Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Fra Castelmola kan du gå ned til Taormina - eller ta bussen
Sicilia: Fjellby og strandferie Prisen inkluderer fly, gode hoteller med frokost og transport under hele reisen
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Sicilia: Fjellby og strandferie

 • 4 netter på 4-stjerners hotell med basseng og utsikt over Etna
 • Nyt livet i den sjarmerende fjellbyen Castelmola
 • 6 netter på 4-stjerners badehotell med havutsikt og basseng
 • Siciliansk atmosfære og hygge i middelalderbyen Cefalu
 • Oppdag Etna, amfiteateret i Taormina og det landlige Sicilia
 • Inkl. fly, hotell, frokost og transport under hele turen

11 dager fra kr. 16.900,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 01. apr 2024

Hotellene

Villa Sonia 11
Villa Sonia 16
Villa Sonia 2
Villa Sonia 4
Villa Sonia 5
Villa Sonia 3
Villa Sonia 7
Villa Sonia 6
Villa Sonia 14
Villa Sonia 13
Villa Sonia 8
Villa Sonia 11
Villa Sonia 16
Villa Sonia 2
Villa Sonia 4
Villa Sonia 5
Villa Sonia 3
Villa Sonia 7
Villa Sonia 6
Villa Sonia 14
Villa Sonia 13
Villa Sonia 8

Villa Sonia

4 netter - Castelmola, Sicilien, Italien

Vi er flere på byrået som har forelsket oss helt i dette hotellet. Det ligger i den lille fjellandsbyen, Castelmola, som er det perfekte stedet for de som drømmer om autentisk atmosfære og kvelder i skjorteermer på et lite torg med bord, god mat, rødvin på glass, stjernehimmel og en lokal restaur

...

Mer informasjon om hotellet her
 • Avstand til byen
  0,3 km.

 • Restauranter
  2

 • Wifi
  Ja

 • Balkong/terr.
  Ja

 • Avstand til byen
  0,3 km.

 • Restauranter
  2

 • Wifi
  Ja

 • Balkong/terr.
  Ja

Hotel Seaside
Single Room Seaview Balcony
Superior Double Room Seaview Terrace
Breakfast Terrace
Double Room No Seaview
Double Room Seaview
Double Room Noseaview Bath Room
Superior Double Room Sea View Bath Room
Single Room Seaview Manibuilding
Hotel Seaside
Single Room Seaview Balcony
Superior Double Room Seaview Terrace
Breakfast Terrace
Double Room No Seaview
Double Room Seaview
Double Room Noseaview Bath Room
Superior Double Room Sea View Bath Room
Single Room Seaview Manibuilding

Hotel Kalura

6 netter - Cefalu på Sicilien

Vi er glade for å ha funnet denne perlen av et hotell i Cefalu, Sicilia. Hotel Kalura har rett og slett alt du kan ønske deg av et feriehotell: strand, basseng, utsikt, deilig mat og god beliggenhet. Hotell med egen strand Du har direkte tilgang til en privat strand med panoramautsikt over Caldur

...

Mer informasjon om hotellet her
 • Avstand strand
  0 meter

 • Pool/Barnepool
  Ja / Nei

 • Restauranter
  1

 • Balkong/terr.
  Ja

 • Avstand strand
  0 meter

 • Pool/Barnepool
  Ja / Nei

 • Restauranter
  1

 • Balkong/terr.
  Ja

Rejseplan

Oppdag to av de fineste byene på Sicilia. I den pittoreske fjellbyen Castelmola bor du på et vakkert 4-stjerners hotell med basseng og utsikt over vulkanen Etna. Deretter går turen til middelalderbyen Cefalu, hvor du bor på et hyggelig 4-stjerners badehotell med havutsikt og privat strand. Og så tilbys det selvfølgelig privat transport under hele turen.

På Sicilia er det en atmosfære som du mest av alt bare vil flyte avgårde i. På denne turen har du tid til både å nyte atmosfæren og ta del i de mange opplevelsene som venter.

Jeg bor i to av de fineste byene på Sicilia, og hotellene vi har håndplukket for deres atmosfære og beliggenhet. Først tilbringer du 4 netter i Castelmola på 4-stjerners Hotel Villa Sonia, som ligger med en helt fantastisk utsikt over Etna, som du kan se både fra terrassen, fra bassenget og fra rommet ditt. Castelmola er en sjarmerende by med svingete gater (uten biler), autentisk atmosfære og middag i skjorteermer på det lille torget ved kirken. Litt lenger nede på fjellet ligger den kjente byen Taormina med butikker, restauranter, et gammelt gresk amfiteater og en taubane som går i vanlig hastighet ned til stranden. Er du eventyrlysten ligger Etna kun en times kjøretur fra Castelmola.

Italien Sicilien Castelmola Istock 973735818

Deretter går turen gjennom fjellene til middelalderbyen Cefalu, som ligger på nordkysten av Sicilia. Her tilbringer du 6 netter på et herlig badehotell med en storslått havutsikt og direkte tilgang til en privat strand som ligger i en liten privat bukt med krystallklart vann. Rommene er flotte, og i restauranten lager de virkelig god mat, som du kan nyte med utsikt over havet og kysten. Du kan hoppe i bassenget, snorkle fra badebrygga, spille tennis, lære å dykke, delta på yogatime eller leie bil og dra på utflukt i det vakre landskapet i innlandet.

På Hotel Kalura Har I Adgang Til Hotellets Private Badeplatform Og En Lokal Strand
Italien Studietur OKT2020 HST (626)

Ta bussen eller ta en spasertur til Cefalu, hvis historiske røtter strekker seg 2000 år tilbake i tid. Slapp av på byens sandstrand, ta en spasertur i de koselige gatene med restauranter og butikker og ta en drink i skyggen på torget foran byens katedral. Kort sagt: Nyt atmosfæren og livet.

Shutterstock 1097951990
Italien Sicilien Castelmola Istock 1139103548

Du reiser fra Norge (Bergen, Stavanger, Oslo eller Sandefjord lufthavn) til Catania på Sicilia. Her venter sjåføren din på deg, og snart er du på vei til Taormina og Castelmola, som ligger en drøy times kjøring nordover. Du får raskt øye på vulkanen Etna, som fortsatt buldrer og sender opp røyk og damp. På den annen side ligger kystbyene som perler på en snor langs det blå Middelhavet. Etter en god times kjøring kommer du til Taormina og svinger av. Taormina er en av de mer kjente byene på Sicilia og et yndet turistmål. Du fortsetter gjennom byen og kjører opp på fjellet til du ikke kommer lenger. For her ovenfor Taormina ligger den lille sjarmerende fjellbyen, Castelmola, som et ørnereir på en fjelltopp. Det er her du skal bo de første 4 nettene.

Villa Sonia 11
Italien Sicilien Castelmola Istock 973735818

Hotel Villa Sonia ligger rett ved foten av Castelmola, som må være en av de mest stemningsfulle på Sicilia. Castelmola er en gammel slottsby med høye murer og en byport, og inne er gatene så trange at det ikke er plass til biler, så stort sett alt foregår til fots på de toppede brosteinene. De skjeve husene lener seg over gatene, og på de små torgene er det kafeer og restauranter hvor du kan spise et godt måltid, en is eller en espresso, mens du nyter utsikten over Middelhavet og Taormina, som ligger nedenfor. Om kvelden er det en helt spesiell stemning på torget foran kirken, hvor barna løper rundt og leker takretter, mens familiene nyter vin og god mat på fortausrestaurantene.

Shutterstock 1438333001

Hotellet kan også være med når det kommer til god mat. De har et utmerket kjøkken, og så kan du få maten servert på terrassen med utsikt over Etna. En utsikt som du også kan nyte fra rommet og når du slapper av på solsengene ved bassenget.

Hvordan du tilbringer dagene i Castelmola er helt opp til deg. Du kan enten slappe av på hotellet, som i tillegg til et godt kjøkken har en stor terrasse for soling og basseng. Det er også opplagt å gå på utflukter i området rundt byen.

Besøk Taormina eller ta taubanen til stranden

Shutterstock 1409337758
Shutterstock 1440813638

Koselige Taormina ligger i nærheten. Her er massevis av butikker, restauranter, et vakkert gresk amfiteater og herlige italienske pizzaer, hvor du kan nyte en kopp kaffe eller et glass vin. Du kan ta lokalbussen, som stopper i nærheten av hotellet. Eller du kan gå ned til byen "Æselstien". Spør i resepsjonen, de vet det. Du kan også gå til stranden - enten med lokalbussen eller med taubanen som forbinder Taormina med Mazzarò-stranden. Det er både enkelt og morsomt.

Opplev Etna og det fantastiske vulkanske landskapet

Det er også mulighet for å få en naturopplevelse av de helt store. Vulkanen Etna ligger kun en god times kjøretur fra hotellet. Lei en bil for dagen eller delta på en organisert tur med guide, som inkluderer bussturen til Etna. Siste del av turen går gjennom et betagende lavalandskap, hvor de kullsvarte steinene står i sterk kontrast til de grønne skogene som vokser frem. Vurder en guidet tur til toppen. Det er hardt og terrenget er ujevnt. Men det er en enorm opplevelse å følge en kjent guide som kan historien og geologien. Guiden tar deg med helt opp til kraterkanten og inn gjennom rørene som lavaen har etterlatt seg.

Shutterstock 1097022263

I dag er det på tide å flytte teltstengene opp. Målet for dagens kjøretur er middelalderbyen Cefalu, som ligger på nordkysten av Sicilia. Turen tar ca 3,5 timer. Men du har din egen sjåfør slik at du kan slappe av og nyte det.

Hotellet ligger litt utenfor byen, men ikke lenger enn at du kan gå inn der. Hotel Kalura er et fantastisk badehotell og en av våre absolutte favoritter på Sicilia. Rommene er elegante og har egen balkong med havutsikt. Maten er kjempegod og både frokost, lunsj og middag kan nytes på terrassen som ligger med en fabelaktig utsikt over havet og kysten. Kjelleren er forøvrig spekket med sicilianske viner.

Breakfast Terrace

Du kan slappe av ved bassenget, spille tennis eller gå ned trappene til den lille bukten, hvor hotellet har sin egen strand med solsenger og parasoller. Stranden er faktisk en plattform med stiger, så det er lett å komme seg opp og i. Vannet er krystallklart og innbyr til snorkling, og fra fluktstolen kan du se ut på to steinsøyler som reiser seg fra havet. Hvis tørsten melder seg, er det en liten snackbar med kald drikke, is og snacks.

Pool With Rocca
Shutterstock 708038980

Har du lyst kan du også ta en første titt på Cefalu, som ligger en kort spasertur fra hotellet. Her finner du et hav av valgmuligheter når det kommer til barer, kafeer og restauranter. Det er fint bare å trave rundt i gamlebyen og se inn i butikkene med alt fra klær til delikatesser. Og på kvelden har du selskap med de lokale familiene som er ute og går runden sin.

På Hotel Kalura Har I Adgang Til Hotellets Private Badeplatform Og En Lokal Strand
Kalura 3

Utforsk Cefalu

I nærheten av hotellet ligger byen Cefalu, som du kan nå til fots eller med buss/taxi. Bykjernens historie går tilbake til middelalderen og her i de trange smugene selges smykker, klær, akvareller, keramikk og kunsthåndverk. Samtidig frister delikatessene med sitt utvalg av fine viner, lagrede oster, sitronlikør, olivenolje og pasta. Og så er det selvfølgelig byens berømte katedral, som etter sigende ble bygget etter ordre fra den normanniske kongen Roger II.

Shutterstock 242226136

Romantiske middager

Mange av de små trattoriaene i Cefalu dekker bord i smugene og frister med treretters menyer, tilberedt med siciliansk kjærlighet til de lokalproduserte råvarene. I de samme gatene ligger også røkelsesluktende små kirker, hvor beboerne siver forsiktig inn for å tenne lys for Madonnaen.

Adobestock 197454436

Panoramautsikt fra La Rocca

Byen ligger rett ved foten av den mektige klippen La Rocca. Den beste utsikten over byen får du hvis du følger stien opp til ruinene av slottet og det gamle Diana-tempelet.

På tur til Palermo

Sicilias største by, Palermo, ligger bare en 45-minutters kjøretur fra Cefalu. Vil du ha enda mer siciliansk kultur og folkesjel opp under neglene, så er det opplagt å gå en dagstur. Den enkleste og raskeste måten å komme seg til Palermo på er med tog. Turen fra stasjonen i Cefalu til togstasjonen i Palermo tar ca. en time. Det er en by som overrasker med sine store markeder, fargerike gateliv, palasser og vakre kirker. Absolutt verdt en opplevelse!

Adobestock 255173546

Turen din til Sicilia nærmer seg slutten. Etter frokost skal kofferten pakkes og deretter går turen til flyplassen. Det er en kjøretur på ca. 2 timer. Du blir hentet på hotellet av sjåføren din. Når du ankommer flyplassen, sjekker du inn bagasjen for flyturen, og snart er du igjen på vei mot den innenlandske himmelen. Etter en kort mellomlanding er du tilbake på norsk jord. Sannsynligvis med en følelse av at du må tilbake til Sicilia.