Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Top-desktop_USA.jpg

Før avreise

Endringer og gjenbekreftelse av billetter

Ved bestilling er det viktig at for-, mellom- og etternavn på alle reisende skrives på samme måte som i passene. Allerede ved utarbeidelse av tilbudet reserverer reisekonsulenten plass på flyene, og siden flyselskapene som hovedregel ikke tillater navneendringer, kan plass og pris ikke garanteres hvis det er opplyst feil navn. Vær vennlig å opplys fødselsdato på barn under 12 år og fødselsdato på alle reisende ved reiser til USA og reiser via USA. Før reisen betales, kan dato på flybilletter endres ved å kontakte reisekonsulenten deres. Er det ikke plass på samme prisklasse, kan det forekomme en prisstigning.

Etter at reisen er betalt, kan dato på billetten endres mot et gebyr, hvis billettypen tillater det. Gjenbekreftelse av hjemreisen kreves kun av noen få flyselskap. Dette skal i så fall skje senest 72 timer før avgang, enten direkte hos flyselskapet eller hos reisekonsulenten.

Pass og visum

Dere er selv ansvarlige for å ha både et gyldig pass og visum, hvis det kreves. Derfor anbefaler vi at dere sjekker i god tid om deres personlige dokumenter er gyldige. Vær oppmerksom på at flere land krever at passet er gyldig opptil 6-8 måneder etter hjemkomst. Barn skal i dag ha sitt eget pass. Flere land krever visum, som man kan søke om via landets ambassade eller konsulat. Ved kjøp av reiser til Cuba og Australia kan vi være behjelpelige med visum. For mer informasjon vedrørende pass- og visumregler i forbindelse med reisen deres, kan dere kontakte reisekonsulenten eller lese mer på Regjeringens hjemmeside - Reiseinformasjon.

Reiseveiledning

Vi oppfordrer til at dere undersøker situasjonen i det landet dere har planer om å reise til. Dette gjøres enklest på Regjeringens hjemmeside - Reiseinformasjon. Dette nettstedet inneholder råd og opplysninger til norske reisende i en rekke land og områder med spesiell risiko på grunn av krig, fare for terrorisme, uroligheter, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå må vi ikke gi råd om vaksinasjoner, så det er viktig å kontakte en reisemedisinsk klinikk eller egen lege for råd og veiledning. Vi anbefaler at det gjøres i god tid (minimum 6 uker før avreise), så det er tid til å få de nødvendige vaksinene. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no, kan dere finne anbefalinger til vaksinasjoner til alle verdens reisemål.

Forsikring

For at dere trygt kan begi dere ut på en reise, skal dere ha tegnet en reiseforsikring. Skulle uhellet være ute, kan det løpe opp i veldig store beløp. Derfor er det viktig at dere stiller visse krav til forsikringen deres. Vi samarbeider med Europeiske Reiseforsikring, som dekker utgifter på viktige punkter som behandling av sykdom, sykehusinnleggelse (også tilkalling av personer hjemmefra), hjemkallelse til akutte situasjoner i Norge, evakuering, 24 timers assistanse pr. telefon, uforskyldt forsinket frammøte i lufthavnen m.m. Kontakt reisekonsulenten deres for rådgivning, så hjelper vi dere med å finne den rette forsikringen til akkurat deres reise.

Har du fylt 70 år, er en godkjent helseerklæring en forutsetning for at Europeiske Reiseforsikring dekker eventuelle uhell. Har du en kronisk lidelse eller eksisterende sykdom, vil det være hensiktsmessig å søke om forhåndsgodkjennelse for å få avklart om du er dekket for lidelsen eller følger av denne.

En avbestillingsforsikring bør tegnes ved kjøp av reisen for å unngå økonomisk tap, hvis dere blir nødt til å annullere reisen. Forsikringen koster 6 % av prisen på reisen og dekker i tilfelle akutt oppstått sykdom/skade, sykdom eller dødsfall i nærmeste familie, ved oppsigelse, skilsmisse m.m.

Væsker og medisin i håndbagasjen

I håndbagasjen er det bare tillatt å ha med væsker eller flytende stoffer i beholdere som maksimalt kan romme 100 milliliter (en desiliter eller 100 gram). Det er i midlertid tillatt å ha med mer enn en beholder, men ikke flere enn det kan være i en gjennomsiktig, lukkbar pose som rommer en liter. Se eventuelt mer på Oslo Lufthavns nettsted.

Medisin i form av væske, gelé eller lignende flytende former, er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasjen. Det anbefales at dere før reisen starter, skaffer dokumentasjon for hvilken medisin dere har med. Dokumentasjonen skal vises når håndbagasjen kontrolleres i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Check-in i lufthavnen

De fleste flyselskap anbefaler at dere møter opp i lufthavnen senest 2 timer før avreise. Da dette kan variere, anbefaler vi at dere undersøker den anbefalte oppmøtetiden på lufthavnens hjemmeside. Mange flyselskap har i dag online check-in på hjemmesiden sin, og check-in kan foretas fra 12 timer til flere dager før avreise.

Bagasje

Hvor mye bagasje dere kan ta med på reisen varierer noe fra flyselskap til flyselskap. Nedenfor finner dere reglene for mange av de selskapene som vi benytter ofte:

Når bagasjen sjekkes inn i lufthavnen for ut- eller hjemreise, er det helt til sluttdestinasjonen. Med mindre dere har en stopp med en overnatting på veien. Mangler bagasjen deres når dere kommer fram, så kontakt flyselskapet og forsikringsselskapet deres, før dere forlater lufthavnen. Vi anbefaler at dere tegner en bagasjeforsikring, siden både flyselskapets og vårt ansvar som reisebyrå, er begrenset.

Riktig god reise!