Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Sri Lanka og Maldivene

 • Rundreise på Sri Lanka med privat sjåfør
 • Kongebyer, templer og høylandets te-plantasjer
 • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
 • Avsluttende badeferie på vakre Maldivene
 • Halvpensjon på Sri Lanka og helpensjon på Maldivene
 • Inkludert fly, båt, hotell og transport

Kontakt oss for pris

Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.

Reiseplan

Eksotisk kombinasjonsferie hvor dere blant annet besøker en rekke av Sri Lankas historiske kongebyer med imponerende pagoder og fargestrålende huletempler. Dere får mulighet til å klatre opp til klippefortet i Sigiriya, og kjøre gjennom vidstrakte te-plantasjer til Tannens tempel i Kandy. I tillegg til det, byr Sri Lanka på en lang rekke store naturopplevelser i Minneriya National Park og Yala National Park, hvor dere kan beundre landets spennende dyreliv, ville planteliv – og kanskje oppleve store elefantflokker og den sky leoparden.

Turen avsluttes med en skjønn badeferie på Maldivene. Her får dere fire netter på Fun Island Resort, hvor dere bor i stemningsfulle hytter med tilhørende hyggelige terrasser - perfekte omgivelser for avslappende dager. Fra stranden er det mulig å utforske et vakkert korallrev med maske og snorkel, i tillegg til at resortet har et fitness-senter og en herlig strandbar.

shutterstock_362812271 Golden Temple buddhist caves, signs of worship - Dambulla, Sri Lanka.jpg

På denne rundreisen og badeferien besøker dere historiske kongebyer, kjører gjennom store grønne te- plantasjer og ser Tannens tempel i Kandy.

Når dere har hatt mange opplevelsesrike dager på Sri Lanka, går turen videre til Maldivene. Her venter den ultimate avslapping. Dere kan utforske vakre korallrev, nyte solen i en strandstol eller få litt mosjon i resortets treningssenter.

Dere reiser fra Norge mot Sri Lanka med en mellomlanding underveis.

Adobestock 104391247

Dere ankommer lufthavnen, hvor dere blir møtt av en representant for vår agent. Nå starter rundreisen på Sri Lanka. 

Første stopp er i Dambulla, hvor dere blir innlosjert på Hotel Kassapa Lions Rock eller et hotell i tilsvarende kategori for de kommende tre nettene. Her vil hotellet være base for spennende dagsturer de kommende dagene.

Før dere kommer fram til hotellet, får dere den første store opplevelsen. Her besøker dere de imponerende og mer enn 1000 år gamle huletemplene i Dambulla. Utenfra virker de ikke særlig prangende, og man kan lett komme til å tro at man har gått feil. Men dette endrer seg så snart dere trår inn i den første av tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha og en rekke mindre statuer av buddhaer og disipler fyller rommet. Fargerike fresker dekker veggene, og dere glemmer helt at dere befinner dere i en klippehule.

Adhayagiri dagoba (stupa) on Apr 16, 2013 in Anuradhapura_150914597.jpg

Neste stopp på turen rundt i ”den kulturelle trekanten” er kongebyen Anuradhapura, som i en periode på ca. 1000 år var hovedstaden på Sri Lanka. I denne perioden vant buddhismen innpass, noe som tydelig avspeiles i Anuradhapuras lange rekke av enorme pagoder. Flere av disse halvkuleformede gigantene kan dateres tilbake til 300 år før vår tidsregning. De ble på daværende tidspunkt kun overgått av Egypts pyramider i størrelse. 

Blant munker og pilgrimmer

Buddhistiske munker og pilgrimmer valfarter til Anuradhapura for å besøke områdets viktigste spirituelle severdighet, nemlig Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi-treet er mer enn 2000 år gammelt, og stammer fra et skudd fra det Bodhi-treet Buddha i sin tid ble opplyst under. Følg køen av pilgrimmer som kommer for å ofre ved treets fot og nyt stemningen i det parklignende området.

Shutterstock 307224338

Den andre av de gamle kongebyene, Polonnaruwa, er i dag et av Sri Lankas mest markante arkeologiske områder og naturligvis også på UNESCOs kulturarvliste. Ruinene av den gamle hovedstaden er vesentlig yngre enn Anuradhapura, og de er derfor også i bedre skikk. 

Spredt ut over det store parkområdet ligger det imponerende 7-etasjer høye kongepalasset og buddhistiske templer fylt med dekorasjoner, side om side med en rekke fascinerende statuer. De mest anerkjente statuene er de fire buddha-figurene ved Gal Vihare. Figurene er hugget ut av en kjempestor granitt-blokk og viser en så stor mengde detaljer, at det regnes for å være høydepunktet i de singalesiske kunstneres evner innenfor uthogging av klipper.

Safari i Minneriya National Park

Helt andre opplevelser venter senere på ettermiddagen, hvor bilen skiftes ut med en 4-hjulstrukket jeep, og dere drar på oppdagelse i Minneriya nasjonalpark. Denne frodige nasjonalparken er hjem for et usedvanlig rikt dyreliv. Her finnes ca. 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskjellige hjortearter - men parken er mest kjent for sine mange elefanter. 

Etter en lang og variert dag, kjører dere tilbake til hotellet i Dambulla.  

Elefanter på Sri Lanka_124363702.jpg

Om morgenen går turen til ”den kulturelle trekantens” siste høydepunkt, nemlig det sagnomsuste klippefortet, Sigiriya. Fortet ble oppført i det 5. århundret og ble oppdaget av den britiske arkeolog HCP Bell i 1898. Og ’høydepunkt’ passer veldig godt, siden Sigiriya ligger på toppen av en 200 meter høy klippe. Det skal dermed forseres en hel del trappetrinn før dere står mellom ruinene på toppen og kan beundre den fantastiske utsikten utover det vakre kongelige haveanlegget ved foten av klippen. Det er imidlertid mulighet for et par interessante stopp under oppstigningen, som for det meste følger den loddrette klippeveggen.

Kandy og Tannens tempel

Vel framme i Kandy, innkvarteres dere på Hotel Topaz eller et annet hotell av tilsvarende standard.

Kandy, i Sri Lankas sentrale høyland har en særlig betydning i øyas historie. Både fordi det var de singalesiske kongenes siste høysete, og fordi det var herfra englenderne administrerte de store te-plantasjene. Det er også her en av verdens mest betydningsfulle buddhistiske helligdommer ligger - nemlig Tannens tempel. Inne i tempelet ligger et gullskrin med en av Buddhas hjørnetenner. 

Adobestock 252465342

I dag kjører dere fra Kandy til Nuwara Eliya (ca. 2,5 time), hvor dere går ombord på toget mot den lille byen Bandarawela. Dere reiser komfortabelt på 1. klasse, mens landskapet på Sri Lankas høyland skifter fra skogkledde fjellsider til uendelige rekker av sirlig anlagte te-plantasjer.

Er toget avlyst, forsinket eller utsolgt, kjøres denne vakre turen med deres egen bil og sjåfør.

Bandarawela er en liten, stemningsfull by omgitt av en flott og frodig natur. Her har dere to overnattinger på det hyggelige Orient Hotel. 

Resten av ettermiddagen kan dere se nærmere på byen eller nyte en kopp te i hotellets hyggelige hage.

Adobestock 256084900

På den andre dagen i Bandarawela har dere fritt valg og mange spennende muligheter.

Dere kan for eksempel kjøre en halv time østover til landsbyen Ella. Her kan dere gå en tur i byen, som ligger vakkert midt i et frodig og kupert landskap.

Besøk et av byens stemningsfulle ayurveda-behandlingssteder og prøv den eldgamle form for avslappende massasje med ayuvediske oljer laget på urter etter klassisk tradisjon. Etter en massasje - eller som et alternativ - kan dere få deres sjåfør til å kjøre dere til noen av områdets vakre fossefall - for eksempel Ella Gap eller Ravana Falls - hvor dere kan beundre utsikten og eventuelt ta en avkjølende dukkert. 

Adobestock 261970441

Dagens kjøretur er blant de vakreste på Sri Lanka. Underveis vil det være flere muligheter for å ta korte pauser og beundre de fantastiske natursceneriene fra veien som snor seg ned fra det kjølige høylandets grønne te-plantasjer til lavlandets varme jungel.

Framme ved Yala innkvarteres dere på Hotel Priyankara eller tilsvarende og kan slappe litt av før ettermiddagens safari i en av de nasjonalparkene i Asia som har flest dyrearter.
Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så det er gode muligheter for å oppleve parkens store variasjon av både dyre- og planteliv på nært hold.

Adobestock 303194416

Hvis dere ikke var så heldige å få se leoparden på gårsdagens safari, eller vil dere ha enda en spennende tur i Yala National Park, kan dette arrangeres denne morgenen. Dere skal imidlertid tidlig opp, siden safarien foregår før frokosten. Etter frokost kjører dere til Negombo, så dere er nærmere lufthavnen til dagen etter, hvor dere flyr videre til Maldivene.

På vei til Negombo har dere også mulighet for å stoppe i Sri Lankas største by, Colombo.

Dere overnatter i Negombo, på Paradise Beach Hotel eller tilsvarende, og morgenen etter kjører dere til lufthavnen og flyr til Male på Maldivene. Herfra går det videre med båt det siste stykket til den vakre Fun Island (ca. 45 minutter med speedbåt). Her tilbringer dere de neste fire nettene med badeferie på det skjønne Fun Island Resort, som tilbyr ren avslapping i vakre omgivelser.

2019-05-24_1152.png

Dere har fire netter på Fun Island Resort, hvor dere kan slappe av og nyte en badeferie på den vakre og uberørte tropeøya. Her kan dere fordøye inntrykkene fra rundturen på Sri Lanka, lade batteriene og nyte de eksotiske omgivelsene og det krystallklare vannet. Fra øyas lekre strender kan dere utforske det fargestrålende korallrevet med maske og snorkel, og resortet tilbyr også flere vannsportsaktiviteter, på samme måte som det er mulighet for fitness og en kjølig drink i strandbaren. Dere blir innlosjert i en stemningsfull hytte med en hyggelig terrasse, og her kan dere slappe av, lese en god bok eller ta solbad. 

Som alternativ til Fun Island Resort kan dere oppgradere til det også håndplukkede Paradise Island Resort & Spa, som ligger ca. 20 minutters tur med speedbåt fra lufthavnen i Male. Standarden her er noe høyere, og det er litt flere fasiliteter – derfor er det også litt dyrere.

060416_Olhuveli_1172.jpg

Det er tid til en siste dukkert og til å få med seg litt mer sol på Maldivene, siden det er i dag reisen går mot Norge igjen. Dere blir kjørt i båt tilbake til lufthavnen i Male, og flyr hjemover.

Etter et raskt flybytte underveis, fortsetter dere det siste stykket mot Norge, hvor det vanligvis er ankomst på formiddagen.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Doha - Colombo t/r og Colombo - Male inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Rundreise 9 dager/8 netter med engelsktalende privat sjåfør:
 • 3 netter i Dambulla på Kassapa Lions Rock*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Kandy på Hotel Topaz**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 2 netter i Bandarawela på Orient Hotel*** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt ved Yala National Park på Hotel Elephant Reach**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Negombo på Paradise Beach Hotel*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • Transport fra hotell i Negombo til Colombo Lufthavn
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vann om dagen pr. person
 • Badeferie:
 • 4 netter på Maldivene på Fun Island Resort*** i Beachfront Room inkludert helpensjon
 • Transport fra hotell på Maldivene til Male Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Inngangsbilletter i forbindelse med rundreisen (USD 223 pr. person)
 • Visum til Sri Lanka
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er et krav for et turistvisum på Sri Lanka. Dette kan kjøpes online før avreise eller på flyplassen ved ankomst i Sri Lanka. Husk at passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter avreise fra Sri Lanka.

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
airport

Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
maldiver 2.jpg
shutterstock_253468045 train from Nuwara Eliya to Kandy among tea plantations in the highlands of Sri Lanka.jpg

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel