Cubanske børn går på gaden i Trinidad
Cuba i bil og casa
Se galleri

Cuba i bil og casa

 • Kulturopplevelser og historie i Havana
 • Vakker natur og tobakksplantasjer ved Viñales
 • Hengekøyetempo og snorkling ved Playa Giron
 • Kolonitids-perlen Trinidad og Ancon-stranden
 • Privat innkvartering hos gjestfrie cubanere
 • 10 dagers kjør-selv opplevelser med planlagt rute

15 dager fra kr. 18.100,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Stavanger d. 05. mai 2021

Reiseplan

Reiseplan

På denne reisen kommer dere lenger ut og tettere på. Lenger ut, fordi dere har egen bil og dermed maksimal frihet til å ta avstikkere og dra på eventyr. Tettere på, fordi dere er innlosjert på hyggelige, private casas, som er den cubanske utgaven av Bed & Breakfast.

En rigtig cubaner med cigar og stråhat, Trinidad

Kort om reisen

Først har dere et par dager til å nyte sjarmerende Havana, med brolagte gater og gamle amerikanske biler. Herfra går turen mot Viñales-dalen, hvor dere møter bøndene som passer de verdifulle tobakksmarkene under en stekende sol.

Svinebukten og Playa Giron er neste stopp. Her er det gode muligheter for å dykke og snorkle - og for å føle den cubanske nasjonale stoltheten på det lokale museet. Fra Svinebukten er det ikke langt til perlen fra kolonitiden, Trinidad, hvor de mest interessante severdighetene ligger få minutters gange fra deres Bed & Breakfast (casa particulares.) Byen har flere hyggelige restauranter, hvor dere kan spise fersk fisk eller kanskje en hummer - til dempede salsa-toner.

Fra Trinidad kjører dere tilbake mot Havana, og på veien kan dere ta en avstikker til Che Guevaras mausoleum i Santa Clara. Den siste kvelden i Havana kan markeres med en god middag og eventuelt et show på den legendariske Club Tropicana.

shutterstock_160193492 girl and car in havana.jpg

Avreise fra Norge med ankomst i Havana om kvelden. Fra lufthavnen transporteres dere til deres Bed & Breakfast, lokalt kaldt casa particulares, som ligger sentralt i den gamle bydelen, Habana Vieja. Her blir dere tatt vennlig imot av vertsfamilien, som vil fortelle litt om forholdene i huset, måltider og så videre og få dere godt innlosjert for de neste tre nettene.

 Et "casa" er en privat innkvartering hos en cubansk familie. Det svarer til en Bed and Breakfast. Hele denne turen er satt sammen med opphold på casas, noe som gir dere mulighet til å komme helt inn under huden på den cubanske lokalbefolkningen.

Dere har to hele dager og dermed tid til at gå på oppdagelse i Havanas enorme utvalg av spennende severdigheter, store kulturopplevelser og mange små hyggelige restauranter og intime spillesteder med cubansk musikk. De fleste severdighetene er i gangavstand fra deres Bed & Breakfast, så begi dere ut i byens smale gater, brede bulevarder og skjønne åpne plasser omgitt av vakre gamle bygninger fra den spanske kolonitiden, i deres eget tempo.

Tiden er inne til å forlate Havana og dra videre til Viñales. Dere får deres leiebil i Havana, og herfra kjører dere vestover gjennom Rosario-fjellenes skogkledde terrasser inn i regionen Pinar del Rio, som på mange måter er annerledes enn resten av Cuba. Landskapet domineres av en enestående fjellkjede av kalkstein, som reiser seg over det fruktbare området ved byen Viñales.

Landlig idyll

Ved ankomst til Viñales innlosjeres dere på deres Bed & Breakfast for de neste tre nettene. Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en avslappet atmosfære. En by uten særlig trafikk. Her kjører bønder i stråhatt ut til markene på ramponerte mopeder eller sees til hest på gatene i byen, som preges av pastellfargede hus med røde teglsteinstak og skyggefulle verandaer.

Viñales-dalen er et vakkert naturområde, som rommer mange interessante severdigheter. Det er et av de stedene på Cuba hvor man på en sykkeltur på små grusveier kan oppleve hvordan bøndene arbeider på jordene og kan komme tett på landsbylivet.

Fra Viñales kjører dere mot Playa Giron, som ligger ved munningen av Svinebukten.

Innkvartering på Bed & Breakfast

Vel framme i Playa Giron, innkvarteres dere på deres Bed & Breakfast, hvor vertsfamilien ønsker velkommen og forteller litt om huset og mulighetene for eventuelle ekstra måltider ut over frokosten. Det kan være en veldig fin opplevelse å spise i huset sammen med familien, og komme litt tettere på cubanerne. I området rundt Playa Giron ligger det også en rekke restauranter, som serverer deilig sjømat, som hummer, fisk, reker m.m. Prøv eventuelt Restaurant El Butte.

Der bliver taget venligt imod jer på det hyggelige Bed & Breakfast i Playa Giron

 

For de historieinteresserte anbefaler vi å besøke Mueso de Playa Giron. museet er lite, men gir likevel et godt innblikk i hvordan cubanerne opplevde - og senere utnyttet - den mislykkede invasjonen i Svinebukten.

Fra Playa Giron går turen videre til en av Cubas vakreste og mest stemningsfulle byer, nemlig perlen fra kolonitiden, Trinidad. Underveis kan dere kjøre innom byen Cienfuegos, også kjent som Karibias Paris, på grunn av sin franske fortid. De franske emigrantene og sukkerbøndene bygde mange vakre hus og et flott teater i byen, som tydelig bærer preg av en fransk fortid. Spis for eksempel lunsj på byens yacht club med utsikt over Cienfuegos-bukten.

Ankomst til Trinidad

I Trinidad innlosjeres dere på et Bed & Breakfast sentralt i byen, og som på de andre casaene, tar vertsfamilien vennlig imot dere og forteller litt om stedet og mulighetene. Ikke langt fra innkvarteringen ligger det små restauranter, et lite marked, hyggelige gallerier med utstillinger av spirende cubanske kunstnere og cafeer, hvor dere kan nyte en kopp sterk cubansk kaffe.

 

Fra deres Bed & Breakfast er det enkelt å finne veien til Plaza Mayor, den sentrale plassen i Trinidad. Rundt plassen ligger storslåtte paleer og fornemme hus oppført av spanske sukkerbaroner i kolonitiden, den gang Trinidad var en av Cubas rikeste byer. Hvis dere har lyst til å se paleene innenfra, er Museo Historico Municipal og Museo Romantico absolutt verdt et besøk.

Ni lämnar Trinidad och kör tillbaka till Havanna. På vägen kan ni besöka legendariske Che Guevaras sista viloplats, nämligen hans mausoleum i staden Santa Clara.

Avskedsmiddag i Havanna

När ni kommer fram till Havanna kan ni välja en mysig restaurang att äta resans sista middag på. Avsluta resan på Kuba med en klassisk kubansk rom-drink, såsom en Cuba Libre eller Mojito, på ett av Havannas små spelställen – eller gå all in med middag och underhållning på legendariska Club Tropicana.

Transport fra deres Bed & Breakfast til lufthavnen, slik at det er god tid til check-in. Avreise fra Cuba mot Norge.

Etter et flybytte, lander dere i Norge.

Reisens karakter

Dette er en individuell rundreise på Cuba, hvor transporten mellom byene foregår i gode busser med aircondition. Dere hentes i lufthavnen ved ankomsten til Havana og kjøres til deres casa particular. Reisen inneholder bare innkvartering i hyggelige casas particulares, som er cubanernes svar på Bed & Breakfast. Det er snakk om små, private pensjonater, som drives av cubanske familier. Her får dere deres eget rom med privat bad og toalett, nøyaktig som på et hotell. Men samtidig får dere muligheten til å oppleve cubanernes liv og hverdag på nært hold – og nyte godt av deres fantastiske humør og smittende livsglede. Når dere bestiller en reise som inkluderer privat innkvartering i casa particulares, skal dere være oppmerksomme på at den adressen som står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa hvor vår lokale kontaktperson bor. Det hender at dere skal bo på et av de 2-3 alternative innkvarteringsstedene vi på forhånd har godkjent som samarbeidspartnere – ofte familiemedlemmer av vår kontaktperson.

Reisen inkluderer dessuten en del måltider, som det framgår av turens dagsprogram. Det er ingen reiseleder med på turen, men programmet er fullt av forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner, noe som gjør det lett for dere å fylle dagene med opplevelser og innhold. På hjemreisedagen hentes dere på deres casa og kjøres til lufthavnen.

På noen avganger kan dere se fram til å fly med Air Canada, som flyr fra Oslo via Toronto til Havana. På utreisen er det et kort stopp i Toronto, før dere flyr videre til Havana. På hjemreisen er det, på noen av avgangene, et stopp i Toronto på ca. 8 timer. På disse avgangene ankommer dere om formiddagen og skal først reise videre igjen sent på dagen. Det gir en mulighet for at dere kan ta en tur inn til Toronto og oppleve byen. Det går et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto sentrum, noe som betyr at dere kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på ca. 20 minutter. Bagasjen behøver dere ikke å tenke på. Den er checket inn hele veien til Oslo. Toronto er en spennende by, som absolutt er verdt et besøk, når dere likevel er der.

OBS: For nordmenn er det ikke krav om visum til Canada, men når dere flyr via Canada, skal det fylles ut en eTA-registrering. Det koster 7 canadiske dollar (ca. 45,- norske kroner), se mer på følgende link: www.canada.ca/eta.

Lån sykkel gratis på casa

Vi har kjøpt sykler til mange av casaene i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Syklene er forbeholdt de av våre reisende som bor på casas. Det er gratis å låne syklene når dere reiser med Check Point Travel. Øvrige gjester på de respektive casas skal betale for å benytte syklene. Den ekstra inntekten casa-eierne får ved å leie ut syklene når det ikke er gjester fra Check Point Travel, får de ubeskåret som et tilskudd til husholdningen. En liten del av pengene vil de imidlertid bruke på vedlikehold av syklene.

Det er ikke sykler på alle casas. I hver by har vi valgt ett casa til å stå for syklene. Adressene finner dere nedenfor. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall sykler på hvert sted, så vi oppfordrer til at man setter syklene tilbake når dere er ferdig med utflukten, så andre også kan få glede av tilbudet. Det betyr naturligvis også, at tilbudet gjelder når og hvis syklene er ledige. Sykkelhjelm og sykkellykter skal medbringes hjemmefra. Og syklingen er naturligvis på eget ansvar. Syklene kan ikke reserveres i forveien.

Det er sykler på følgende casas:
• Casa Cienfuegos. Casa Brandy. Ave 45 #2814 e/ 28 y 30, Cienfuegos
• Casa Playa Giron: Casa Ivette Y Ronel. Første casa på veien fra Playa Larga til Cienfuegos.
• Casa Trinidad: Casa Trinidad La Bella, Calle Borrell, No 121, Trinidad

Bestiller dere reisen deres til Cuba hos oss, er visum inkludert i prisen.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Havana t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnskatter og -avgifter
 • Turistvisum, gyldig i 30 dager
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 3 netter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 3 netter i Viñales på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 2 netter i Playa Giron på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 4 netter i Trinidad på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 1 natt i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn
 • 10 døgns leie av bil av typen Peugeot 206 eller tilsvarende. Leien inkluderer 1 fører og fri kilometer, med avhenting og avlevering i Havana

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer på bilen (fra 20,- CUC pr. dag)
 • Depositum ved leie av bilen (fra 250,- CUC)
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)
 • Tilkjøpsmuligheter: 
 • Utfluktpakke i Havana, Viñales og Trinidad fra kr. 995,- pr. person.

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Visa for Cuba er inkludert i prisen på turen. Husk at passet ditt må være gyldig i minst tre måneder etter at du forlot Cuba. Merk: For mellomlandinger i Canada krever eTA. Dette er ikke inkludert i prisen. (Pris: CAD 7)

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
shutterstock_160699679 The Great Theatre of Havana.jpg
Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel