øhopsey-desktop_ny_650x1800.jpg
Øyhopping på Seychellene
Se galleri

Øyhopping på Seychellene

 • Opplev tre helt forskjellige øyer
 • Opphold på tre stemningsfulle mini-hotell
 • Nyt øyenes vakre strender
 • Dra på snorkeltur og opplev livet i havet
 • Utforsk regnskogene på Mahé og Praslin
 • Møt kjempeskilpaddene på Ile de Curieuse

15 dager fra kr. 23.250,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 02. nov 2021

Reiseplan

shutterstock_209085742 Cute blonde woman at tropical beach Baie Lazare at island Mahe, Seychelles.jpg

Kort om reisen

Mahé, Praslin og La Digue ligger som tre grønne perler i Det indiske hav, omgitt av det klare lyseblå vannet. De tre øyene ligger så tett, at øyhopping er opplagt. Og også fordi stemningen og opplevelsene er vidt forskjellig på øyene.

På alle tre øyene innlosjeres dere på små, stemningsfulle hotell, som er valgt på grunn av deres kreolske atmosfære og fine beliggenhet.

På Mahé, hovedøya, bor dere ved en av de beste og mest uberørte strendene, med mulighet for å leie bil og dra på oppdagelsestur. Snorkling er opplagt. Men det kan dere også vente med til dere er på Praslin eller La Digue.

På Praslin bor dere på nordkysten, med enkel adgang til en av øyas beste strender, Cote d’Or. Praslin byr på fine vandreruter i regnskogen ved Vallée de Mai, kjempeskilpadder på øya Ile de Curieuse og hyggelige kvelder på de små restaurantene ved vannet.

På den minste av øyene, La Digue, er tempoet satt ytterligere ned. Stemningen er autentisk kreolsk, og det er nærmest umulig å  ikke falle for øyas sjarme og skjønnhet.

Avreise fra Norge med en mellomlanding underveis. Dere reiser om natten, noe som gjør det lettere å sove på flyreisen. Kursen er satt mot øy-paradiset i Det indiske hav.

Dere lander på hovedøya, Mahé, om morgenen eller tidlig på formiddagen, avhengig av hvilket flyselskap dere reiser med. For at dere skal komme raskest mulig fram, har vi valgt å inkludere en innenriksflyging til Praslin i reisens pris. Etter en kort og flott flytur, lander dere på øya Praslin. Her bliver dere tatt imot av vår lokale representant, som sørger for transport til hotellet.

Vår arrangør på Seychellene kommer ofte rundt til hotellene, så hvis dere har lyst til å bli med på en utflukt eller ønsker å leie en bil, hjelper de gjerne med det. Dere får også en velkomstkonvolutt med informasjon om de turene de tilbyr, og hvordan dere kan kontakte dem utenfor deres møtetid på hotellet.

Innkvartering på sjarmerende guest house

På Praslin skal dere bo på det lille sjarmerende guest house, L'Hirondelle som bare har 10 leiligheter. Atmosfæren er avslappet og gjestfriheten er hjertevarm kreolsk.  

Fra hotellet kan dere på få minutter gå til stranden, som regnes for en av de aller beste på Praslin, og til byen Cote Dór, hvor det finnes restauranter, cafeer og små matbutikker.

Det blir sikkert vanskelig. Men hvis dere klarer å rive dere løs fra synet av den vakre stranden, er det flere fine turer dere kan dra på. Vi anbefaler at dere leier en bil for en dag og tar en rundtur på øya. De to strendene, Anse Lazio og Anse Georgette, er det helt klart verdt å kjøre etter. De regnes blant de vakreste i verden, og når dere ser dem, vet dere hvorfor. På Anse Georgette er det fint å snorkle i begge ender av stranden.

Utforsk regnskogen

Nasjonalparken Vallée de Mai, er også verdt et besøk. Den dekker en stor del av den sentrale delen av Praslin. Hvis dere stopper ved deres visitors center, kan dere få med en lokal engelsktalende guide, som kan fortelle om regnskogens fasinerende verden. Vallée de Mai er hjemstedet for de rare og kolossalt store, dobbelte kokosnøttene og de svarte papegøyene, som bare finnes her. Det er en fantastisk opplevelse å gå rundt på stiene i regnskogen mellom kjempebregner og tårnhøye trær med lianer som henger ned og trekroner som nærmest dekker himmelen. Det føles som om dere er med på en jungelekspedisjon ledet av en guide som vet nesten alt om regnskogen. Og hvis noen kan få øye på en svart papegøye, er det de lokalkjente guidene.

Utflukt til Ile de Curieuse

Dere bør også overveie en tur til Ile de Curieuse. Ta en av båtene fra Cote d’Or til øya som ligger litt nord for Praslin. Her kan dere gå på tur på stier og gangbroer som fører dere gjennom et vilt landskap med store granittklipper og vidstrakt mangroveskog, hvor trærne ser ut som om de står på tærne i det lave vannet. I dette området lever ca. 500 store Aldabra-skilpadder, og dere ser dem med en gang dere kommer i land. De vralter rundt som små elefanter på jakt etter blader og annen føde. Aldabra-skilpadden er en av de største i verden. Den kan veie opptil 250 kg og blir ofte 150 år gammel.

Snorkel- og dykkerturer

Endelig har dere muligheten for å dra på snorkel- eller dykkertur. Vår anbefaling er at dere blir med på en tur arrangert av et av de to PADI-byråene som ligger i byen dere bor i – i nærheten av hotellet. De har det beste utstyret og kjenner området veldig godt, så her får dere en flott opplevelse.

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjørt til fergen. Det er en katamaran, og turen tar bare 15-20 minutter. 

Når dere går fra borde og tar de første skrittene inn i den lille havnebyen, fornemmer dere med en gang at det er en helt spesiell stemning på La Digue. Det finnes nesten ingen biler. De fleste av trafikantene sykler. I et langsomt tempo. Det er stille. Ikke fordi det ikke finnes noen mennesker, men fordi at slik er livet på La Digue, og den rytmen er det veldig lett at falle inn i. Hvis dere har en liten rest av tanker om jobben eller hjemlige sysler som er forsømt, forsvinner de her på denne øya.

Dra på sykkeltur

Den beste måten å se øya på, er ved å leie en sykkel på hotellet og dra ut på eventyr. Øya er ikke større enn at dere kan nå rundt hele i løpet av de dagene dere skal være her. Uten å ha det travelt. Og med god tid til å stoppe og ta en pause og en dukkert på en av de utrolig vakre strendene.

Den mest berømte av strendene er Anse Source D’Argent, som er foreviget på utallige bilder. Den er så berømt at det er hit de fleste dagsturistene kommer, så besøk stranden om morgenen eller sent på ettermiddagen. For den er absolutt verdt et besøk. Vær oppmerksom på at den ligger i et parkområde med en gammel kokosoljeplantasje. Derfor må man betale inngangspenger akkurat her. Prisen er ca. 100 Rps pr. person.

Hvis dere sykler i motsatt retning – altså nordover – kommer dere til den vakre gamle kirkegården og ganske kort etterpå, til Anse Servere. Denne stranden er en av våre favoritter. Her kan dere ligge i skyggen av de store takamaka-trærne og se utover vannet, som ligger glassklart og lyseblått der hvor den hvite sanden slutter. Få litt å drikke fra de små strandbodene, og tenk over om dere skal ta en tur rundt den nordlige spissen av øya. Velger dere å kjøre den veien, må dere ta den samme veien tilbake. Men det gjør ikke noe, når turen er så vakker som denne. Når dere kommer rundt «toppen» av øya, føles det som om dere har alt sammen for dere selv. Av en eller annen grunn, er det ikke så mange andre enn øyas innbyggere som kommer over på denne siden. Så her kan dere være heldige å få en paradisisk strand helt for dere selv. Hvis dere blir sultne eller har lyst på en drink eller en nypresset juice, så kjør til restaurant Chez Jules. Dere kan ikke misse den - det er den eneste restauranten på denne siden av øya.

På veien hjem kan dere jo proviantere i det lokale supermarkedet, så dere har litt til kjøleskapet. Har dere lyst på en god middag, så prøv restauranten på Hotel Le Repaire. Der er maten ganske enkelt fantastisk.

Besøk Grand Anse

En annen flott sykkeltur, går nærmest tvers over øya til den stranden som heter Grand Anse. Hit kommer det heller ikke mange turister, og her ligger det en god restaurant som heter Loutier Coco. Hvis det er en dag med bølger, så vær forsiktige og oppmerksomme, for da kan det være understrømmer i vannet. Hvis dere heller har lyst til å snorkle og se havskilpadder, rokker og fargerike fisk, så ta isteden en tur til Ile de Coco.

Etter frokosten går turen til fergeleiet på La Digue. Dere tar katamaranen via Praslin til Mahé. Båtturen tar ca. 1 time og 15 minutter. Prøv å være blant de første ombord og ta de øverste plassene. Her får dere den beste utsikten. Vel framme, blir dere hentet på havnen i Mahé. Herfra går turen til hotellet, som ligger på den sørvestlige delen av øya. Det er en flott kjøretur over fjellene og gjennom regnskogen. Etter ca. 1 time er dere framme ved Anse Soleil Beachcomber, som ligger i enden av den slags veier hvor man tenker: «Lurer på hva som ligger i enden av den veien?». Det finner dere snart ut. Her ligger nemlig Anse Soleil Beachcomber. Et lite familiedrevet hotell med ekte kreolsk stemning, hjemmelaget mat og utsikt til en halvmåneformet strand. Stranden er omgitt av regnskog, og stort sett ingen andre enn hotellets gjester vet om den. Dere får låne snorkel og maske gratis og kan utforske bukten, hvor dere både kan se fargestrålende fisk, rokker og havskilpadder, som «svever» gjennom vannet. Hotellet låner også ut kajakker og redningsvester, hvis dere har lyst til å se litt av kystlinjen.

Avslapping og utforskning av Mahé

Dere har fire netter på Anse Soleil Beachcomber, og det gir dere god tid til både å slappe av og utforske Seychellenes hovedøy, Mahé. Her er det opplagt å leie en bil. Det kan dere gjøre på hotellet eller gjennom vår lokale reisearrangør. Veiene på den sørlige halvdelen av Mahé, fører dere gjennom små hyggelige landsbysamfunn langs kysten. Byene er bittesmå og består ofte bare av 20-25 hus, en kirke, en kjøpmann og en liten restaurant. Så når dere stopper i en landsby for å beundre kirken, spise litt eller handle, kan dere nesten ikke unngå å møte byens innbyggere og merke den levende kreolske kultur og gjestfrihet.

Husk å ta med et håndkle og badetøy i bilen, for de fristende strendene ligger som perler på en snor. Og dere kommer helt sikkert til å stoppe flere ganger for å gå ut og ta bilder. Kanskje skal dere kombinere disse stoppene med et bad?

På marked i hovedstaden

Hvis dere kjører østover kommer dere over fjellene på veier som bukter seg gjennom regnskogen. Hovedstaden Victoria ligger på østkysten, og er absolutt verdt et besøk og her kan dere blant annet se markedet, som ligger midt i byen.

Vil dere heller ha naturopplevelser, er det fine vandreruter med ulike vanskelighetsgrader i Morne National Park, Copolia, Vacoa, Glacis la Reserve, Dans Gallas og Cassedent. Det er sikkert mange flere, så ta eventuelt en prat med vår lokale reisearrangør, for å finne en tur som passer for dere.

Dere har det meste av dagen til å nyte stranden og stemningen på hotellet, før dere blir hentet sent på ettermiddagen. Dere reiser med kveldsflyet fra Mahé Airport og har en mellomlanding på flyturen hjem.

Dere er tilbake i Norge om morgenen norsk tid, etter en herlig ferie på Seychellerne - full av opplevelser.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Sender informasjon...
Det oppsto en feil under behandlingen av bestillingen din.

Prøv igjen eller kontakt oss på chatten.

Kontakt oss her

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Istanbul - Mahé t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Flybillett Mahé - Praslin
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • All transport på land
 • 5 netter på Praslin på L'Hirondelle Guest House*** i Garden View Apartment inkludert frokost
 • 3 netter på La Digue på Villa Creole Guest House*** i Chalet inkludert frokost
 • 4 netter på Mahé på Anse Soleil Beachcomber*** i Standard Room inkludert frokost. Familier på 2 voksne og 2 barn innlosjeres i Premier Room inkludert frokost og 1 oppredning
 • Fergebillett fra Praslin til La Digue og fra La Digue til Mahé

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum på denne reisen. Husk at passene skal være gyldige i 6 måneder etter utreise fra Seychellerne

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Seychellerne eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
shutterstock_284093822 Coral reef and fish at Seychelle.jpg
shutterstock_408662215.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel