Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Hvorfor reise til Cuba?

Her kan dere lese om noen av attraksjonene og kjennetegnene, som etter vår mening gjør Cuba til et helt spesielt reisemål.

bil-og-case.jpg

Spennende historie

Noe av det som gjør en reise til Cuba til en veldig fascinerende opplevelse, er landets spennende historie. Når dere kommer til Cuba, er det som at gå inn i en tidslomme hvor mange ting ser ut som de gjorde for flere tiår siden.

I Havana kjører gamle amerikanske biler rundt i de stemningsfulle brolagte gatene. Bilene er kanskje det mest berømte symbolet på hvor gammeldagse mange ting ser ut og er på Cuba. Bygningene i landet er også slitte og fra en annen tid - men det er nettopp disse tingene som er med på å gi landet en helt spesiell stemning og sjarm.

Flere steder i landet kan dere oppleve spennende spor etter berømte revolusjonære som Che Guevara og Fidel Castro. Det er for eksempel en stor opplevelse å besøke revolusjonsmuseet, Museo de la Revolución, i Havana, hvor dere får hele historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Foran museet står båten "Granma", som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og deres kamerater fra Mexico til Cuba.

I byen Santa Clara, på det sentrale Cuba, kan dere i dag se flere statuer av Che Guevara. Under den store statuen av "el Che", på Plaza de la Revolución, ligger mausoleet hvor Che Guevara er lagt til hvile.

I tillegg til Cubas nyere revolusjonshistorie, er det også mange spor som fører helt tilbake til tidligere tiders koloni-herredømmer. I Trinidad og Havana kan dere for eksempel se de gamle bygningene og plassene, som spanierne oppførte i sin tid. Og i "sydens perle", Cienfuegos, kan dere se den franske innflytelsen på byens arkitektur - brede bulevarder, parker og søyleganger.

kontrasternes-cuba.jpg

Forførende og munter kultur

På tross av cubanernes tøffe levevilkår og knappe ressurser, har de generelt en livsglede og munterhet som ikke er til å temme. De har alltid plass til et smil, de nyter å danse på de livlige salsabarene og de møter turistene med åpne armer og oppriktig nysgjerrighet.

Dere får de beste opplevelsene i forhold til cubanerne ved å møte dem med den samme åpne nysgjerrigheten. Hvis dere utstråler vennlighet og respekt, blir dere møtt på samme måte.

En måte å komme helt inn på cubanerne, og oppleve dem privat, er ved å bo på de private casa particulares (Bed & Breakfast). Som et alternativ til hotell er casa particulares en spennende (og billigere) mulighet. Her får dere anledning til å møte cubanerne og oppleve deres muntre selskap. 

Sist, men ikke minst, er Cuba også stedet hvor dere får noen av verdens beste sigarer, som kan nytes sammen med den anerkjente cubanske rom. 

shutterstock_158460236 Varadero Beach Cuba.jpg

Fint vær det meste av året

Overskriften sier det meste. Været på Cuba er deilig og varmt det meste av året. Her er det solrikt og temperaturen ligger på dagtid normalt mellom 25 og 31°C. Når man snakker om været, er det naturligvis aldri noen garanti, men man kan altså "risikere" veldig fint vær på en reise til Cuba.       

AnconBeach.jpg

En reise til Cubas strender

Cuba har tallrike fantastiske strender å by på. Flere steder i landet kan dere nyte hvite og gylne sandstrender med palmer og deilig, varmt badevann.

Cuba har, som sagt, mange fine strender og Ancón-stranden (Playa Ancón) ved Det karibiske hav er for eksempel en av våre favoritter. Langs stranden er det palmer, og vannet er som regel rolig og badevennlig. Den gylne sandstranden ligger ca. et kvarters kjøretur fra Trinidad. Dermed kan dere kombinere strandliv med utforsking av den fascinerende, gamle byen fra kolonitiden, med spor helt tilbake til den spanske regjeringsperioden.    

Stranden ved Playa Giron på Cubas sørlige kyst er også en av landets beste. Her kan dere både slappe av og bade, og så er det gode muligheter for dykking eller snorkling.  

Også på nordkysten av Cuba kan dere slappe av på vakre strender. Her vil vi framheve strendene ved Varadero, Cayo Santa María og Cayo Coco. På den vestligste delen av Cuba kan dere også besøke den flotte stranden Maria La Gorda, som inviterer på rolig vann, gyllen sand og gode muligheter for snorkling.  

bus-og-casa.jpg

Byer med sjarm og sjel

Cubas byer er noe helt spesielt. Byene er veldig forskjellige, men felles for dem alle er den sjarmerende atmosfæren og den sjel som finnes her. En stor del av dette er uten tvil innbyggernes fortjeneste. Cubanerne er vennlige, imøtekommende og inntagende, og gjestfriheten deres gjør at det er en fornøyelse å besøke byene på Cuba.

Når man snakker om cubanske byer, er Havana selvfølgelig umulig å komme utenom - og hvorfor skulle man egentlig det? Havana består av åpne plasser og hyggelige gater, som strekker seg mellom bygninger med mye patina. Når man går i gatene, fornemmer man at det er en by som har vært igjennom litt av hvert. Her er det slitt, men på en flott og forførende måte. 

Trinidad er en annen av de cubanske byene som absolutt er verdt et besøk. Gå en tur i byens gater mellom lave, pastellfargete hus. Sett dere på den vakre, gamle Plaza Mayor, som er omgitt av storslåtte paleer og fornemme hus. Og få dere et godt måltid på en av byens små restauranter. Når kveldsmørket faller på, kan dere dessuten oppleve den livlige atmosfæren ved byens spillesteder, hvor cubanerne henført nyter de forførende rytmene.      

Se noen av våre reiser til Cuba nedfor: