Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DetukendtenordligeVietnam-desktop.jpg
Mu Cang Chai - Vietnam Growing rice on terraced fields in Hoang Su Phi - Ha Giang - Vietnam (1).jpg
HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
shutterstock_222379111 MUCANGCHAI, VIETNAM, SEPT 20 H'mong ethnic minority children on September 20, 2014 in Mucangchai, Vietnam. H'mong.jpg
HG_DongVanMarket_004.jpg
Vietnam_Rice Planting_37212694.jpg
HaGiang_børn der spiser.jpg
HaGiang_TayVillage_2.JPG

Det uoppdagede Nord-Vietnam

 • Kultur og natur i det uspolerte Nord-Vietnam
 • Hanoi, Hoi An og landsbyliv i Ha Giang
 • Litteraturens tempel og Ho Chi Minhs mausoleum
 • Frodige rismarker og fargestrålende markeder
 • Bo hos gjestfrie vietnamesere i en liten landsby
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Kontakt oss for pris

Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.

Reiseplan

Denne reisen til Vietnam begynner i den sjarmerende hovedstaden, Hanoi, hvor dere kan snuse inn duftene fra travle gatekjøkken. Kontrasten er enorm, når dere senere setter kurs mot nord, hvor Ha Giang-provinsen venter. Med en engelsktalende lokal guide og privat sjåfør, kommer dere på besøk i primitive og utrolig gjestfrie små landsbysamfunn og dere kommer også på et homestay.

Reisen avsluttes i den stemningsfulle byen fra kolonitiden, Hoi An, hvor dere kan slappe av ved stranden eller gå på oppdagelse i de trange gatene fylt med hyggelige restauranter og butikker. 

marked.jpg

Dra på en magisk rundtur i det uspolerte og autentiske Nord-Vietnam. Reisen starter i Vietnams sjarmerende hovedstad, Hanoi, hvor dere kan snuse inn duftene fra de travle gatekjøkken, merke historiens vingesus ved ”Litteraturens tempel” og gå på oppdagelse i det spennende gatelivet.

Fra Hanoi går turen nordover mot de frodige dalene i Ha Giang-provinsen. Her er det rismarker så langt øyet kan se, og i landsbyene summer markedsplassene av liv når folk fra forskjellige landsbyer møtes for å handle.

Med engelsktalende lokale guider og privat sjåfør kommer dere på besøk i primitive og utrolig gjestfrie små landsbysamfunn i regionens spennende avkroker. I Ha Giang er to av nettene med privat innkvartering hos en vietnamesisk familie. Her kommer du til å spise familiens lekre mat, og kanskje blir du til og med budt på det lokale risbrennevinet.

Turen avsluttes i den stemningsfulle byen fra kolonitiden, Hoi An, hvor dere kan slappe av ved stranden eller gå på oppdagelse i de trange gatene fylt med hyggelige restauranter og butikker. 

shutterstock_128096717 HANOI, VIETNAM - FEBRUARY 3 Unidentified vendor at the small market on February 3, 2013 in Hanoi, Vietnam..jpg

Dere ankommer Vietnams sjarmerende hovedstad, Hanoi, hvor representanter fra vår lokale agent venter for å transportere dere til deres sentralt beliggende hotell. Så snart check-in er overstått, anbefaler vi at dere finner en av de hyggelige restaurantene i Hanois gamle bydel eller nyter en porsjon av den lokale spesialiteten Pho, nudelsuppe, på et av de små hyggelige gatekjøkkener. For noen vil dette være en introduksjon til det velsmakende og varierte vietnamesiske kjøkken, som byr på et utvalg av svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, frukt og grønnsaker.

Hanoi_gadescene.jpg

Etter frokost er det tid for å starte på en hel dag i det sentrale Hanoi. Det vil være et møte med byens spennende historie, som strekker seg fra keisertiden, via den franske perioden og fram til det moderne Vietnam.

Dere er på egen hånd, men det kan absolutt anbefales å besøke den nyåpnede delen av citadellet og Ho Chi Minhs mausoleum, hvis han da ikke er på make-over i Russland. Etterpå kan dere jo se noen av Hanois mindre besøkte severdigheter, som for eksempel kvarteret ved den katolske kirke og Long Bien-broen.

Dere har en forholdsvis lang kjøretur foran dere i dag, men dere kan se fram til både vakre landskap og spennende stopp underveis mot avsidesliggende Ha Giang. Kort tid etter at dere har krysset Den røde elv i nærheten av den legendariske Long Bien-broen, begynner det å bli færre hus.

Dere overnatter i landsbyen Me hos en lokal familie.

Når dere står opp neste morgen, er landsbyen allerede i full sving med sine daglige gjøremål. Barna gjør seg klare til å gå på skolen, mens foreldrene forbereder seg på en dag på markene.

Etter frokost venter en spennende kjøretur til landsbyen Nam Dam. I et rolig tempo kjører dere gjennom det vakre landskapet og har god tid til å nyte alle inntrykkene underveis. 

I dag venter en spektakulær kjøretur gjennom noen av Vietnams vakreste og mest imponerende fjellandskaper. Dette er samtidig en reise i Vietnams kulturelle mangfoldighet. Veien snor seg opp og ned gjennom dette avsidesliggende området med mange små landsbyer. Mange steder ligger markene på nesten loddrette fjellsider, og overalt rundt oss ser vi Nord-Vietnams minoritetsgrupper leve side om side. Det er interessant å se hvordan de forskjellige befolkningsgruppene skiller seg fra hverandre både med hensyn til klesdrakt og kultur.

Sent på ettermiddagen kommer dere via "Himmelens port" til Dong Van, hvor dere innlosjeres på et beskjedent hotell for natten.

I dag er det søndag, og det betyr markedsdag i Dong Van. Allerede tidlig om morgenen er gatene fylt av en uendelig strøm av mennesker. Er dere heldige, får dere se kvinner i flotte, fargerike drakter og menn i svarte klær. 

De har med seg mange slags grønnsaker og frukt, røkelsespinner, hjemmelaget papir eller hva det nå kan være, i sine allestedsnærværende flettede kurver. Andre har tatt griser, fjærkre og kanskje hundehvalper med til markedet.

Dere overnatter på et beskjedent hotell i Meo Vac.

shutterstock_706458283.jpg

Dere fortsetter til andre små landsbyer, og møter blant annet de etniske folkegruppene Zao Ao Dai, Nung og Giay, som vil fortelle om sin kultur og historie.

Ta korte gåturer til noen av landsbyene, som alle har sine individuelle arkitektoniske stilarter og spesielle kjennetegn. For eksempel i Dao Lanten hvor innbyggerne har kistene sine stående på husets svalgang - "så er de tilpasset og klare", som de sier. Tidlig på ettermiddagen er dere framme ved hotellet i Ha Giang, og kan å gå på oppdagelse i ”storbyen”.

Hoi An.JPG

Omgivelsene skifter karakter, fjellene avløses av små klippeformasjoner og sirlig anlagte te-marker erstatter maismarkene. De små landsbyene erstattes av mindre byer, hvor de tradisjonelle husene er skiftet ut med typiske smale murstenskasser. Dere får et siste inntrykk av livet i nord, før dere når fram til Hanoi lufthavn på ettermiddagen - for å fly til Da Nang i det sentrale Vietnam. Herfra er det ca. en halv times kjøring til hotellet i den sjarmerende byen Hoi An, som er full av små hyggelige restauranter, innredet i byens små gule hus.

Står dere tidlig opp, anbefaler vi at dere besøker fiskemarkedet i Hoi An, hvor nattens fangst blir solgt til høystbydende. Det er et fargerikt skue med all slags fisk, reker, krabber og muslinger, i tillegg til noen ivrige fiskerkoner som roper i munnen på hverandre. Når dere kommer tilbake til hotellet, står frokostbuffeten klar.

Start ellers oppholdet i Hoi An med en spennende byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydelen, hvor det er enkelt å hyre en lokal guide. De kan fortelle historien om den gang Hoi An var en av Sørøst-Asias viktigste handelsbyer på lik linje med Macau og Penang, og handelsmenn fra Europa og Asia møttes her for å handle med porselen, krydder, medisin, perler og ikke minst silke. I dag framstår Hoi An som en godt bevart handelsby fra kolonitidens Vietnam, med bilfrie gater, hyggelig atmosfære og små hyggelige cafeer og butikker innredet i de fredede bygningene. Så det er ikke helt feil, når vietnameserne snakker om Hoi An som Vietnams vakreste by. Dere har muligheten for å besøke noen av de gamle handelshusene, beundre de familiedrevne templene, og er det tid til det, kan dere også prøve å lage en tradisjonell silkelanterne som byen er kjent for, eller besøke en av de mange silkefabrikkene hvor det er mulig å få skreddersydd en kjole eller dress på rekordtid.

Dere har fire hele dager til å utforske Hoi An og omegn, og behøver dere en pause vekk fra byen, ligger den flotte stranden Cua Dai, med hvit sand og palmer så langt øyet kan se, bare 5-10 minutters biltur fra Hoi An. Det er også mulig å bli med på en båttur med en kombinasjon av snorkling og kultur, til de bebodde Cham-øyene utenfor kysten. Eller hva med en halvdags kokkeskole, hvor dere lærer de grunnleggende teknikkene i det vietnamesiske kjøkken – for eksempel å lage vårruller.

Det er nå mulig å foreta de siste innkjøpene i Hoi Ans små spennende butikker, før dere etter lunsj kjører til lufthavnen for å begynne på hjemreisen.

Neste dag lander dere i Oslos lufthavn.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Sender informasjon...
Det oppsto en feil under behandlingen av bestillingen din.

Prøv igjen eller kontakt oss på chatten.

Kontakt oss her

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Hanoi og Saigon - Oslo inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Innenriksfly Hanoi - Da Nang
 • Innenriksfly Da Nang - Saigon
 • Lufthavnskatter og -avgifter
 • Privat transport fra Hanoi Lufthavn til hotell i Hanoi
 • 2 netter i Hanoi på Superhotel Hanoi Old Quarter *** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra hotell i Hanoi til Ha Giang
 • 6 dager/5 netter rundtur i Ha Giang inkludert privat sjåfør, engelsktalende lokal guide, alle måltider og utflukter (2 overnattinger i private hytter, 3 overnattinger på enkle hoteller)
 • Privat transport fra Ha Giang til Hanoi Lufthavn
 • Privat transport fra Da Nang Lufthavn til hotell i Hoi An
 • 5 netter i Hoi An på Hoi An Ancient House Resort & Spa **** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra hotell i Hoi An til Da Nang Lufthavn
 • Utflukter:
 • Heldags byrundtur i Hanoi - Litteraturens tempel, Ho Chi Minhs mausoleum m.m. med engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum på denne reisen. Husk at passene skal være gyldige i 6 måneder etter utreise fra Vietnam

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Vietnam eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
HoiAn_fiskere_2.JPG
marked.jpg

Inspirasjon

shutterstock_222379111 MUCANGCHAI, VIETNAM, SEPT 20 H'mong ethnic minority children on September 20, 2014 in Mucangchai, Vietnam. H'mong.jpg
HaGiang_DongVan_marked_7.JPG
Hanoi_Gadebillede.JPG
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel