Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
All Inclusice Thailand

Thailand for første gang? Her er 3 gode tips

Dorte.jpg

Når du reiser til Thailand, reiser du til sol og et tropisk klima. Men du møter også en kultur som er veldig forskjellig fra den danske. Og det kan komme mye godt ut av det. Med vår lille guide får du tre råd om hvordan du kan få best mulig opplevelser i møte med thaiene og Thailand.

1) Få et godt møte med thaiene

Sawadee Kaa

I Thailand, som alle andre steder, er det lurt å lære seg noen enkle uttrykk og fraser. Og en av de mest grunnleggende tingene er å lære å hilse. I Thailand håndhilser man ikke. I stedet legger du håndflatene mot hverandre som vist på bildet og bøyer hodet lett. Jo høyere du holder hendene, jo mer respekt viser du. Selve hilsenen lyder:

"Sawadee kaa!" hvis du er kvinne og «Sawadee krub!» hvis du er en mann.

Hilsenen brukes flittig, så du vil nok lære den fort.

Takk, forresten, heter "Korb khun kaa!" for kvinner og "Korb khun krub!" for menn.

Prøv også med et smil. For det meste er thaiene buddhister, og de verner om fred og harmoni. Du blir møtt med et smil, og hvorfor ikke gjengjelde? Hvis du er klar for det, må du gjerne ha det litt moro. Det vil garantert bli satt pris på, og det er en fin måte å komme nærmere hverandre på.

Unngå å vise sinne. I Thailand er det skammelig og skammelig å bli opprørt i offentligheten – for deg. Vær i stedet høflig og tålmodig – og utholdende hvis situasjonen krever det.

Unngå også å peke fingeren mot andre eller vende fotsålene mot andre. Det anses som frekt og respektløst.

2) Gå om bord på thaikjøkkenet – og prøv gjerne et gatekjøkken

Thai Food

Maten i Thailand er delikat med mye frisk frukt og grønnsaker, mye fisk og skalldyr, chili og karri og mye ris. Og alt du trenger å gjøre er å prøve det. Det er billig å spise ute, så du løper ikke en stor risiko ved å prøve ut.

Ofte serveres maten i Thailand som deleplater slik at flere kan smake på retten. Og det er også en god måte å smake mye på.

Kjøkkenet er ikke helt det samme i sør og nord, men noen retter er nasjonale.

Noen av mine favoritter er:

Pad Thai: Båndnudler med f.eks. bønnespirer, lime og peanøtt samt grønnsaker og kjøtt i form av kylling, innmat eller biff.

Tom Kha: Kokosmelksuppe med lime og urter med tomat, sopp og reker/kylling/svin.
Pa Naang: Rød karri med kokosmelk, grønnsaker og kylling/svinekjøtt/biff. Det kan være ganske sterkt!

Pad Krapow Gai: Flash-stekt kylling med mye thaibasilikum (hellig basilikum), chili og hvitløk

Sticky Rice med mango: En ekstremt populær dessert, som serveres med tykk kokosmelk som både er søtet og saltet.

Dersom du ønsker å unngå veldig sterk mat, vennligst oppgi dette ved bestilling. All mat lages på bestilling i Thailand, så det er enkelt å tilpasse en rett. «No hot» og «No spicy» går langt.

Og ja! Gatekjøkkenene lager fantastisk mat, og du kan trygt kaste deg ut i det. En god tommelfingerregel i denne forbindelse er å se hva lokalbefolkningen gjør. Hvis det er lokale kunder, vet du at maten er god.

3) Prøv en thaimassasje

Thai Massage

En thaimassasje er en opplevelse for hele kroppen - og den er en deilig en i sitt slag. En ekte thaimassasje inkluderer føtter, legger, lår, korsrygg, skuldre, nakke, armer og hender, og du vil føle deg 10 år yngre etter en god massasje.

Utøveren, som typisk er en kvinne, bruker både hender, albuer, føtter og knær i massasjen, som består av en blanding av trykk og tøying som bringer kroppen i ulike yogastillinger.

Thai massasje er – til tross for navnet – en massasjeteknikk med opprinnelse i India. Massasjeformen kom senere til Thailand, hvor den ble mye brukt og fortsatt er. Massasjen foregår fullt påkledd og uten oljer eller kremer.

En thaimassasje foregår vanligvis på en madrass eller matte på gulvet og varer i 60-90 minutter. Prisen svinger mellom 50 og 300 DKK og er dyrest på hoteller med mange stjerner.

Gjør thaimassasje vondt?

Du kan selvfølgelig føle en thaimassasje. Men det er ikke noe å være redd for. En god massasje gjør ikke mer vondt enn den må tåle. Og hvis du synes massøren tar for hardt, si ifra.