Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Opplev Sanur og dra på utrolige utflukter

Sanur er ubetinget et av Balis mest populære ferieområder. Her er det et stort utvalg av restauranter, cafeer, butikker og lokale markeder i gangavstand fra hotellet, og det hele avgrenses mot øst av en fin strand med rolig vann, så både barn og voksne kan hopp i. Soloppgangen i Sanur kan til tider være fantastisk, men området langs vannet livner først ordentlig opp på kvelden, hvor lysene tennes i de hyggelige restaurantene og du kan kjenne duften av grillet fersk fisk og lokale spesialiteter.

Morning Reflektion at Sanur Beach Island Bali by making Jukung a Point Of Interest.jpg

Mange steder tilbys utflukter og dagsturer til noen av øyas største severdigheter. Og enten dere er interessert balinesisk kultur, religiøse seremonier eller flotte naturscenarier, er alt sammen tilgjengelig innenfor forholdsvis korte avstander fra Sanur. Dere har derfor god tid til stille og rolig å kombinere avslapping med uforglemmelige opplevelser.

I gudenes og kongenes fotspor

Gunung Agung.jpg

Bestill en engelsktalende lokal guide med bil, og start dagen tidlig med å kjøre mot Balis største vulkan, Gunung Agung, som rager 3.124 meter opp. Med en spektakulær plassering på siden av den til tider aktive vulkanen, cirka 1.000 meter over havet, ligger øyas modertempel, Pura Besakih. Her har dere muligheten til å gå i fotsporet til tusenvis av pilgrimmer. I tillegg til å være det helligste, eldste og største av Balis templer, er Pura Besakih et av de best bevarte. Reelt sett er det snakk om 22 templer samlet på et kjempestort areal, men fokuser primært på hovedtempelet Pura Penararan Agung, og husk å nyte den fantastiske utsikten over det østlige Bali.

Roofs in Pura Besakih Temple in Bali Island, Indonesia.jpg

Etter tempelbesøket kan dere kjøre til landsbyen Sidemen, som er omgitt av uforglemmelige naturscenarier og en fantastisk utsikt til Gunung Agung – på en klar dag. Fra små verksteder kan dere høre lydene fra produksjonen av det stoffet de fineste sarongene blir sydd av. Gå en tur rundt byen og spis en frokost i de vakre omgivelsene, før turen går videre.

shutterstock_47609428.jpg

Avslutt dagen med å besøke et av de største og mest interessante markedene på Bali - i byen Klungkung (Semarapura). Friske grønnsaker, fargestrålende frukt, tekstiler, husholdningsartikler, ja, der er nesten ingen grenser for hva som kan kjøpes. Samtidig er markedet et samlingssted for den lokale befolkningen, som kommer fra nær og fjern for å handle og for å treffe venner og bekjente på et av de mange spisestedene, wahrungs, på markedet.

Kerta Gosa i Semarapura. Rejser til Bali.jpg

Fra Semarapura kan dere også legge turen innom Kerta Gosa, som er en del av et historisk palass. Bygningen huset Balis høyesterett helt til nederlenderne koloniserte Indonesia. Det er spesielt de voldsomme maleriene i taket på paviljongen som er interessante. Motivet er uhyggelige demoner med bloddryppende sverd og forpinte mennesker, og viser i detaljer, hvilken straff som venter de skyldige i helvete – noe som sikkert kunne hjelpe fram tilståelser fra de anklagede foran kongen og prestene.

Øyhopping, snorkling og vandreturer

Fra fergeleiet i Sanur er det mulig å ta en båt til de to små naboøyene Nusa Lembongan og Nusa Penida. Det tar cirka en time over til de to øyene og noen velger å besøke begge på en dagstur. Det er imidlertid mange ting å foreta seg på de to øyene, så mange velger å dele det opp.

Nusa Lembongan, den velutviklede øya, har noen fine strender og gode muligheter for snorkling og dykking. Det er mulig å sykle øya rundt, hvis man vil besøke flere strender og få variert snorkling. Hvis dere går rundt øya, tar det cirka 4-5 timer.

Nusa Lembongan.jpg

Nusa Penida er mindre utviklet, så her må dere få plass til vandreskoene i strandveskene. Små landsbyer ligger spredt rundt på øya, og det er mulig å se noe av den villeste naturen på Bali - dramatiske klipper, fosser og avsidesliggende strender.

Small islands off of Nusa Penida known as Raja Lima or the five kings in Indonesia..jpg

Snorkling er noe av det beste man kan foreta seg på Bali og variasjonen rundt de to øyene er stor. Dere kan se både vakre korallrev, fargerike fisk og majestetiske manta rays. På begge øyene er det mulig å få kjøpt mat og drikke, hvis dere velger å arrangere øyhoppingen selv.

Hvis dere vil høre mer om våre spennende reiser til Bali, så ring oss på 0045 86 13 77 44.

Dere kan også få et uforpliktende tilbud på ved å sende en reiseforespørsel.

Send rejseforespørgsel