Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_260601932.jpg

5 fantastiske opplevelser i Hué

Keiserens forbudte by og spennende gatemarkeder er noen av de tingene som Hué i Vietnam byr på. Gjør planleggingen enkel med vår guide til 5 opplevelser her.

Keiserens forbudte by

shutterstock_340187063 Imperial Royal Palace of Nguyen dynasty in Hue, Vietnam.jpg

Ta en cyclo eller gå til det keiserlige palasset som har mange likheter med Den forbudte by i Beijing. Dette historiske området er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det har blitt brukt mange ressurser de siste årene på å restaurere områdets vakre bygninger. Dermed får de besøkende et ganske godt innblikk i datidens klassiske arkitektur og også en fornemmelse av hvilken luksus keiseren og hans familie omga seg med.

Dong Ba-markedet

shutterstock_266182523 Vietnamese people buying and selling vegetables at Dong Ba market in Hue.jpg

Ikke langt fra de keiserlige gemakker ligger Hués fargerike marked, Dong Ba, hvor dere kan få et innblikk i hva vanlige vietnamesere serverer til middag hjemme i boligene sine. I de smale gangene mellom alle bodene med et stort utvalg av matvarer, tøy og alle mulige andre ting, er det en tett stemning. Det forhandles hardt om prisene, og det er ikke alltid man blir enige. Vi foreslår at dere konsentrerer dere om området som selger matvarer. Her finnes det et stort utvalg av eksotisk frukt og fargestrålende grønnsaker og krydderurter fanger øynene, mens nesen påvirkes av bodene med nyslaktede kyllinger, griser, okser og ikke minst av fisk i alle varianter: Fersk fisk, levende fisk, tørket fisk, saltet fisk og den uunnværlige fiskesausen.

Keisernes gravsteder

shutterstock_698899804.jpg

Finn en taxi og lei den for noen timer for å kjøre til de mest interessante av keisernes imponerende gravsteder. Det første er for eksempel keiser Tu Ducs grav. Tradisjonen tro ble byggingen av graven ledet med hård hånd av keiseren selv, som gjerne ville sikre seg et verdig ettermæle. Stedet fascinerte keiseren, som tilbrakte mer tid her enn på palasset i Hué. Her skrev han poesi i en av de små paviljongene eller fisket i sjøen, som i sesongen er dekket av velduftende lotusblomster. Ingen vet helt sikkert hvor Tu Ducs nøyaktige gravsted og dermed hvor de store verdiene som fulgte ham i graven, er plassert, siden de 200 tjenestefolkene som fulgte ham til gravstedet, senere ble halshogd. Gi dere tid til å nyte det parklignende området og selv gjette på hvor Tu Ducs jordiske rester ligger gjemt.

shutterstock_82270066.jpg

Neste stopp kan være keiser Khai Dinhs grav, som på mange måter bryter med Nguyen-dynastiets tradisjonelle design. Plassert på en bakketopp uten å være omgitt av pent tilrettelagte grønne arealer, finner dere en bygning som kombinerer keiserens fascinasjon av europeisk arkitektur med det klassiske vietnamesiske uttrykket. En bratt trapp fører opp til selve hovedbygningen, som med sitt gotiske ytre og fargestrålende indre er helt unik. Statuer av drager og bevæpnede vakter har det naturligvis blitt plass til, men det er i beskrivelsen av de fire årstidene, utført i porselensmosaikk og glass, i bygningens hovedrom, at stedets ekstravaganse virkelig kommer til sin rett.

Det buddhistiske sentrum

Mindre ekstravagant, men med hjertet på det rette stedet og fokus på å hjelpe andre, er nok en treffende beskrivelse på et alternativt stopp. Den sentrale del av Vietnam er landets buddhistiske sentrum, og dere kan besøke en pagode som i dag fungerer som et hjem for foreldreløse barn. Nonnene tar seg av barna fra de kommer til stedet, noen av dem som nyfødte, til de har avsluttet sin skolegang og forhåpentligvis kan klare seg selv. Det er fokus på utdannelse, hygiene og sosiale kompetanser og naturligvis det buddhistiske budskapet.

Thien Mu-pagoden

shutterstock_70242421.jpg

Utpå ettermiddagen kan dere gå på messe i Thien Mu-pagoden, hvis syv etasjers høye klokketårn står som byens godt synlige landemerke på en liten bakketopp ved bredden av Duftenes elv. Buddhistiske munker valfarter til denne fredelige oasen for å meditere og bli undervist, og hver ettermiddag spiller de på tradisjonelle instrumenter som akkompagnement til sang og bønn.

Reis til Hue i Vietnam

Du kan se våre reiser til Hué i Vietnam her.

Ha Long Bay - Denne bugt er et af de smukkeste naturområder i Vietnam. I sejler med junke rundt mellem hundredvis af kalkstensbjerge og overnatter ombord i private kahytter, Check Point Travel

15

dager
Det beste av Vietnam
 • Stemningsfulle gater og vakre templer i Hanoi
 • Overnatt på Ha Long-bukten i tradisjonell djunke
 • Keiserbyen Hué og Den forbudte lilla by
 • Strandliv og historisk sjarm i hyggelige Hoi An
 • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 23 250

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
MAI CHAU - Her kan I opleve landlivet på nærmeste hold. Nætterne tilbringer i på Mai Chau Eco Lodge, som I kan se på billedet, Check Point Travel

15

dager
Natur, kultur og landsbyliv i Vietnam
 • Kultur og natur i den vakre Mai Chau-dalen
 • Hanoi, Hué og avslapping i Hoi An
 • Sykkelturer, vandreturer og fargerike markeder
 • Etnisk folkemusikk, frodige rismarker og små landsbyer
 • Keisernes Vietnam, palass og vakre gravsteder
 • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 24 350

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn