Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 1441911884
Ubud-opplevelser

Ubud - Uforglemmelige opplevelser

Ubud er Balis ubestridte kulturelle sentrum. Byen, som ligger sentralt på Bali, er uvanlig sjarmerende med sine mange gallerier og små spisesteder. Og så er alle risterassene i etasjer rundt byen betagende vakre. Les her om alt det dere kan oppleve i skjønne Ubud.

NATUR - Opplev de vakre risterrassene rundt Ubud.

Få andre steder på øya banker Balis kulturelle hjerte kraftigere enn i Ubud, og selv om byen i dag besøkes av en del turister, er byen stadig et uvanlig sjarmerende sted. Kunsten har gode vilkår i Ubud, og alt fra malere, treskjærere og sølvsmeder til musikere og dansere kommer hit for å utvikle sitt talent. Overalt i byen ligger det små verksteder, hvor man ofte kan få en prat med kunstnerne selv, som gjerne introduserer dere for de forskjellige stilartene og viser fram arbeidene sine.

Ubud er dessuten et viktig senter for balinesisk dans. Mange jenter starter på danseskolene i byen i en veldig ung alder, for det krever mange års trening for å mestre de innviklede trinnene og grasiøse bevegelsene. Inspirasjonen til dansene hentes i hinduistiske sagn og lokale myter, som så settes sammen med musikk fra tradisjonelle gamelan-orkestre. Der er en stor mulighet for å oppleve klassisk dans i Ubud - de forskjellige danseskolene setter opp forestillinger med jevne mellomrom.

shutterstock_702620527.jpg

Ubud er imidlertid langt mer enn kunst og kunstnere. Det er også en by med en lang historie og en uvanlig rik kultur. Den lokale sultan bor stadig i sitt palass i hjertet av byen, men han er sjelden å se i gatebildet. I byens templer er det alltid stor aktivitet. Særlig om morgenen kommer byens innbyggere hit for å etterlate små ofringer. Noen tenner røkelsespinner, mens andre ofrer små pakker laget av bananblader. I pakkene er det litt god mat og friske blomster til gudene.

Er dere så heldige å være i byen under en religiøs festival – og dem er det mange av på Bali – vil dere oppleve den balinesiske religion og kultur i fullt flor. Da strømmer folk fra nær og fjern til templene i deres fineste tøy for å ofre fantastiske blomsterdekorasjoner eller fat med frukt, som gjerne bæres på hodet på vei til templet.

shutterstock_749062537.jpg

Blant kunstnere, templer og uendelige rismarker

Området rundt Ubud kaller nesten på å bli undersøkt nærmere, så selv om hotellet er skjønt og avslappende, vil vi anbefale at dere følger kallet og leier en sykkel, eventuelt hyrer en engelsktalende lokal guide og finner kameraet fram, for byens kanskje største attraksjon er den fantastiske naturen som venter rett utenfor bygrensen. Her renner elver og bekker gjennom frodige daler, hvor lokale bønder i vann til knærne, passer rismarkene med okser og enkle redskaper, nøyaktig som deres forfedre gjorde det før dem.

shutterstock_390855292 Beautiful rice terraces in the morning light near Tegallalang village, Ubud, Bali, Indonesia..jpg

Vandretur i og rundt Ubud

Med tre hele dager til å nyte magiske Ubud er det god tid til å få alt med seg i et rolig tempo. Ønsker dere å få en perfekt introduksjon til livet på landet, bør dere overveie å starte med en guidet tur, som går ut i naturen til de endeløse risterrassene og de små landsbyene rundt byen.

Går turen til fots, kan guiden ta dere med vekk fra noen av de mer turistfylte områdene og introdusere dere til hverdagslivet på landet. Det er en god mulighet for å møte innbyggerne mens de arbeider i rismarkene eller passer familietemplene, og hvem vet, kanskje blir dere budt på kopp nylaget balinesisk kaffe. Ris er nemlig ikke den eneste planten som dyrkes her i området. Også aromatisk, krydret kaffe og masse fruktsorter har fine betingelser i det tropiske klimaet.

Er det skoledag, vil det også være mulig å kikke innom en skole, hvor barna er i full gang med dagens undervisning – helt til de får øye på dere.

shutterstock_225650026.jpg

Det er også mulig å prøve en av Balis høyt skattede delikatesser. Størstedelen av Indonesias befolkning er muslimer, så de rører ikke svinekjøtt. Men balineserne er hinduer, og de vet nesten ikke noe bedre enn helstekt gris. Folk reiser gjerne langt for å sette tennene i en saftig Babi Guling – som retten heter på indonesisk. Har dere lyst til å prøve denne populære retten, kan den lokale guiden helt sikkert fortelle hvor man får den beste helstekte grisen - til en god pris.

På sykkeltur i Ubud og omegn

Etter en dag med engelsktalende guide kan det muligens være fint å utforske Ubud på egen hånd. Lei et par sykler og trill eventuelt forbi ape-skogen, hvor en stor flokk makaker holder til. De er ikke redde for mennesker, så det er mulig å komme ganske tett på de nysgjerrige dyrene.

I de frodige landskapene og i de små byene i nærheten av Ubud, er det mange stier å velge mellom, og hvem vet om dere ikke snubler over et lokalt marked eller et lite tempel hvor en seremoni er i full gang? Sikkert er det i hvert fall, at uansett i hvilken retning dere sykler fra Ubud, vil dere snart være omgitt av dypgrønne rismarker med små palmelunder, som står i flott kontrast til den blå tropehimmelen.

shutterstock_663488272.jpg

Landskapet er fullt av historiske kulturminner og et godt sted å stoppe er Goa Gajah. I en frodig dal har fortidens troende hogget inn et tempel i den rå klippen. Foran tempelet ligger et basseng med hellig vann, som fortsatt tiltrekker en del pilgrimmer. Men det er først og fremst inngangen til huletempelet, som gjør dette stedet så spesielt. Inngangen forestiller nemlig et demonisk uhyre, og veien til helligdommens indre går gjennom uhyrets munn!

shutterstock_652529641.jpg

Hvis templer ikke har den store interessen, eller hvis dere leier sykler i flere dager, kan en rundtur til noen av de mange små kunstnerbyene være interessant. Eksempelvis byen Mas, hvor noen av Balis dyktigste treskjærere bor og arbeider. Luften er full av duften fra bearbeidet tre og friske høvelspon flyr rundt ørene på de travle treskjærerne. Et eldgammelt yrke, som i dag kanskje er mer kunsthåndverk enn desidert snekkerarbeider på templer og andre viktige bygninger. Motivene finnes som regel i den hinduistiske historien. Tilbudet er stort, kvaliteten imponerende, og er dere gode til å forhandle, kan det jo hende at dere ender med et vakkert relieff eller en flott figur i bagasjen.

shutterstock_1109107970.jpg

Avslapping, mindfulness og velvære

Vil dere ha mer personlige, spirituelle og innadrettede opplevelser, er roen og de vakre omgivelsene i Ubud et perfekt utgangspunkt for å prøve yoga og meditasjon etterfulgt av healende spabehandlinger og introduksjon til nye kostvaner.

Rafting i Ubud

Behøver dere litt action er det mulig å få et mindre adrenalin-kick på Ayung, elven som går gjennom noen av Ubuds mest spektakulære landskap. Heldigvis er vanskelighetsgraden ikke for høy, så både eventyrlystne barn og voksne kan delta. Forskjellige rafting-turer tilbys lokalt i Ubud og kan være alt fra et par timers rafting til halvdags-kombinasjoner av rafting og kulturopplevelser.

Kvelden kan eventuelt være en kombinasjon av en hyggelig middag på en av de mange restaurantene i Ubud, etterfulgt av en danseoppvisning.

Opplev Ubud med Check Point Travel

Ubud er et av våre yndlingssteder på Bali. Dere kan for eksempel besøke Ubud på reisen Balis høydepunkter, hvor dere også besøker de vakre strendene i Sanur, og hyggelige Lovina på nordkysten.

TRADITION - Mand i traditionelle klæder.

17

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Balis høydepunkter
  • 5 netter i Ubud på Adiwana Arya Villa**** inkludert frokost
  • Utflukter i egen bil med engelsktalende lokal guide
  • 3 netter i Amed på Santai Hotel*** inkludert frokost
  • 6 netter i Sanur på Segara Village Hotel**** inkludert frokost
  • Badeferie med muligheter for spennende aktiviteter
  • Inkludert fly, hotell, transporter, utflukter med engelsktalende guide

Fra NOK 23 100

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn