Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Picturesque sea landscape. Ha Long Bay, Vietnam shutterstock_78891328.jpg
Reis til Ha Long Bay
Shutterstock 257155450
Reis til Ha Long Bay
Adobestock 178625071
Reis til Ha Long Bay

Reis til Ha Long Bay Vietnam

Ha Long Bay er et must på en reise til Vietnam. Opplev Ha Long Bays fortryllende klippeformasjoner på en båttur gjennom dette unike naturlige vidunderet. Glide gjennom det turkisblå vannet mellom buktens kalksteinsklipper, som reiser seg majestetisk mot himmelen og danner en fantastisk bakgrunn. Du vil bli forbløffet over synet av de dramatiske klippene som danner en labyrint av krøllete kanaler og skjulte laguner. Ta en forfriskende svømmetur eller kajakktur for å komme helt nært disse imponerende klippeformasjonene og oppleve deres magi på nært hold. Besøk de gamle grottene og hulene eller gå i land og utforsk de lokale landsbyene.

Shutterstock 1022636518

16

dager
Det beste av Vietnam
 • Stemningsfulle gater og vakre templer i Hanoi
 • Overnatt på Ha Long-bukten i tradisjonell djunke
 • Keiserbyen Hué og Den forbudte lilla by
 • Strandliv og historisk sjarm i hyggelige Hoi An
 • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 23 150

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
Adobestock 93548974

15

dager
Det autentiske Vietnam
 • Livlige gater og vakre templer i Hanoi
 • Rismarker og landsbyliv i Mai Chau-dalen
 • Bambusskoger og vandreturer i Pu Luong
 • Klippeformasjoner og verdensklasse i Ninh Binh
 • 3-dagers cruise i den eventyrlige Ha Long-bukten
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 25 950

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Ha Long Bay

Ha Long Bay ligger i det nordøstlige Vietnam og er en av verdens mest betagende naturskatte. Ha Long Bay er et UNESCO-verdensarvsområde og strekker seg over 1.500 kvadratkilometer, bestående av nesten 2.000 kalksteinsøyer og holmer som dramatisk reiser seg opp fra det smaragdgrønne vannet. For reisende tilbyr Ha Long Bay en uforglemmelig opplevelse hvor naturens skjønnhet og historiens dybde veves sammen til et rikt tapestrì av opplevelser.

Når du seiler gjennom buktens rolige farvann, møter du et landskap som ser ut som det er hentet rett ut av en drøm. De imponerende kalksteinsformasjonene som stiger bratt opp fra havet, er hjem til skjulte grotter, hemmelige laguner og avsidesliggende strender. En populær aktivitet for besøkende er å dra på cruise, som gir muligheten til å utforske disse underverkene på nært hold. Mange cruise inkluderer også kajakkpadling, hvor du kan padle inn i mindre tilgjengelige områder og virkelig fordype deg i buktens skjønnhet.

Store grottesystemer

En av de mest kjente grottene i Ha Long Bay er Sung Sot-grotten, også kjent som Overraskelsenes Grotte. Denne imponerende kalksteinsgrotten er fylt med dramatiske stalaktitter og stalagmitter som skaper et eventyrlig landskap. Når du beveger deg gjennom de forskjellige kamrene, vil du bli imponert over de naturlige formasjonene og den fargerike belysningen som fremhever hulens skjønnhet.

Den nedstigende dragen

Ha Long Bays historie er like fascinerende som dens geologi. Navnet "Ha Long" betyr "den nedstigende dragen", og ifølge legenden ble bukten skapt da en drage sendte perler og jade ned i havet for å danne en barriere mot invaderende skip. Disse perlene ble til de tusenvis av øyer og holmer vi ser i dag. Historisk sett har området vært bebodd i tusenvis av år, og arkeologiske funn har avdekket artefakter fra ulike gamle kulturer, som vitner om buktens betydning gjennom tidene.

Spennende geologi

Geologisk sett er Ha Long Bay et levende museum av kalksteinskarstlandskaper. Formasjonene er resultatet av millioner av års erosjon og tektonisk aktivitet. Den kontinuerlige prosessen med erosjon har skapt de fantastiske klippene og søylene som bukten er kjent for. Dette gjør Ha Long Bay til et av de beste stedene i verden å studere karstgeologi, som er studiet av gammel kalkstein utsatt for vannets kraft.

I slekt med Phang Nga Bay og Guilin

Hvis du finner Ha Long Bay fascinerende, kan du også vurdere å besøke andre lignende steder rundt om i verden. Bai Tu Long Bay, rett nord for Ha Long Bay, tilbyr en lignende naturskjønnhet, men med færre turister. Phang Nga Bay i Thailand er kjent for sine spektakulære kalksteinsøyer som reiser seg fra det turkise vannet, mens Guilin i Kina tilbyr dramatiske karstlandskaper langs Li-elven. Disse stedene deler den samme naturlige skjønnheten og geologiske kompleksiteten som Ha Long Bay, og de gir en unik mulighet til å oppleve naturens mesterverk.

Avstanden fra Hanoi til Ha Long Bay er omtrent 160 kilometer. Turen tar vanligvis ca. 2,5 timer med bil.

shutterstock_78891328 Ha Long Bay, Vietnam.jpg
shutterstock_299074148 Beautiful view from sundeck of tourist junks in Ha Long bay. Ha Long bay (Vietnam)..jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel