Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Gå på oppdagelse i stemningsfulle Lovina

Lovina er ikke helt som alle andre steder på Bali. Her står de svarte strendene i skjærende kontrast til øyas gylne strender i sør.
Det er ikke kun strendene som adskiller seg fra sør på øya. Noe av det første man registrerer når man kommer til det nordlige Bali, er roen og antallet av mennesker. Selv om det naturligvis finnes hotell, restauranter og andre aktiviteter, er antallet turister markant lavere, og det gir en følelse av plass og frihet til å gå på oppdagelse i områdets spennende muligheter.

Lemukih Waterfall - Bali, Indonesia..jpg

Selve Lovina er en sammensmeltning av flere mindre byer, og her finner dere små hyggelige cafeer, som serverer den berømte lokale (sterke) kaffe, og fine restauranter med alt fra lokale spesialiteter og fremragende sjømat til internasjonale klassikere.

Svarte strender og hoppende delfiner

Lovina strekker seg over adskillige kilometer langs nordkysten av Bali, og det er gode muligheter for en forfriskende dukkert på strendene som prydes av mørk, vulkansk sand.

Blir tiden ved bassenget for lang en dag, byr området rundt Lovina på adskillige spennende utflukter. Spesielt populære er båtturene i morgengryet hvor man er på utkikk etter delfinene som holder til i det rolige vannet utenfor Balis nordkyst. Det er ingen garanti når man har med ville dyr å gjøre, men sjansene for å se delfinene er veldig store, og med litt hell gir de en prøve på sine akrobatiske evner.

shutterstock_180222404.jpg

De med hang til templer bør arrangere en rundtur til et par av landsbyene øst for Lovina. Her gjemmer det seg en rekke små, overdådig utsmykkede og sjeldent besøkte templer. Pura Beji i Sangsit er et godt eksempel på et subak-tempel som er tett knyttet til risdyrkingen. Pura Dalem i Jagaraga er også verdt et besøk for sine fantastiske steinutsmykninger. Ser dere godt etter, vil dere mellom demonene og fabeldyrene oppdage overraskende utsmykninger, som f.eks. en nydelig herre på baksetet av en veteranbil samt to krigsfly i kamp.

shutterstock_486242110.jpg

Det er glimrende forhold for snorkling mange steder langs nordkysten. Men en spesiell opplevelse kan man få ved Tulamben, hvor det amerikanske fraktskipet, Liberty, sank rett utenfor kysten for mer end 60 år siden. I dag vokser det koraller på det gamle skroget, og fisk i store stimer holder til rundt vraket. Vraket ligger på grunt vann bare en kort svømmetur fra kysten, så det kan oppleves både av dykkere og snorklere. Turen til Tulamben kan enkelt arrangeres fra Lovina.

Hvis dere vil høre mer om våre spennende reiser til Bali, så ring oss på 0045 86 13 77 44.

Dere kan også få et uforpliktende tilbud ved å sende en reiseforespørsel.