Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DetukendtenordligeVietnam-desktop.jpg
Mu Cang Chai - Vietnam Growing rice on terraced fields in Hoang Su Phi - Ha Giang - Vietnam (1).jpg
HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
shutterstock_222379111 MUCANGCHAI, VIETNAM, SEPT 20 H'mong ethnic minority children on September 20, 2014 in Mucangchai, Vietnam. H'mong.jpg
HG_DongVanMarket_004.jpg
Vietnam_Rice Planting_37212694.jpg
HaGiang_børn der spiser.jpg
HaGiang_TayVillage_2.JPG

Det uoppdagede Nord-Vietnam

  • Kultur og natur i det uspolerte Nord-Vietnam
  • Hanoi, Hoi An og landsbyliv i Ha Giang
  • Litteraturens tempel og Ho Chi Minhs mausoleum
  • Frodige rismarker og fargestrålende markeder
  • Bo hos gjestfrie vietnamesere i en liten landsby
  • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

15 dager fra kr. 27.300,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Bergen d. 26. apr 2023

Reiseplan

Denne reisen til Vietnam begynner i den sjarmerende hovedstaden, Hanoi, hvor dere kan snuse inn duftene fra travle gatekjøkken. Kontrasten er enorm, når dere senere setter kurs mot nord, hvor Ha Giang-provinsen venter. Med en engelsktalende lokal guide og privat sjåfør, kommer dere på besøk i primitive og utrolig gjestfrie små landsbysamfunn og dere kommer også på et homestay.

Reisen avsluttes i den stemningsfulle byen fra kolonitiden, Hoi An, hvor dere kan slappe av ved stranden eller gå på oppdagelse i de trange gatene fylt med hyggelige restauranter og butikker. 

shutterstock_267351125 Colorful vegetables for sale at the Central Market of Hoi An, Vietnam.jpg

Dra på en magisk rundtur i det uspolerte og autentiske Nord-Vietnam. Reisen starter i Vietnams sjarmerende hovedstad, Hanoi, hvor dere kan snuse inn duftene fra de travle gatekjøkken, merke historiens vingesus ved ”Litteraturens tempel” og gå på oppdagelse i det spennende gatelivet.

Fra Hanoi går turen nordover mot de frodige dalene i Ha Giang-provinsen. Her er det rismarker så langt øyet kan se, og i landsbyene summer markedsplassene av liv når folk fra forskjellige landsbyer møtes for å handle.

Med engelsktalende lokale guider og privat sjåfør kommer dere på besøk i primitive og utrolig gjestfrie små landsbysamfunn i regionens spennende avkroker. I Ha Giang er to av nettene med privat innkvartering hos en vietnamesisk familie. Her kommer du til å spise familiens lekre mat, og kanskje blir du til og med budt på det lokale risbrennevinet.

Turen avsluttes i den stemningsfulle byen fra kolonitiden, Hoi An, hvor dere kan slappe av ved stranden eller gå på oppdagelse i de trange gatene fylt med hyggelige restauranter og butikker.

shutterstock_128096717 HANOI, VIETNAM - FEBRUARY 3 Unidentified vendor at the small market on February 3, 2013 in Hanoi, Vietnam..jpg

Dere ankommer Vietnams sjarmerende hovedstad, Hanoi, hvor representanter fra vår lokale agent venter for å transportere dere til deres sentralt beliggende hotell. Så snart check-in er overstått, anbefaler vi at dere finner en av de hyggelige restaurantene i Hanois gamle bydel eller nyter en porsjon av den lokale spesialiteten Pho, nudelsuppe, på et av de små hyggelige gatekjøkkener. For noen vil dette være en introduksjon til det velsmakende og varierte vietnamesiske kjøkken, som byr på et utvalg av svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, frukt og grønnsaker.

Hanoi_gadescene.jpg

Etter frokost er det tid for å starte på en hel dag i det sentrale Hanoi. Det vil være et møte med byens spennende historie, som strekker seg fra keisertiden, via den franske perioden og fram til det moderne Vietnam.

Dere er på egen hånd, men det kan absolutt anbefales å besøke den nyåpnede delen av citadellet og Ho Chi Minhs mausoleum, hvis han da ikke er på make-over i Russland. Etterpå kan dere jo se noen av Hanois mindre besøkte severdigheter, som for eksempel kvarteret ved den katolske kirke og Long Bien-broen.

Dere har en forholdsvis lang kjøretur foran dere i dag, men dere kan se fram til både vakre landskap og spennende stopp underveis mot avsidesliggende Ha Giang. Kort tid etter at dere har krysset Den røde elv i nærheten av den legendariske Long Bien-broen, begynner det å bli færre hus.

Dere overnatter i landsbyen Me hos en lokal familie.

DSC_0323.JPG

Når dere står opp neste morgen, er landsbyen allerede i full sving med sine daglige gjøremål. Barna gjør seg klare til å gå på skolen, mens foreldrene forbereder seg på en dag på markene.

