Srilankahøjdepunkterogbadeferie-desktop.jpg
dag 6togrejse højlsndet_G103049.JPG
Elefanter på Sri Lanka_119667526.jpg
strand 1.jpg
Large waterfalls in green tropical forest at Nuwara Eliya_127332050.jpg
Teplantage_Sri Lanka_EUO_59949592.jpg
dag 6shutterstock_112179413 Ella Rock in Sri Lanka.jpg
shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg
dag 4_G102541.JPG
dag 8shutterstock_371491909 Lighthouse on the ocean, Sri Lanka, Galle.jpg
dag 6Nuwara Eliya_Historisk britisk hotel_123232501.jpg

Sri Lankas høydepunkter og badeferie

 • Rundreise med privat sjåfør
 • Historiske kongebyer, klippefort og huletempler
 • Safari med utkikk etter ville elefanter og leoparder
 • Med tog gjennom høylandets fjell og te-plantasjer
 • Pilgrimsbyen Kandy og badeferiestrand i Koggala
 • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

kr. 16.250,-

15 dager fra kr. 15.350,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 02. sep 2021

Reiseplan

Denne reisen til Sri Lanka er perfekt for alle som både ønsker uforglemmelige opplevelser og avslappende badeferie. Turen er med andre ord velegnet for både voksne og familier med barn. Transporten foregår på behagelig vis i egen bil med engelsktalende sjåfør, så dere har full frihet til å glede dere over Sri Lankas mange spennende severdigheter.

Underveis er det muligheter for å oppleve kultur og historie rundt de gamle kongebyene, vill natur og sjeldne dyr i de vakre nasjonalparkene. Og dere besøker ikke mindre enn seks steder som står på UNESCOs kulturarvliste. Reisen avsluttes med avslappende badeferie ved Koggala, hvor dere også har mulighet for å oppleve blåhvaler på en spennende hvalsafari. 

shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg

Denne reisen er perfekt til alle som ønsker å kombinere uforglemmelige opplevelser med avslappende badeferie. Underveis vil dere oppleve både vill natur og kultur og historie omkring de gamle kongebyene. Dere kommer til å besøke hele seks steder som står på UNESCOs kulturarvliste. Så vi kan rolig si at dere står foran deres livs opplevelse. 

Fra Norge flyr dere østover mot Colombo.

Etter en mellomlanding ankommer dere Sri Lanka. Her blir dere møtt i lufthavnen av en representant for vår agent, som kjører dere til det sentralt beliggende Hotel Ozo Colombo eller et hotell med tilsvarende standard, i hjertet av Colombo.

Fra storbyen går turen mot det sentrale Sri Lanka, til områdene hvor de singalesiske dynastiene i århundrer regjerte landet og bygde noen av de mest fascinerende bygningsverk i Asia.

Første stopp er de imponerende og mer enn 1000 år gamle huletemplene i Dambulla. Utenfra virker templene kanskje ikke særlig prangende, men det endrer seg så snart dere trår inn i den første av tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha og en rekke mindre statuer av buddhaer og disipler finnes i rommet. Fargerike fresker dekker veggene, og dere glemmer helt at dere befinner dere i en klippehule.

Blant elefanter i Minneriya National Park

Helt andre opplevelser venter utpå ettermiddagen, hvor bilen skiftes ut med en 4-hjulsdrevet jeep, og dere drar på oppdagelse i nasjonalparken Minneriya, som har noe av Sri Lankas mest imponerende dyreliv. Denne frodige nasjonalparken er hjem for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskjellige hjortedyr, villsvin og 78 varianter av sommerfugler. Men det helt store trekkplasteret er de ville elefantene.

Om morgenen går turen til det sagnomsuste klippefortet Sigiriya. Fortet ble oppført i det 5. århundre og oppdaget av den britiske arkeolog HCP Bell i 1898. Og kalle det et ’høydepunkt’ er helt passende, siden Sigiriya ligger på toppen av en nesten 200 meter høy klippe.

Palass og templer i Polonnaruwa

Ettermiddagen er dedikert til den gamle kongebyen, Polonnaruwa, som er en av Sri Lankas mest stemningsfulle ruinbyer.

Spredt utover det store parklignende området, ligger ruinene av det gamle kongepalasset, buddhistiske templer fylt med dekorasjoner, eksklusive bibliotek, vakre paviljonger, klassiske pagoder og en rekke fascinerende statuer, som viser figurer fra både den buddhistiske og den hinduistiske historien.

De mest berømte statuene i Polonnaruwa er uten tvil de fire buddhafigurene ved Gal Vihare. Statuene er hogget ut av en kjempestor granitt-blokk og er så detaljerte at de regnes for å være høydepunktet innenfor singalesisk steinhogging. 

 

Turen fortsetter sydover mot det sentrale høylandet og den tidligere hovedstaden, Kandy. Underveis er det mulig å stoppe og strekke bena ved en av de mange krydderhager i Matale. Her kan dere få en kort introduksjon til de krydder som i århundrer har vært blant Sri Lankas viktigste eksportvarer. Kjenn duften og smaken av blant annet kardemomme, pepper, muskatnøtt, kanel og nellik og hør om kryddernes anvendelse innenfor både matlaging, Ayurveda-terapi og helsekostprodukter. 

I Buddhas fotspor ved Tannens tempel

Ved ankomsten til Kandy innlosjeres dere på Topaz Hotel eller et tilsvarende hotell, før en spennende byvandring venter på dere. Kandy har en spesiell betydning i Sri Lankas historie. 

Etter frokost kjører dere fra Kandy til Nuwara Eliya - en tur på ca. 2,5 time. Her går dere ombord på toget mot Bandarawela.

Det er en utrolig flott togreise gjennom det sentrale høylandet. Dere reiser på 1. klasse, så dere kan se fram til en komfortabel tur. Snart skifter både omgivelsene og naturen karakter.  Toget bukter seg opp gjennom høylandets plantasjer, små landsbyer og dramatiske landskap mot stasjonen i Bandarawela. Her står sjåføren deres klar med bilen og kjører dere det siste stykket til stemningsfulle Orient Hotel, hvor dere skal bo i et Deluxe-rom.

Resten av ettermiddagen kan dere se nærmere på te-plantasjene i nærheten, gå en tur i denne hyggelige byen eller drikke en kopp te i hotellets flotte hage.

Dagens kjøretur går gjennom høylandet, som er blant de vakreste områdene på Sri Lanka. Underveis vil det være flere muligheter for å ta korte pauser og beundre de fantastiske natursceneriene. Dere stopper blant annet ved vannfallene Rawana Ella, hvor vannet bruser nedover flere platåer, før elven fortsetter gjennom høylandet. Vannfallet er mest spektakulært i perioden fra mai til desember. Resten av året kan elven være veldig redusert.

Framme ved Yala, innkvarteres dere på Elephant Reach Hotel eller et hotell med tilsvarende standard. Her kan dere slappe litt av, før ettermiddagens planlagte safari i en av de mest interessante nasjonalparkene i Asia - og den med flest dyrearter.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så det er gode muligheter for å se parkens store variasjon av både dyre- og planteliv på nært hold. Landskapet er variert. Gressmark avløses av kratt og mindre skoger, og over hele området finnes det mange sjøer, som tiltrekker seg dyra i nasjonalparken. Det hersker ingen tvil om at det mest populære dyret i Yala er leoparden. Dette sky og truede dyret oppholder seg ofte i de skyggefulle trekronene eller mellom klippene, så det er absolutt ingen garanti for å se det vakre dyret. Yala anses imidlertid for å være blant de steder i verden, hvor sannsynligheten er størst for å se leoparden.

Nyt en stille og rolig frokost, før det er tid for å sette seg til rette i bilen og kjøre langs sørkysten mot Koggala. Det er en flott kjøretur som går gjennom flere små badebyer og forbi flotte strender innrammet av slanke kokospalmer.

Dere stopper i den gamle festningsbyen Galle, som ligger spektakulært ut mot havet. De første portugiserne kom hit i 1505, og i 1589 ble det oppført et lite fort.

Fra Galle fortsetter dere til stranden i Koggala, hvor dere innlosjeres på Koggala Beach Hotel for de neste seks nettene.

Koggala Beach Hotel er perfekt til avslapping. Hotellet ligger helt ned til vannkanten, og her kan dere drive aktiviteter som tennis, svømming i bassenget eller yoga. Så scenen er satt for en deilig badeferie under tropiske himmelstrøk.

Det er mulig å oppgradere til andre hotell, hvis dere har spesielle ønsker til hvor dere vil holde badeferien.

Det er tid for en siste dukkert i Det indiske hav, før dere blir hentet på hotellet og kjørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for at dere er der i god tid, så dere stille og rolig kan komme gjennom check-in og eventuelt ordne de siste innkjøpene, før turen går mot Norge.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Sender informasjon...
Det oppsto en feil under behandlingen av bestillingen din.

Prøv igjen eller kontakt oss på chatten.

Kontakt oss her

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Doha - Colombo t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Rundreise 7 dager/6 netter med engelsktalende privat sjåfør:
 • 1 natt i Colombo på Hotel Ozo Colombo**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 2 netter i Dambulla på Kassapa Lions Rock*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Kandy på Hotel Topaz**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Bandarawela på Orient Hotel*** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt ved Yala National Park på Hotel Elephant Reach**** (eller tilsvarende) inkludert frokost og middag
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vann om dagen pr. person
 • Badeferie:
 • 6 netter i Koggala på Koggala Beach Hotel*** i Sea View Room inkludert frokost og middag
 • Transport fra hotell i Koggala til Colombo Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Inngangsbilletter i forbindelse med rundreisen (173 USD pr. person)
 • Visum til Sri Lanka 
 • Leie av jeep i Minneriya og Yala National Park
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger
 • Tillegg for oppgradering til Deluxe hotell på rundreisen er kr. 1.400,- pr. person

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er et krav for et turistvisum på Sri Lanka. Dette kan kjøpes online før avreise eller på flyplassen ved ankomst i Sri Lanka. Husk at passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter avreise fra Sri Lanka.

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
elefantfamilie.jpg
shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg
shutterstock_250535167 Young woman traveling by train in Sri Lanka.jpg

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel