CubaRundtiEgneBil-desktop.jpg
Cuba rundt i egen bil
Se galleri

Cuba rundt i egen bil

 • Bo i hjertet av Havanas gamle bydel
 • Egen bil på Cuba gir frihet og opplevelser
 • Fjell, tobakksmarker og landsbyliv i Viñales
 • Musikk, stemning og brolagte gater i Trinidad
 • Hvite sandstrender på øya Cayo Santa Maria
 • Inkludert fly, hotell, leiebil og flere måltider

15 dager fra kr. 20.000,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Stavanger d. 05. mai 2021

Reiseplan

Reiseplan

Det er en fantastisk opplevelse å reise rundt på Cuba i egen bil. Dere kan stoppe når dere har lyst. Ta en avstikker til en fjellandsby eller en strand dere har lest om. Kjøre på eventyr langs småveiene mellom bøndenes jorder og besøke små søvnige landsbyer, som sjelden får besøk av turister.

Kort om reisen

Reisen starter med to spennende dager i Havana. Dere bor i hjertet av den gamle bydelen og har de stemningsfulle gatene rett utenfor døren.

Fra Havana kjører dere vestover mot Viñales-dalen, hvor pukkelformede kalksteinsfjell reiser seg fra det frodige området og kaster skygge over et gigantisk lappeteppe av grønne tobakksmarker. Her kan dere møte bønder på arbeide på jordene, oppleve livet på landet, besøke en lokal sigarfabrikk og beundre natursceneriene. Husk å gå ut av bilen - cubanerne er både gjestfrie og snakkesalige.

Ferden fortsetter til Trinidad. En perle fra den spanske kolonitiden og en av de vakreste og mest sjarmerende byene på Cuba. Her er det som om tiden har stått stille. Dere bor i et lite byhus midt i sentrum. Så gå oppdagelse i de brolagte gatene, nyt stemningen i byen og musikken på et av de mange små spillestedene. Eller dra på vandretur i Topes de Collantes, som byr på fossefall og svale fjellsjøer.

Heretter går turen til øya Cayo Santa Maria, hvor dere bor på et hotell ned til den kritthvite stranden og kan slappe av med all inclusive. Etter tre netter ved stranden kjører dere tilbake mot Havana, hvor dere har en siste kveld.

Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Dere reiser fra Norge og ankommer, etter en mellomlanding, Cubas hovedstad, Havana, sent samme dag. I lufthavnen venter sjåføren på å kjøre dere til deres hyggelige Bed & Breakfast, som ligger i hjertet av den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

De første dagene i Havana er uten bil. Byen oppleves bedre til fots, i sykkeltaxi eller med en av de lokale taxiene. Og la det være sagt med det samme: Det er noe helt spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære, som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det er på grunn av byens beliggenhet ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som står parkert i gater med hus fra den spanske kolonitiden. Er det egentlig den oppriktige livsgleden man merker hos cubanerne, som på tross av vanskelige betingelser alltid kan finne noe å smile av – og som får oss andre til å smile? Eller er det den gnisten som tennes i Havana når mørket senker seg over byen og tenner liv i alle de små salsabarene i den gamle bydelen? Kanskje er det en blanding av alt sammen.

shutterstock_298659509 Group of young Cubans relax on the wall of the Malecon.jpg

Spis en tidlig frokost og dra til byens største marked, Mercado de Cuatro Caminos. Markedet har eksistert i nesten 200 år, og hit kommer bønder fra landbrukskollektivene for å selge produkter sine. Det er et livlig og fargerikt marked, hvor tusenvis av mennesker handler hver dag. Her er det boder med mengder av grønnsaker, brekende geiter, tøy, isenkram, og svinehoder som ser på fra slakterens disk. Her er travelhet, stemning og fullt av mennesker. Men nesten ingen turister.

shutterstock_201710795 Valle de los Ingenios (Valley sugar mills).jpg

Tiden er inne til å forlate Havana og dra videre til Viñales. Etter frokost kan dere ta en taxi til bilutleiefirmaet, hvor bilen står klar. Fra Havana kjører dere vestover mot Viñales-dalen. På veien er Las Terrazas verdt et besøk. Navnet henviser til de skogkledde terrassene, som bønder og skogsarbeidere har skåret ut av fjellenes skråninger. Terrassene er resultatet av et skogreisingsprosjekt, som kommunistene satte i gang da de kom til makten. På kjøreturen opp til Las Terrazas kan man innimellom trærne, skimte ruinene av de gamle kaffeplantasjene, som hadde sin gullalder i begynnelsen av 1800-tallet. Har sulten begynt å melde seg, kan dere stoppe ved Restaurant El Romero, som har spesialisert seg på retter med økologiske grønnsaker som er dyrket i området. Ta også en tur innom cafeen Patio de Maria, som brygger en fantastisk god kaffe. Så er dere klare til å gå en tur i landsbyen for å se hva kunstnerne har stilt ut i deres små gallerier og verksteder. Dere kan også velge å ta en vandretur i de naturskjønne omgivelsene, som er kjent for sitt rike fugleliv. Og skulle dere få lyst på en dukkert, er det vanskelig å forestille seg et mer idyllisk område enn Baños San Juan, som er en rekke naturlige basseng med små stryk og rent, klart vann. Her er det også en liten café, hvor dere kan få litt å spise og et sted hvor man kan skifte til badetøy.

Beautiful tropical beach at the Caribbean island shutterstock_49204522.jpg

Det er fantastisk å ha en egen bil til rådighet i Viñales-dalen. På den måten kan dere komme ut på noen av de mange småveiene, hvor man møter tobakksbøndene, som damper på hjemmerullede sigarer, mens de pløyer den røde jorda med oksen foran plogen eller passer de kostbare plantene. Herfra kommer de bladene som rulles til verdens mest kjente sigarmerker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta.

Colorful traditional houses in the colonial town of Trinidad in Cuba.jpg

Fra til Viñales går turen til Trinidad. Det blir en relativt lang dag bak rattet, så dra tidlig av gårde og gi dere god tid på turen.

Trinidad, som ligger ved Det karibiske hav, er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden. Og så er byen, etter vår mening, en av de vakreste og mest stemningsfulle på Cuba. Her innlosjeres dere for tre netter på et hyggelig Bed & Breakfast (casa particulares) midt i den gamle bydelen. Rommene er med eget bad og toalett. De er pene og rene, og ofte har de små byhusene en liten hage eller en takterrasse, hvor man kan nyte en øl, en drink eller en kopp kaffe etter en opplevelsesrik dag. Oppholdet er med frokost. Men drømmer dere om et godt hjemmelaget måltid, så bestill middagen hos vertskapet deres. Det er ofte enda bedre enn på restaurantene ute i byen.

shutterstock_464100611 TRINIDAD - CUBA 12.03.2015 Kids are playing baseball in the streets in Trinidad.jpg

Spis frokost og fyll på med energi til å starte på enda en dag med mange opplevelser og inntrykk. Gå en tur i de brolagte gatene med lave hus i pastellfarger, smijernsporter og røde teglsteinstak. Utenfor ser man ofte gamle kvinner sitte med sine håndarbeider og følge med på livet i gaten, nikke og smile til naboer og fremmede – og kikke på mennene, som sitter i små grupper og spiller domino, diskuterer de siste baseball-resultatene og får en prat om løst og fast.

shutterstock_201710795 Valle de los Ingenios (Valley sugar mills).jpg

Dere har enda en dag til å nyte stemningen i Trinidad og utforske området rundt byen. En mulighet kan være en utflukt til Sukkermøllenes dal, som ligger litt utenfor byen. På disse store sukkerrørplantasjene tok spanierne raskt livet av de innfødte indianerne. I steden hentet de slaver fra Afrika og skapte en sukkerproduksjon som gjorde Trinidad til en av Cubas rikeste byer. De lokale guidene kan fortelle om slavehandelen, sukkerbaronene og den afrikanske kulturarven på turen til Sukkermøllenes dal, hvor dere blant annet besøker ruinene av den gamle plantasjeeiendommen Manaca Iznaga. Ta turen i egen bil eller med det nesten 100 år gamle damplokomotivet som er satt i stand og pruster seg gjennom det grønne landskapet i et adstadig tempo.

Cayo Santa Mria 1.jpg

Etter frokosten er det avgang mot paradisøya Cayo Santa Maria. Stopp gjerne i Santa Clara, som spiller en framtredende rolle i landets revolusjonshistorie. I desember 1958 angrep Ernesto Che Guevaras opprørstropper Santa Clara, og på bare to dager beseiret de regjeringshæren – blant annet med hjelp fra de lokale innbyggerne. Den historien er man stolte av i Santa Clara. Og den dag i dag har byen mange statuer av den legendariske opprørslederen Che Guevara. Under den store statuen av ham på Plaza de la Revolución, ligger det et mausoleum, hvor Che Guevara ble lagt til hvile i 1997, da hans jordiske rester ble brakt hit fra Bolivia.

shutterstock_207668812 CAYO SANTA MARIA, CUBA - JULY 16, 2014 Tourists enjoy the beautiful beach with colorful sailboats.jpg

Ni har två hela dagar till att slappna av och njuta av de vackra stränderna vid Cayo Santa Maria. Detta är en perfekt plats för att låta alla nya intryck sjunka in.

Gör ett besök i Remedios

Om ni är sugna på fler äventyr så är det inte långt till Remedios, som är en bortglömd liten pärla och stad som på många sätt påminner om Trinidad. Staden ligger på fastlandet vid kusten men besöks sällan av turister. Det är också möjligt att göra ett stopp här på vägen tillbaka mot Havanna.

shutterstock_165040445 Astonishing dancers performing in Tropicana in Havana,.jpg

Når dere har spist frokost og pakket, går turen mot Havana. Som sagt bør dere overveie et besøk i Remedios, som har en autentisk og stemningsfull atmosfære. Kjør videre mot motorveien, som fører dere direkte til Havana. Vel framme om ettermiddagen leveres bilen hos utleiningsfirmaet, og dere kan innlosjere dere på deres Bed & Breakfast, for den siste natten på Cuba. Dere bor i hjertet av byen med den gamle bydelens restauranter og små musikkbarer innenfor gangavstand. Så nyt denne siste kvelden i Havana.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

Dere hentes på deres Bed & Breakfast tidlig om morgenen og kjøres til lufthavnen. Hjemreisen til Norge kan begynne.

Dere lander i Norge etter en fantastisk rundreise på Cuba.

Havanna rummer masser afd farverige bygninger

Reisens karakter

Dette er en individuell rundreise på Cuba, hvor transporten mellom byene foregår i gode busser med aircondition. Dere hentes i lufthavnen ved ankomsten til Havana og kjøres til deres casa particular. Reisen inneholder bare innkvartering i hyggelige casas particulares, som er cubanernes svar på Bed & Breakfast. Det er snakk om små, private pensjonater, som drives av cubanske familier. Her får dere deres eget rom med privat bad og toalett, nøyaktig som på et hotell. Men samtidig får dere muligheten til å oppleve cubanernes liv og hverdag på nært hold – og nyte godt av deres fantastiske humør og smittende livsglede. Når dere bestiller en reise som inkluderer privat innkvartering i casa particulares, skal dere være oppmerksomme på at den adressen som står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa hvor vår lokale kontaktperson bor. Det hender at dere skal bo på et av de 2-3 alternative innkvarteringsstedene vi på forhånd har godkjent som samarbeidspartnere – ofte familiemedlemmer av vår kontaktperson.

Reisen inkluderer dessuten en del måltider, som det framgår av turens dagsprogram. Det er ingen reiseleder med på turen, men programmet er fullt av forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner, noe som gjør det lett for dere å fylle dagene med opplevelser og innhold. På hjemreisedagen hentes dere på deres casa og kjøres til lufthavnen.

På noen avganger kan dere se fram til å fly med Air Canada, som flyr fra Oslo via Toronto til Havana. På utreisen er det et kort stopp i Toronto, før dere flyr videre til Havana. På hjemreisen er det, på noen av avgangene, et stopp i Toronto på ca. 8 timer. På disse avgangene ankommer dere om formiddagen og skal først reise videre igjen sent på dagen. Det gir en mulighet for at dere kan ta en tur inn til Toronto og oppleve byen. Det går et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto sentrum, noe som betyr at dere kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på ca. 20 minutter. Bagasjen behøver dere ikke å tenke på. Den er checket inn hele veien til Oslo. Toronto er en spennende by, som absolutt er verdt et besøk, når dere likevel er der.

OBS: For nordmenn er det ikke krav om visum til Canada, men når dere flyr via Canada, skal det fylles ut en eTA-registrering. Det koster 7 canadiske dollar (ca. 45,- norske kroner), se mer på følgende link: www.canada.ca/eta.

Lån sykkel gratis på casa

Vi har kjøpt sykler til mange av casaene i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Syklene er forbeholdt de av våre reisende som bor på casas. Det er gratis å låne syklene når dere reiser med Check Point Travel. Øvrige gjester på de respektive casas skal betale for å benytte syklene. Den ekstra inntekten casa-eierne får ved å leie ut syklene når det ikke er gjester fra Check Point Travel, får de ubeskåret som et tilskudd til husholdningen. En liten del av pengene vil de imidlertid bruke på vedlikehold av syklene.

Det er ikke sykler på alle casas. I hver by har vi valgt ett casa til å stå for syklene. Adressene finner dere nedenfor. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall sykler på hvert sted, så vi oppfordrer til at man setter syklene tilbake når dere er ferdig med utflukten, så andre også kan få glede av tilbudet. Det betyr naturligvis også, at tilbudet gjelder når og hvis syklene er ledige. Sykkelhjelm og sykkellykter skal medbringes hjemmefra. Og syklingen er naturligvis på eget ansvar. Syklene kan ikke reserveres i forveien.

Det er sykler på følgende casas:
• Casa Cienfuegos. Casa Brandy. Ave 45 #2814 e/ 28 y 30, Cienfuegos
• Casa Playa Giron: Casa Ivette Y Ronel. Første casa på veien fra Playa Larga til Cienfuegos.
• Casa Trinidad: Casa Trinidad La Bella, Calle Borrell, No 121, Trinidad

Bestiller dere reisen deres til Cuba hos oss, er visum inkludert i prisen.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Havana t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnskatter og -avgifter
 • Turistvisum gyldig i 30 dager
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 3 netter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 3 netter i Viñales på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 3 netter i Trinidad på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • 3 netter ved Cayo Santa Maria på Hotel Melía Cayo Santa María**** (eller tilsvarende) i Standard Room med All Inclusive
 • 1 natt i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn
 • 10 døgns leie av bil av typen Peugeot 206 eller tilsvarende. Leien inkluderer 1 fører og fri kilometer, med avhenting og avlevering i Havana

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer på bilen (fra 20,- CUC pr. dag)
 • Depositum ved leie av bilen (fra 250,- CUC)
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Visa for Cuba er inkludert i prisen på turen. Husk at passet ditt må være gyldig i minst tre måneder etter at du forlot Cuba. Merk: For mellomlandinger i Canada krever eTA. Dette er ikke inkludert i prisen. (Pris: CAD 7)

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
Typical street scene with people and colorful buildings_143563039.jpg
shutterstock_239133820 Man working on Cuba tobacco plantation in Vinales Valley.jpg

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel