Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DetnordligeogcentraleVietnam-desktop.jpg
shutterstock_374155996 River in the city center og Hai An. Background landmark Japanese Bridge..jpg
Hanoi_Den gamle bydel.JPG
HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
IMG_5767.JPG
HK_thai_girl.jpg
33. Private Beautiful beach.JPG
IMG_5816.JPG

Natur, kultur og landsbyliv i Vietnam

 • Kultur og natur i den vakre Mai Chau-dalen
 • Hanoi, Hué og avslapping i Hoi An
 • Sykkelturer, vandreturer og fargerike markeder
 • Etnisk folkemusikk, frodige rismarker og små landsbyer
 • Keisernes Vietnam, palass og vakre gravsteder
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Kontakt oss for pris

Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.

Reiseplan

Dra på en herlig kombinasjonstur til noen av de mest interessante stedene i det nordlige og sentrale Vietnam. Det er muligheter for sykkelturer, korte vandreturer, landsbybesøk og fantastisk natur. Denne reisen er velegnet både til familier og individuelle par, som ønsker å kombinere natur, kultur, historie og avslapping på samme tur.

Dere starter i Vietnams sjarmerende hovedstad Hanoi, hvor dere kan merke franskmennenes innflytelse og kan gå på oppdagelse i det spennende gatelivet. Etter dette, venter de frodige dalstrøkene rundt Mai Chau, hvor dere bor på eksotiske Mai Chau Eco Lodge.

Neste høydepunkt opplever dere på et minicruise på den legendariske Ha Long-bukten og senere går det med tog til keiserbyen Hué, hvor dere kan merke historiens vingesus i keisernes gamle palass og hemmelighetsfulle gravsteder. Turen avsluttes i den stemningsfulle byen Hoi An – fra kolonitiden – hvor dere også kan slappe av på stranden.

Hanoi_Den gamle bydel.JPG

Dra på en herlig kombinasjonstur til noen av de mest interessante stedene i det nordlige og sentrale Vietnam. Det er muligheter for sykkelturer, korte vandreturer, landsbybesøk og fantastisk natur. Denne reisen er velegnet både til familier og individuelle par, som ønsker å kombinere natur, kultur, historie og avslapping på samme tur.

Turen starter i Vietnams sjarmerende hovedstad Hanoi, hvor dere kan sitte på en plaststol ved de små gatekjøkkenene og spise den mest fantastiske vietnamesiske mat, se franskmennenes innflytelse og gå på oppdagelse i det spennende gatelivet.

Mot vest ligger de frodige dalene rundt Mai Chau, hvor dere bor på eksotiske Mai Chau Eco Lodge. Her er det rismarker så langt øyet kan se, og i landsbyene skal dere møte de lokale etniske gruppene. Sammen med engelsktalende lokale guider sykler, går og kjører dere rundt til noen av dalens tradisjonelle landsbyer. 

Neste høydepunkt er et minicruise i den legendariske Ha Long-bukten, ombord på en klassisk djunke. Blant hundrevis av bratte kalksteinsøyer seiler dere rundt til store grotter, tidevannskanaler og en vakker soloppgang.

Senere går det med tog til keiserbyen Hué, hvor dere kjenner historiens vingesus i keisernes gamle palass og hemmelighetsfulle gravsteder.

Turen avsluttes i den stemningsfulle byen fra kolonitiden, Hoi An, hvor dere kan slappe av på stranden.

Dere flyr fra Norge med kurs mot Vietnam. Dagen etter ankommer dere Hanoi, hvor representanter fra vår lokale reisearrangør tar imot dere rett utenfor ankomsthallen. De kjører dere til hotellet, som ligger i hjertet av Vietnams sjarmerende hovedstad. For å unngå jetlag og for å sikre at dere kommer inn i riktig døgnrytme fra starten av, anbefaler vi at dere bare stiller bagasjen inn på hotellet og så går ut på oppdagelse i byens gater.

Prai for eksempel en sykkeltaxi og be sjåføren om å kjøre dere til den gamle bydelen, Pho Puong. Husene er flere hundre år gamle, og kvarteret er en sann labyrint av snirklete handelsgater. En gang var hver enkelt av disse 36 gatene forbeholdt et bestemt yrke og hadde navn etter det produktet som ble solgt: Saltgate, Nudelgate, Medisingate, Silkegate, Kurvegate…

shutterstock_128096717 HANOI, VIETNAM - FEBRUARY 3 Unidentified vendor at the small market on February 3, 2013 in Hanoi, Vietnam..jpg

I dag kan dere bruke tiden på å utforske Hanoi. Her venter det et møte med byens spennende historie, som går helt tilbake til keisertiden, via den franske perioden og fram til det moderne Vietnam, som dere ser i dag. Hanoi består av mange brede bulevarder og vakre bygninger fra den franske kolonitiden. Det er med på å gi byen en helt spesiell stemning. I tillegg finnes det hyggelige oaser med små sjøer og grønne arealer, hvor vietnameserne møtes for å spille badminton, praktisere Tai Chi eller bare sitte i skyggen og følge livets gang. 

IMG_5771.JPG

Fra Hanoi er det ca. 150 kilometer til de frodige dalstrøkene rundt Mai Chau, hvor dere skal tilbringe de neste dagene på det hyggelige Mai Chau Eco Lodge. Landskapet skifter karakter så snart dere forlater Hanoi. Mai Chau er en liten tidslomme, hvor dere kan få et innblikk i det tradisjonelle livet på landet. 

Vel framme i Mai Chau innlosjeres dere på hyggelige Mai Chau Ecolodge. Lodgen ligger omgitt av vakre rismarker og ville fjell, og dere merker fort den spesielle stemningen som hersker her.

shutterstock_166945304 CIRCA AUGUST 2011 - MAI CHAU, VIETNAM - A woman farmer cleans a rice paddy, 9 August 2011, in Mai Chau, Vietnam.jpg

Det går opp og ned på dagens korte vandretur til landsbyene Xam Khoe og Buock, hvor det vil være mulig å komme tettere på den lokale befolkningen og høre mer om deres kultur, arbeidsmetoder og livets gang.

Er dere heldige, kan det også være mulig å få stikke hodet innenfor på den lokale skolen eller besøke et av områdets fascinerende og fargerike markeder.

Hanoi_puppet_2.jpg

Etter frokost går dere til de tradisjonelle landsbyene Pom Coong og Lac, hvor dere vil møte den etniske folkegruppen, White Thai. Hus bygget av tre og bambus og som står på stolper er betegnende for denne gruppen av vietnamesere.

Etter lunsj i Lac, går turen tilbake til Hanoi, hvor dere har resten av ettermiddagen og kvelden til disposisjon. Rett ved sjøen Hoan Khiem, ligger et populært vanndukke-teater, som er en av Nord-Vietnams viktigste kulturinstitusjoner. 

Halong Bay_11264944).jpg

Det er tid til å si farvel til sjarmerende Hanoi. Dere blir hentet av en shuttlebus ved hotellet og kjører mot det mest markante høydepunktet på denne rundreisen, nemlig den sagnomsuste Ha Long-bukten. Forut venter et uforglemmelig cruise blant buktens hundrevis av mytiske kalksteinsøyer. Det går ikke lang tid før man forstår hvorfor UNESCO har valgt å inkludere dette fantastiske området på listen over verdens naturarv, for det er virkelig imponerende.

Ha Long-bukten er som tatt ut av et eventyr, når morgendisen letter og de mange klippeformasjonene langsomt kommer til syne rundt djunken. Nyt en deilig frokost, mens djunken seiler dere tilbake til Ha Long, hvor en shuttelbus kjører dere til Hanoi.

Fra Hanoi går turen videre med det historiske toget Gjenforeningsekspressen, til keiserbyen Hué. Det er avgang tidlig på kvelden, så dere reiser om natten med ankomst i Hué tidlig om morgenen. Togturen er en mulighet for å reise som den lokale befolkningen, og i 4-personers kupeen, som har fire senger, kan dere møte de gjestfrie vietnameserne. Komforten er ikke så mye å skryte av, men det er en annerledes opplevelse å ta toget. Mot et tillegg kan det imidlertid arrangeres flytransport til Hué og en ekstra overnatting på hotell.

Dere kommer til Hué tidlig på morgenen, hvor dere blir hentet på togstasjonen og kjørt til en lokal frokostrestaurant. Etterpå blir dere transportert til hotellet, hvor dere kan sette fra dere bagasjen og starte på en tur tilbake i til keisertidens Vietnam. Dere besøker det historiske kongelige palasset midt i Hué og de mange gravstedene i nærheten av byen - tett ved bredden av Duftenes elv.

shutterstock_270841277 Hai Van pass - the famous road which leads along the coastline mountains near Da Nang city, Vietnam..jpg

Midt på dagen har det blitt tid til å fortsette reisen sørover til Hoi An, en perle fra kolonitiden. Dere kjører langs Sør-Kina-havet på en av de mest spektakulære delene av denne lange kyststrekningen. Turen går blant annet over Hai Van-passet, som under Vietnamkrigen var en av de alliertes viktigste baser, og China Beach utenfor byen Da Nang, hvor de amerikanske styrkene gikk i land. Her opprettet de det viktigste brohodet til den nordlige delen av Vietnam i forbindelse med krigen. I dag ligger hotellene side om side på denne strekningen.

Tidlig på ettermiddagen er dere framme i Hoi An og har mulighet for å gå rundt i den historiske - og ikke minst bilfrie - gamle bydelen, hvor det ligger en lang rekke glimrende restauranter og små hyggelige cafeer.

shutterstock_267351125 Colorful vegetables for sale at the Central Market of Hoi An, Vietnam.jpg

Start oppholdet i Hoi An med en spennende byvandring i den gamle bydelen, som er fredet av UNESCO, hvor det er enkelt å få hjelp av en lokal guide som kan fortelle historien om den gang Hoi An var en av Sørøst-Asias viktigste handelsbyer, på lik linje med Macau og Penang. 

I dag framstår Hoi An som en godt bevart handelsby fra kolonitidens Vietnam, med bilfrie gater, god atmosfære og små hyggelige cafeer og butikker som er innredet i de fredede bygningene. Så det er ikke helt feil når vietnameserne snakker om Hoi An som Vietnams vakreste by.

Dere har to hele dager til å utforske Hoi An og områdene rundt, og trenger dere en pause vekk fra byen, ligger den flotte stranden Cua Dai, med hvit sand og palmer så langt øyet kan se, bare 5-10 minutters biltur fra Hoi An. Det er også mulig å bli med på en båttur med en kombinasjon av snorkling og kultur, til de bebodde Cham-øyene utenfor kysten. Eller hva med en halvdags kokkeskole, hvor dere lærer de grunnleggende teknikkene i det vietnamesiske kjøkken – for eksempel å lage vårruller. Mulighetene er mange i Hoi An, og det er enkelt å arrangere alt sammen selv.

Dere kan akkurat nå de siste innkjøpene, før turen går hjem mot Norge igjen. Dagen etter ankommer dere Oslo lufthavn.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Sender informasjon...
Det oppsto en feil under behandlingen av bestillingen din.

Prøv igjen eller kontakt oss på chatten.

Kontakt oss her

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Hanoi t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Innenriksfly Da Nang - Hanoi
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Privat transport fra Hanoi Lufthavn til hotell i Hanoi 
 • 2 netter i Hanoi på Superhotel Hanoi Old Quarter *** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra hotell i Hanoi til hotell i Mai Chau
 • 2 netter i Mai Chau på Mai Chau Eco Lodge **** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra hotell i Mai Chau til hotell i Hanoi
 • 1 natt i Hanoi på Superhotel Hanoi Old Quarter *** (eller tilsvarende) inkludert frokost
 • Transport med shuttlebus fra hotell i Hanoi til Ha Long-bukten
 • 1 natt Minicruise med Bai Tho Junk på Ha Long Bay inkludert alle måltider
 • Transport med shuttlebus fra Ha Long-bukten til hotell i Hanoi
 • 1 natt på toget mellom Hanoi og Hué i 4-personers kupé
 • Privat transport fra togstasjonen i Hué til hotell i Hué
 • 1 natt i Hué på Eldora Hotel**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra hotell i Hué til hotell i Hoi An
 • 4 netter i Hoi An på Hoi An Ancient House Resort & Spa**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost
 • Privat Transport fra hotell i Hoi An til Da Nang Lufthavn
 • Utflukter:
 • Heldagstur "Byrundtur i Hanoi" - Litteraturens tempel, Ho Chi Minhs mausoleum m.m. med engelsktalende lokal guide
 • Utfluktpakke i Mai Chau - sykkeltur, landsbybesøk, lett vandretur m.m. med engelsktalende lokal guide, inkludert måltider
 • Utfluktpakke i Hué - de keiserlige gravstedene, Den Forbudte by, Tien Mu pagoden m.m. med engelsktalende lokal guide

Prisen inkluderer ikke

 • Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum på denne reisen. Husk at passene skal være gyldige i 6 måneder etter utreise fra Vietnam

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Vietnam eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
IMG_5789.JPG
shutterstock_250459612 Spring rolls with vegetables and chicken.jpg
shutterstock_374155996 River in the city center og Hai An. Background landmark Japanese Bridge..jpg
HK_thai_girl.jpg

Inspirasjon

IMG_5789.JPG
IMG_5797.JPG
shutterstock_374155996 River in the city center og Hai An. Background landmark Japanese Bridge..jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel