opplevelsen, byr Vietnam på gastronomiske eventyr i verdensklasse. Fisk, skalldyr, oksekjøtt, svinekjøtt, kylling, and, grønnsaker og frukt blandes med krydderurter, chili, lime og fiskesaus og serveres med friske nudler (pho) eller ris. For å få med hele smaksinntrykket av Vietnam, anbefaler vi at dere både får med dere den kulturelle opplevelsen på gatekjøkkenet, hvor man lett faller i snakk med vietnameserne, og møtet med overklassen på en av de nye elegante restaurantene som ofte ligger i gamle templer, bakgårdshager eller i bygninger fra den franske kolonitiden.

Se også vårt kart over Vietnam med de beste attraksjonene og tips.

Les mer om våre reiser til Vietnam og send oss gjerne en reiseforespørsel, hvis dere ønsker et tilbud på en reise. 

Dere kan også få oversikt over våre reiser til Vietnam her:

Ha Long Bay - Denne bugt er et af de smukkeste naturområder i Vietnam. I sejler med junke rundt mellem hundredvis af kalkstensbjerge og overnatter ombord i private kahytter, Check Point Travel

15

dager
Det beste av Vietnam
  • Stemningsfulle gater og vakre templer i Hanoi
  • Overnatt på Ha Long-bukten i tradisjonell djunke
  • Keiserbyen Hué og Den forbudte lilla by
  • Strandliv og historisk sjarm i hyggelige Hoi An
  • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
  • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 22 650

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn