Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
busogcasa-desktop.jpg
Cuba med buss og casa Denne turen er for deg som ønsker å oppleve noen av Cubas største severdigheter
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500kr

Cuba med buss og casa

  • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
  • Tobakksplantasjer i naturskjønne Viñales
  • Kolonitidsstemning i vakre Trinidad
  • Flotte strender, brosteinsbelagte gater og landsbyliv
  • Privat innkvartering hos gjestfrie cubanere
  • Inkludert fly, B&B (casas) og transport

15 dager fra kr. 21.500,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 06. jun 2023

Reiseplan

Denne turen er for dere som ønsker å oppleve noen av Cubas største severdigheter på samme reise. Dere vil oppleve magiske Havana, møte tobakksbøndene i Viñales, og se kolonitidsbyen Trinidad, hvor dere også kan besøke den fantastiske stranden Ancon. Dere reiser mellom byene i gode busser og overnatter hos lokale cubanske familier i stemningsfulle Bed & Breakfasts.

shutterstock_301377860 Portrait of african cuban woman smoking cigar in Havana, Cuba.jpg

Kort om reisen

Cubas sagnomsuste hovedstad, Havana, gjemmer på en lang rekke store severdigheter og unike kulturopplevelser. Med utgangspunkt i de hyggelige Bed & Breakfast (casa particulares), som ligger i den sjarmerende gamle bydelen, har dere fantastiske restauranter, spennende museer og små intime musikksteder innenfor gangavstand.

I Vinales har dere fire dager til å oppleve den imponerende naturen, følge livet på landet og møte de hardtarbeidende tobakksbøndene. Lei en sykkel, eller kanskje en hest, og dra på eventyr i eventyrlige omgivelser.

Herfra går turen videre til historiske Trinidad. Det er god tid til at gå på oppdagelse i de trange gatene, finne en hyggelig restaurant og danse salsa om kvelden på et av byens musikk- og dansesteder. Trenger dere en dukkert etter å ha gått rundt i byen hele dagen, ligger Det karibiske hav bare få minutters biltur fra sentrum.

Havana (6)

Dere reiser fra Oslo, og etter en mellomlanding ankommer dere senere samme dag til Cubas hovedstad, Havana. Dere blir møtt på flyplassen og kjøres til hjertet av den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter med frokost hos en gjestfri cubansk familie på et hyggelig Bed & Breakfast. Hele reisen er med overnattinger på disse populære "casas", noe som gir en enestående mulighet for å komme tett på den vennlige cubanske lokalbefolkningen.

Det er noe helt spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det skyldes beliggenheten ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som er parkert langs hus fra den spanske kolonitiden. Er det i virkeligheten den oppriktige livsgleden man merker hos cubanerne, som til tross for vanskelige betingelser, alltid ser ut til å kunne finne noe å smile av – og som får oss andre til å smile? Eller er det den gnisten som tennes i Havana når mørket senker seg over byen og gir liv til alle de små salsabarene i den gamle bydelen?

Kanskje er det en blanding av alt sammen. Under alle omstendigheter er det vanskelig å ikke forelske seg i Havana. Det vil dere merke allerede i dag. For rett utenfor deres Bed & Breakfast ligger den gamle bydelens pittoreske gater og venter på å bli utforsket.

shutterstock_506855626 gron bil.jpg

Les om våre forslag til opplevelser i Havanna.

En gammel amerikanerbil i Trinidad

Når dere har spist frokost er det tid for eventyr i Havana. Fra deres Bed & Breakfast er det ikke langt til Revolusjonsmuseet Museo de la Revolución, som viser historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Museet holder til i den tidligere diktator Fulgencio Batistas presidentpalass, og foran museet står båten ”Granma”, som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og mange andre revolusjonære fra Mexico til Cuba. Båten er i dag et nasjonalt klenodium.

Viñales-dalen er berømt for tobaksmarkerne

Tiden er inne til å forlate Havana og dra videre mot nye Cuba-opplevelser. Etter lunsj blir dere fulgt til bussterminalen, hvor bussen kjører dere mot Viñales. Transporten foregår i gode, komfortable busser med aircondition. Fra Havana kjører dere vestover gjennom Rosario-fjellenes skogkledte terrasser og inn i provinsen Pinar del Rio, som på mange områder er annerledes enn resten av Cuba. Landskapet domineres av en kjede spesielle kalksteinsfjell som reiser seg på det fruktbare området rundt byen Viñales. I skyggen av fjellene ligger et vidstrakt lappeteppe av frodige grønne åkere. Det er her de dyrker verdens fineste tobakk.

Bonde i tobaksmark i Viñales

Viñalesdalen er et naturskjønt område som har en rekke interessante severdigheter. Det er også et av de stedene på Cuba hvor man på en sykkeltur på små grusveier, kan oppleve hvordan bøndene arbeider på åkrene og komme tett på landsbylivet.

Cubansk kvinde ryger en cigar i Havanna
Hyggelig gadescene i kolonitidsbyen Trinidad

Fra tobakkens høyborg kjører dere videre med buss mot Trinidad, som ligger omgitt av skogkledte fjell, gamle sukkerrørsplantasjer, vakre strender og små søvnige landsbyer. Utpå ettermiddagen ankommer bussen Trinidad. Byen er et absolutt høydepunkt på enhver reise til Cuba. Trinidad er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden og  nok Cubas vakreste by.

I Trinidad innkvarteres dere på et av byens gode Bed & Breakfasts for fem netter. Her gjør det ingenting at oppholdet bare inkluderer frokost, siden Trinidad er en by med mange små og hyggelige restauranter.

Les mer om Trinidad.