Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_224570974 View from Mount Copolia to the north of Mahe, Seychelles with the capital Victoria in the foreground.jpg

3 flotte vandreturer på Seychellene

Seychellene er et enestående tropisk øy-paradis. Strendene her er fantastiske, og den avslappede stemningen er helt spesiell. Men den frodige naturen er også et kapittel for seg, og på disse eksotiske øyene er det mange muligheter for spennende gåturer gjennom regnskog og klippelandskap. Her kan dere se vår topp-3-liste over turer på Seychellene. 

MFI.jpg

 

Af MATHIAS FISCHER
Rejse-specialist hos 
Check Point Travel

1 - Dans Gallas Trail – Mahé

shutterstock_741785002 View of Victoria City. Seychelles nature. Mahe island. Dans Gallas trai.jpg

Vanskelighetsgrad: Medium

Dans Gallas Trail er en av våre favoritt-ruter på Seychellene. Noe av det fantastiske ved akkurat denne turen, er at her har dere utsikt både over øst- og vestkysten av Mahé - og hovedstaden Victoria.  

Ruten starter ved Le Niol road, ovenfor det siste busstoppestedet. Herfra går dere ca. 2,9 kilometer (omtrent 1 time og 15 minutter). På disse nesten 3 kilometerne er høydeforskjellen et par hundre meter. Vi anbefaler at dere bruker egnet fottøy, siden det kan være vått og glatt noen steder. 

Underveis på turen finnes det massevis av sjeldne planter i et frodig regnskogsmiljø. Det første utsiktspunktet kommer på venstre hånd. Her ser dere utover Beauvallon-området og den buktende kystlinjen mot nordvest. 

Herfra svinger dere til høyre og følger stien. Underveis blir dere belønnet med flere utsiktsposter over den vakre vestkysten.

Legg merke til de gamle steinmurene som ble bygd på 1800-tallet. I denne perioden kom en gruppe etiopiere (kjent som "Gallas") til Seychellene og slo seg ned i området etter å ha unnsluppet arabiske skip - ved hjelp fra den britiske flåten.

Nå er dere omgitt av store granittklipper dekket av grønne planter og høye kaneltrær. Det går oppover, og det kan være litt glatt, men det er spennende å gå rundt i den tette vegetasjonen. På slutten av turen får dere en fin utsikt over Victoria og havneområdet i byen. Vandrestien stopper på en stein- og sementforhøyning, hvor dere kan puste ut og nyte den friske havbrisen, før turen går ned igjen.

OBS: Vi anbefaler at dere starter turen om morgenen for å få den beste utsikten over øya og kysten, siden det hender at skyene kommer rullende inn, utover dagen. 

shutterstock_741791371 Dans Gallas.jpg
shutterstock_741781051 dans gallas.jpg

2 - Copolia Trail – Mahé

shutterstock_224570974 View from Mount Copolia to the north of Mahe, Seychelles with the capital Victoria in the foreground.jpg

Vanskelighetsgrad: Lett

Enda en tur på Mahé - denne er litt lettere og kortere enn Dans Gallas. Ruten Copolia Trail, er ca. 1,6 kilometer, og tar omtrent 45 minutter.

Copolia Trail er også populær blant øyas innbyggere. Ruten går til et klippeplatå med panoramautsikt over østkysten. 

Ruten starter ved Sans-Souci road ved et stort hvitt trompettre, som er kjent for sine hvite og lyserøde blomster. Den er småkupert gjennom små kløfter og klippeforhøyninger. Etter et par hundre meter, dukker det opp store granittblokker på begge sider. Her er det ganske bratt - et fint sted å ta en liten pause og se nærmere på de frodige bregnene som «holder vakt» ved den smale passasjen. 

Noen hundre meter lenger fram, kommer dere til et mer åpent område med rå klipper og sparsom vegetasjon. Her skal dere opp en bratt metallstige for å komme til turens høyeste punkt. Gå ut i solen på granittplatået og se utover Mahés vestkyst og «fjelltoppene» rundt omkring. 

Utforsk gjerne granittklippene, men pass på sprekkene mellom dem. Her kan dere også se nærmere på de sjeldne plantene som vokser her i høyden. For eksempel den kjøttetende pitcher-planten, som bare finnes på Seychellene og som lever av små insekter den fanger i en kannelignende blomster-trakt.

Når dere har beundret utsikten, går turen samme vei tilbake. Vær forsiktig hvis det har regnet, siden våte klipper kan være glatte.  

shutterstock_752115922 mount Copolia.jpg
shutterstock_1018174654 Copolia trail jungle and rocks.jpg

3 - Vallée de Mai – Praslin

325_IMG28 Woman & Waterfall Valle De Mai_3872x2592.jpg

Vanskelighetsgrad: Lett

På Praslin, som dere blant annet besøker på vår reise Øyhopping på Seychellene, er naturen også fantastisk. Her finnes det flere muligheter for vakre gåturer, og noen av våre favoritter er dem som går i regnskogen Vallée de Mai. 

Her er det flere forskjellige korte ruter på mellom 1 og 2 kilometer, og felles for dem alle er at de er ganske lette. Vær oppmerksom på at det koster ca. 26 Euro per person å komme inn i Vallée de Mai-området, som i 1960 ble gjort om til et fredet naturreservat.  

Gå på oppdagelse langs merkede stier i den 20 hektar store regnskogen, som er et spennende eksempel på øyenes store biologiske mangfold. 

Her kan dere blant annet se coco de mer-trærne, som bare vokser på Praslin, og som er kjente for de enorme dobbelte kokosnøttene (the love nut), som er verdens største frø. Det er på grunn av coco de mer-treet, at Vallée de Mai i 1983 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

I tillegg til de berømte trærne og kokosnøttene, får dere en fornemmelse av hvordan regnskogen så ut for millioner av år siden, siden skogen her er veldig godt bevart. 

Her finnes det mange unike planter, og så lever den sky svarte papegøyen her. Den finnes bare på Seychellene. 

Skal dere få det fulle utbytte av besøket i Vallée de Mai, kan det anbefales å kontakte en lokal guide som jo kjenner området godt.  

Byråsjef, Henrik Særmark-Thomsen, besøkte Vallée de Mai mens han var på Seychellene for å inspisere hoteller. Han var veldig imponert.

Dra til Seychellene

Besøk Seychellene og få muligheten til å utforske vakker natur i tropiske omgivelser. Her er et par av våre reiser til Seychellene.

På La Digue kan I se, hvordan granitklipper skaber stemningsfulde og smukke små strandafsnit.

15

dager

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Øyhopping på Seychellene
 • Opplev tre helt forskjellige øyer
 • Opphold på tre stemningsfulle mini-hotell
 • Nyt øyenes vakre strender
 • Dra på snorkeltur og opplev livet i havet
 • Utforsk regnskogene på Mahé og Praslin
 • Møt kjempeskilpaddene på Ile de Curieuse

Fra NOK 30 800

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
IMG 1309

15

dager
Øyhop på Seychellerne - deluxe
 • Opplev tre vidt forskjellige øyer
 • Bo på tre skjønne luksus hotell
 • Nyt livet på de fantastiske strendene
 • Dra på snorkeltur og opplev livet i havet
 • Utforsk regnskogen på Mahé og Praslin
 • Møt kjempeskilpaddene på Ile de Curieuse

NOK 59 700

Fra NOK 57 400

Pris per person ved 2 voksne