Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg
Viva Cuba!
Se galleri

Program & kart

1

Havana

3 netter:

Kolonitidsbygninger, dollarglis og masse sjel

2

Playa Giron

3 netter:

Historie og fantastisk snorkling

3

Trinidad

6 netter:

Flott strand og Cubas hyggeligste kolonitidsby

4

Havana

1 natt:

Kolonitidsbygninger, dollarglis og masse sjel

Reiseplan

Viva Cuba er den perfekte reisen hvis dere ønsker dere like mye avslapping som opplevelser. For denne reisen er tilrettelagt så det er tid til begge deler.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Kort om reisen

Viva Cuba er den perfekte reisen hvis dere ønsker dere like mye avslapping som opplevelser. Denne reisen er nemlig tilrettelagt så det er tid til begge deler. De første dagene utforsker dere de snirklete gatene i Havana, hvor nye eventyrlige opplevelser venter rundt hvert hjørne. Turen går til Playa Giron med buss, hvor dere finner autentisk cubansk stemning og landsbyliv, tilsatt vakre strender, gode muligheter for snorkling og krystallklart vann.

Etter besøket i Havana, har dere seks netter på skjønne Playa Ancon på hotell med all inclusive og direkte ankomst til stranden og Det karibiske hav. Fra hotellet er det bare en kort kjøretur til Trinidad, som er en utrolig sjarmerende by fra den spanske kolonitiden. Her kan dere utforske restauranter og spillesteder med cubansk musikk.

Turister i Havannas gamle gader

Dere reiser fra Norge og ankommer Cubas hovedstad, Havana om kvelden. På flyplassen i Havana venter sjåføren på å kjøre dere til deres Bed & Breakfast - på Cuba kalles det et ”casa particulares”, som ligger i den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter i dobbeltrom med frokost. Rommene er fine og med eget bad og toalett. Disse casas drives av private cubanere, som med smil og gjestfrihet vil gjøre sitt beste for at dere får et godt opphold. Og så er det for dere, som reisende, en enestående mulighet til å komme tett på de lokale innbyggerne og få deres beretninger om livet på Cuba og gode råd om hva man skal oppleve eller hvor man skal spise.

Cuba.JPG

Der er noe ganske spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære, som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det er på grunn av byens beliggenhet ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som står parkert i gater med hus fra den spanske kolonitiden. Eller er det den oppriktige livsgleden man merker hos cubanerne, som på tross av vanskelige betingelser, alltid klarer å finne noe å smile av – og som får oss andre til å smile? Eller er det den gnisten som tennes i Havana, når mørket senker seg over byen og gir liv til alle de små salsabarene i den gamle bydelen?

Kanskje er det en blanding av alt sammen. Uansett er det vanskelig å ikke forelske seg i Havana. Det vil dere mere allerede i dag. For rett utenfor deres Bed & Breakfast ligger den gamle bydels stemningsfulle gater og venter på å bli utforsket.

shutterstock_204192301  Old classic American maroon car rides in front of the Capitol.jpg

Når dere har spist frokost, er det tid for nye eventyr i Havana. Fra deres Bed & Breakfast er det ikke langt til Revolusjonsmuseet, Museo de la Revolución, som forteller historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Museet holder til i den tidligere diktator Fulgencio Batistas presidentpalass, og foran museet står båten ”Granma”, som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og mange andre revolusjonære fra Mexico til Cuba. Båten er i dag et nasjonalt klenodium.

shutterstock_353817056 Fisherman's cottage by the sea in Playa de Giron, Cuba..jpg

Fra Havana kjører dere mot Playa Giron, som ligger ved munningen av Svinebukten.

I Playa Giron innkvarteres dere på deres lokale Bed & Breakfast, hvor vertsparet ønsker velkommen og forteller litt om huset og mulighetene for eventuelle ekstramåltider i tillegg til frokosten. Det kan være en veldig fin opplevelse å få et hjemmelaget måltid. Vi har selv spist her og det kan varmt anbefales.

Det finnes en del lokale restauranter, som serverer utmerket sjømat; hummer, fisk, reker m.m. Prøv for eksempel Restaurant El Butte. Har dere lyst på en utflukt, så bare spør vertsfamilien. De kjenner området godt og kan for en billig penge arrangere både snorkelturer og spennende vandreturer.

2015 01 29 Cuba 2153 Nikon_5339.jpg

For de historieinteresserte anbefales det å besøke Mueso de Playa Giron. Det lille museet gir en innsikt i hvordan cubanerne opplevde - og senere utnyttet - den mislykkede amerikanske invasjonen i Svinebukten. Et spennende kapittel i Cubas historie fra perioden rundt den kalde krigen.

shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg

Fra Playa Giron går det videre med buss til Trinidad. Byen er et absolutt høydepunkt på enhver reise til Cuba. Trinidad er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden og nok også Cubas vakreste by. I Trinidad bor dere i seks netter med all inklusive (frokost, lunsj, middag, lokale drikkevarer og snacks) enten på Hotel Brisas Trinidad del Mar eller Hotel Costa Sur. Hotellene ligger litt utenfor byen, helt ned til de hvite sandstrendene ved Det karibiske hav. Hotellene har svømmebasseng, restaurant, bar og fine rom. Hopp ut i bølgene og spis en lett frokost på hotellet, så er det fylt opp med ny energi til en ettermiddag på eventyr.

shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg

Dere har fem hele dager til å nyte stemningen i Trinidad, bade i Det karibiske vav og utforske områdene rundt byen.

Trinidad er en by med en fantastisk stemning - opplevelsene står i kø. Dere kan utforske byen på egen hånd eller la dere inspirere av våre beste anbefalinger.

shutterstock_165040451 Astonishing dancers performing in Tropicana, Havana.jpg

Dere hentes på hotellet på avtalt tidspunkt og kjøres i buss tilbake til Havana. Her innlosjeres dere på Bed & Breakfast i den gamle bydelen. Hvis dere har lyst til at det skal skje noe spesielt denne siste kvelden i Havana, kan dere overveie å besøke byens legendariske nattklubb, Tropicana. Nattklubben åpnet i 1939 og har presentert en lang rekke både internasjonale og cubanske stjerner gjennom tidene. Stedet er berømt for sitt fargerike og store cabaret-show med mer enn 200 dansere. Middagen kan dere spise i forbindelse med showet. Be eventuelt deres vertskap om å ringe til Tropicana og bestille bord. Ellers er det jo mange hyggelige restauranter og steder med levende musikk i den gamle bydelen.

Dere hentes tidlig om morgenen og kjøres til lufthavnen. Hjemreisen til Norge kan begynne.

Dere lander i Norge etter en fantastisk rundreise på Cuba.

Gademusikanter i Havannas gamle bydel

Reisens karakter

Dette er en individuell rundreise på Cuba, hvor transporten mellom byene foregår i gode busser med aircondition. Dere hentes i lufthavnen ved ankomsten til Havana og kjøres til deres casa particular. Reisen inneholder bare innkvartering i hyggelige casas particulares, som er cubanernes svar på Bed & Breakfast. Det er snakk om små, private pensjonater, som drives av cubanske familier. Her får dere deres eget rom med privat bad og toalett, nøyaktig som på et hotell. Men samtidig får dere muligheten til å oppleve cubanernes liv og hverdag på nært hold – og nyte godt av deres fantastiske humør og smittende livsglede. Når dere bestiller en reise som inkluderer privat innkvartering i casa particulares, skal dere være oppmerksomme på at den adressen som står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa hvor vår lokale kontaktperson bor. Det hender at dere skal bo på et av de 2-3 alternative innkvarteringsstedene vi på forhånd har godkjent som samarbeidspartnere – ofte familiemedlemmer av vår kontaktperson.

Reisen inkluderer dessuten en del måltider, som det framgår av turens dagsprogram. Det er ingen reiseleder med på turen, men programmet er fullt av forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner, noe som gjør det lett for dere å fylle dagene med opplevelser og innhold. På hjemreisedagen hentes dere på deres casa og kjøres til lufthavnen.

På noen avganger kan dere se fram til å fly med Air Canada, som flyr fra Oslo via Toronto til Havana. På utreisen er det et kort stopp i Toronto, før dere flyr videre til Havana. På hjemreisen er det, på noen av avgangene, et stopp i Toronto på ca. 8 timer. På disse avgangene ankommer dere om formiddagen og skal først reise videre igjen sent på dagen. Det gir en mulighet for at dere kan ta en tur inn til Toronto og oppleve byen. Det går et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto sentrum, noe som betyr at dere kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på ca. 20 minutter. Bagasjen behøver dere ikke å tenke på. Den er checket inn hele veien til Oslo. Toronto er en spennende by, som absolutt er verdt et besøk, når dere likevel er der.

OBS: For nordmenn er det ikke krav om visum til Canada, men når dere flyr via Canada, skal det fylles ut en eTA-registrering. Det koster 7 canadiske dollar (ca. 45,- norske kroner), se mer på følgende link: www.canada.ca/eta.

Lån sykkel gratis på casa

Vi har kjøpt sykler til mange av casaene i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Syklene er forbeholdt de av våre reisende som bor på casas. Det er gratis å låne syklene når dere reiser med Check Point Travel. Øvrige gjester på de respektive casas skal betale for å benytte syklene. Den ekstra inntekten casa-eierne får ved å leie ut syklene når det ikke er gjester fra Check Point Travel, får de ubeskåret som et tilskudd til husholdningen. En liten del av pengene vil de imidlertid bruke på vedlikehold av syklene.

Det er ikke sykler på alle casas. I hver by har vi valgt ett casa til å stå for syklene. Adressene finner dere nedenfor. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall sykler på hvert sted, så vi oppfordrer til at man setter syklene tilbake når dere er ferdig med utflukten, så andre også kan få glede av tilbudet. Det betyr naturligvis også, at tilbudet gjelder når og hvis syklene er ledige. Sykkelhjelm og sykkellykter skal medbringes hjemmefra. Og syklingen er naturligvis på eget ansvar. Syklene kan ikke reserveres i forveien.

Det er sykler på følgende casas:
• Casa Cienfuegos. Casa Brandy. Ave 45 #2814 e/ 28 y 30, Cienfuegos
• Casa Playa Giron: Casa Ivette Y Ronel. Første casa på veien fra Playa Larga til Cienfuegos.
• Casa Trinidad: Casa Trinidad La Bella, Calle Borrell, No 121, Trinidad

Bestiller dere reisen deres til Cuba hos oss, er visum inkludert i prisen.