Etter frokost venter en spennende kjøretur til landsbyen Nam Dam. I et rolig tempo kjører dere gjennom det vakre landskapet og har god tid til å nyte alle inntrykkene underveis. 

ricefield ha Giang.jpg

I dag venter en spektakulær kjøretur gjennom noen av Vietnams vakreste og mest imponerende fjellandskaper. Dette er samtidig en reise i Vietnams kulturelle mangfoldighet. Veien snor seg opp og ned gjennom dette avsidesliggende området med mange små landsbyer. Mange steder ligger markene på nesten loddrette fjellsider, og overalt rundt oss ser vi Nord-Vietnams minoritetsgrupper leve side om side. Det er interessant å se hvordan de forskjellige befolkningsgruppene skiller seg fra hverandre både med hensyn til klesdrakt og kultur.

Sent på ettermiddagen kommer dere via "Himmelens port" til Dong Van, hvor dere innlosjeres på et beskjedent hotell for natten.

rice fields_63858829.jpg

I dag er det søndag, og det betyr markedsdag i Dong Van. Allerede tidlig om morgenen er gatene fylt av en uendelig strøm av mennesker. Er dere heldige, får dere se kvinner i flotte, fargerike drakter og menn i svarte klær. 

De har med seg mange slags grønnsaker og frukt, røkelsespinner, hjemmelaget papir eller hva det nå kan være, i sine allestedsnærværende flettede kurver. Andre har tatt griser, fjærkre og kanskje hundehvalper med til markedet.

HaGiang_MeoVac.JPG

Dere overnatter på et beskjedent hotell i Meo Vac.

shutterstock_706458283.jpg

Dere fortsetter til andre små landsbyer, og møter blant annet de etniske folkegruppene Zao Ao Dai, Nung og Giay, som vil fortelle om sin kultur og historie.

Ta korte gåturer til noen av landsbyene, som alle har sine individuelle arkitektoniske stilarter og spesielle kjennetegn. For eksempel i Dao Lanten hvor innbyggerne har kistene sine stående på husets svalgang - "så er de tilpasset og klare", som de sier. Tidlig på ettermiddagen er dere framme ved hotellet i Ha Giang, og kan å gå på oppdagelse i ”storbyen”.

Hoi An.JPG

Omgivelsene skifter karakter, fjellene avløses av små klippeformasjoner og sirlig anlagte te-marker erstatter maismarkene. De små landsbyene erstattes av mindre byer, hvor de tradisjonelle husene er skiftet ut med typiske smale murstenskasser. Dere får et siste inntrykk av livet i nord, før dere når fram til Hanoi lufthavn på ettermiddagen - for å fly til Da Nang i det sentrale Vietnam. Herfra er det ca. en halv times kjøring til hotellet i den sjarmerende byen Hoi An, som er full av små hyggelige restauranter, innredet i byens små gule hus.

Står dere tidlig opp, anbefaler vi at dere besøker fiskemarkedet i Hoi An, hvor nattens fangst blir solgt til høystbydende. Det er et fargerikt skue med all slags fisk, reker, krabber og muslinger, i tillegg til noen ivrige fiskerkoner som roper i munnen på hverandre. Når dere kommer tilbake til hotellet, står frokostbuffeten klar.

HOI AN, VIET NAM Two unidentified asian female tourists in traditional vietnamese conical hats walk.jpg

Start ellers oppholdet i Hoi An med en spennende byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydelen, hvor det er enkelt å hyre en lokal guide. De kan fortelle historien om den gang Hoi An var en av Sørøst-Asias viktigste handelsbyer på lik linje med Macau og Penang, og handelsmenn fra Europa og Asia møttes her for å handle med porselen, krydder, medisin, perler og ikke minst silke. I dag framstår Hoi An som en godt bevart handelsby fra kolonitidens Vietnam, med bilfrie gater, hyggelig atmosfære og små hyggelige cafeer og butikker innredet i de fredede bygningene. Så det er ikke helt feil, når vietnameserne snakker om Hoi An som Vietnams vakreste by. Dere har muligheten for å besøke noen av de gamle handelshusene, beundre de familiedrevne templene, og er det tid til det, kan dere også prøve å lage en tradisjonell silkelanterne som byen er kjent for, eller besøke en av de mange silkefabrikkene hvor det er mulig å få skreddersydd en kjole eller dress på rekordtid.

Dere har fire hele dager til å utforske Hoi An og omegn, og behøver dere en pause vekk fra byen, ligger den flotte stranden Cua Dai, med hvit sand og palmer så langt øyet kan se, bare 5-10 minutters biltur fra Hoi An. Det er også mulig å bli med på en båttur med en kombinasjon av snorkling og kultur, til de bebodde Cham-øyene utenfor kysten. Eller hva med en halvdags kokkeskole, hvor dere lærer de grunnleggende teknikkene i det vietnamesiske kjøkken – for eksempel å lage vårruller.

shutterstock_188298269 HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg

Det er nå mulig å foreta de siste innkjøpene i Hoi Ans små spennende butikker, før dere etter lunsj kjører til lufthavnen for å begynne på hjemreisen.

Neste dag lander dere i Oslos lufthavn.