Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 309143975
5 fantastiske opplevelser på Amalfikysten

Amalfikysten - 5 fantastiske opplevelser

Dorte.jpg

En reise til Amalfikysten byr på mange aktiviteter for både barn og voksne. Her finner du inspirasjon til 5 av disse. Men det er mange flere.

1 - Båttur langs Amalfikysten

De små byene langs Amalfikysten er forbundet med gamle turstier og smale, svingete veier, og hadde det ikke vært for vannveien, kunne reisen fra by til by vært ganske tung. Men heldigvis kan du bare hoppe på en hurtigferge og reise gjennom Middelhavets milde bølger.

Båtturen er et lite cruise og gir mulighet til å nyte den vakre kysten fra sjøsiden. Og for et syn.

Shutterstock 1553675354

Fergene seiler om sommeren fra ca. 1. april til slutten av oktober. Fergen legger til kai i alle de små byene på Amalfikysten, inkludert Minori, Amalfi og Positano. Prisen avhenger av lengden på turen og koster fra 3 euro. Det går også båt til Capri.

les mer på: https://www.livesalerno.com/ferry-connections

2 - Sentiero degli Dei - Gudernes Sti

I nærheten av Minori, hvor Check Point Travels hoteller ligger, finner du den lille fjellbyen Bomerano, som er utgangspunktet for utallige fantastiske turer på Amalfikysten. En av dem er den verdenskjente turstien Sentiero degli Dei – eller på norsk «Gudernes Pi».

Sentiero Degli Dei Vista

The Path of the Gods ligger halvveis mellom himmelen og havet, og danner en syv km lang turvei langs Amalfis fantastiske kystlinje. Unn deg selv å bli imponert over skjønnheten i området og få en opplevelse du sent vil glemme.

3 – Middag på Agriturismo Villa Maria

Uansett hvor du bor på Amalfikysten bør du unne deg en middag på Agriturismo Villa Maria, en liten gård og vertshus som ligger i åssiden like utenfor Minori.

Det er Maria selv som står på kjøkkenet og bare kan sakene sine. De aller fleste av Marias delikatesser kommer direkte fra gården og alt er ferskt. Maria lager mozerella, pasta, soltørkede tomater, pølse og skinke selv. Vinen og olivenoljen er også av egen produksjon.

Italien Studietur OKT2020 HST (181)

Du kan spise middag på Villa Marias terrasse, hvorfra det er vakker utsikt over Middelhavet og koselige Minori. Fryde!

Det er også mulig å bo på Villa Maria. Les mer om stedet her

4 - Besøk Pompeii og Herculaneum på en dagstur

Nær Amalfi ligger ruinbyene Herculaneum og Pompeii, som ble udødeliggjort etter et voldsomt vulkanutbrudd fra Vesuv i 79 e.Kr. Vulkanutbruddet begravde mennesker og dyr i gjørme og aske.Shutterstock 1729511896

Du kan besøke begge ruinbyene på en dagstur fra Amalfi og dermed få et unikt tilbakeblikk på hverdagen slik den så ut i romertiden. De imponerende skulpturene og søylene, de fargerike mosaikkene og veggdekorasjonene, amfiteatret og det svingete veisystemet vil garantert imponere deg.

5 – Eftermiddagstur til Ravello

Når du reiser til Amalfi med Check Point Travel, vil du mest sannsynlig bo i koselige Minori. Herfra kan du utforske de mange gamle stiene som forbandt områdets byer før veier ble bygget. En av dem er ganske kort og fører opp til Ravello.

Ravellos skjønnhet og sjarm har inspirert artister som f.eks Marie og P. S. Krøyer. Og komponisten Richard Wagner kalte stedet en magisk hage. I den lille fjellbyen finner du bl.a. imponerende historiske bygninger som Villa Cimbrone og Villa Rufolo. Byen er også kjent som musikkens by på grunn av den årlige Wagner-festivalen, hvor publikum nyter musikken fra terrassen til Villa Rufolos hage med utsikt over den fantastiske Amalfikysten.

Shutterstock 309143975

Turen fra Minori til Ravello tar ca. 45 minutter til fots – og det meste foregår på trapper. Det er vannposter langs veien. Stien begynner like utenfor Minori. Hopp på den fra kystveien eller der Via Cecare Carola ender i vestlige Minori.

Det er også mulig å kjøre til Ravello.