Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Dyr Amboseli8
Reis til Kenya
IMG 3309

Kenya vær

Været i Kenya er nydelig hele året. Temperaturene er generelt høye og behagelig varme hele året.

Når er den beste tiden å reise til Kenya?

Du kan reise til Kenya hele året – og hver sesong byr på unike opplevelser. I de danske sommermånedene er det en tørr sesong på savannen og dermed er det veldig lett å få øye på de ville dyrene. Det er imidlertid minst like spennende å oppleve savannen i den våte årstiden, da dyrene er mer aktive og naturen er frodig og grønn.

De tørre årstidene i Kenya

De fleste velger å reise til Kenya i månedene når været er tørt og høye temperaturer. Det er fra rundt desember til april måned, da det er gode sjanser for sol og rundt 30 grader på dagtid. Det er også tørt i den danske skolesommerferien, det vil si fra juli til august. Sommer og jul/nyttår er høysesong i Kenya.

Den våte årstiden i Kenya

Hvis du ønsker å dra på safari i frodig natur, er den våte årstiden den ideelle reisetiden. I de våte månedene, som er april, mai, oktober og november, kan du regne med ett eller flere kraftige regnskyll av kort varighet på dagtid. I denne perioden er luftfuktigheten høyere enn normalt. Temperaturen er rundt 25-30 grader.

Januar – mars: Temperaturene stiger i løpet av disse månedene og dyr samles rundt de få vannhullene som fortsatt eksisterer. Sjansen for å se The Big 5 er stor. Samtidig er sikten god i Det indiske hav, så snorkling og dykking i disse månedene er spesielt bra.

Mars – juni: Det er mer nedbør i denne perioden, men dette er kun en fordel for deg som gjerne vil ha safariopplevelsen litt for deg selv. Det er relativt få reisende her – og du kan dra på safari. Naturen er frodig og grønn om våren og dyrene er svært aktive.

Juli: Juli er høysesong i Kenya. Været er vanligvis varmt og tørt, og det er gode muligheter for å se opptakten til det store gnutrekket.

August – oktober: Den store migrasjonen begynner.

Oktober til desember: Det er lavsesong igjen i Kenya og det er få turister. Prisnivået er på sitt beste, men det trekker ikke opplevelsen ned.

Kenya temperatur                        
  Jan Feb  Mar Apr Mai  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Des 
Dagstemperatur 26 27 27 25 24 23 22 23 25 26 24 24
Nattemperatur 11 11 12 13 12 10 9 9 10 11 13 12
Dyr Kenya Mara35
Dyr Kenya Mara36
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel