Sri Lankan tea picker..jpg
Reiser til Sri Lanka
Bo på strandhotel i Koggala på vores Sri Lanka rejser
Elefanter på Sri Lanka
ELLA - Hike i højlandet på Check Point Travels rejser til Sri Lanka
Højlandet i Ella. Oplev temarkerne på vores Sri Lanka rejser
Dyrelivet på Sri Lanka. Oplev smukke leoparder i Yala National Park
Ella - Little Adam's peak udsigtspost på Sri Lanka
Negombo på Sri Lanka - Traditionel srilankansk fiskerbåd

Kultur, natur & strand

 • Rundreise med engelsktalende privat sjåfør
 • Historiske kongebyer og mytiske klippetempler
 • Safari blant leoparder og Asias største elefantflokker
 • Fargerike markeder og utsøkt gastronomi
 • Avslapping på lekkert strandhotell i Trincomalee
 • Inkludert fly, hotell, transport og halvpensjon

15 dager fra kr. 17.650,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 20. mai 2021

Reiseplan

Denne kombinasjonsreisen til noen av de største severdighetene og flotteste naturopplevelsene på Sri Lanka, er velegnet for dere som ønsker en blanding av uforglemmelige reiseopplevelser og avslapping og badeferie. De forholdsvis korte avstandene mellom høydepunktene gjør turen velegnet for både par og barnefamilier, noe hotellvalget også bærer preg av – her finnes det både svømmebasseng, spa-avdeling og rolige omgivelser.

På rundreisen vil dere oppleve en variert rekke av Sri Lankas severdigheter: Historiske kongebyer, alle på UNESCOs liste over verdens kulturarv, grandiose stupaer og imøtekommende pilgrimmer rundt Anuradhapura, imponerende arkeologiske utgravninger og fascinerende ruiner omkring Polonnaruwa og det berømte klippefortet ved Sigiriya.

I tillegg kommer dere på nært hold av noen av Sri Lankas mange spennende dyr i nasjonalparkene Wilpattu og Minneriya, hvor den sky leoparden gjemmer seg i buskene. Elefanter beveger seg rundt i kjempestore flokker, mens fargerike fugler og lekne aper boltrer seg i tretoppene.

Transporten på rundreisen foregår i egen bil med privat sjåfør, så dere har alle muligheter for å kunne nyte Sri Lankas imponerende natur og stoppe når det passer dere underveis.

Avslutningsvis går turen til strandhotellet Trinco Blu by Cinnamon, i Trincomalee, hvor dere kan fordøye alle de store opplevelsene, mens dere slapper av på stranden ut mot Det indiske hav.

Fra Norge går turen til Sri Lankas hovedstad, Colombo. Underveis vil være et flybytte, da det dessverre ikke går direkte fly fra Norge til Sri Lanka.

Ved ankomsten til Sri Lanka blir dere møtt av en engelsktalende representant fra vår samarbeidspartner på Sri Lanka, som også skal være deres private sjåfør på rundreisen den kommende uke.

Mot "Den Kulturelle Trekanten"

Fra lufthavnen, nede ved Det indiske hav, går turen mot det sentrale Sri Lanka, som av mange kalles for ”Den kulturelle trekanten”. Det var fra byene Anuradhapura og Polonnaruwa, de singalesiske dynastiene i århundrer regjerte landet og oppførte noen av de mest fascinerende bygningsverkene i Asia.

Opplev historiske og religiøse severdigheter

Fordelt utover dette frodige og innbydende området, ligger noen av Sri Lankas største historiske og religiøse severdigheter som perler på en snor. De fleste av dem figurerer på UNESCOs liste over verdens kulturarv, så dere kan se fram til noen spennende og lærerike feriedager.

Det er ikke langt til den tidligere kongebyen, Anuradhapura, som i en periode på ca. 1000 år fungerte som Sri Lankas hovedstad. I denne perioden fikk buddhismen innpass i regionen og de mektige kongene markerte dette ved å bygge en imponerende rekke av enorme pagoder, som i dag blant annet inneholder religiøse relikvier og knokler fra Buddha. Flere av disse halvkuleformede gigantene kan dateres tilbake til 300 år før vår tidsregning og ble på daværende tidspunkt størrelsesmessig kun overgått av pyramidene i Egypt.

Opplev dyrelivet i Wilpattu

Sri Lanka har en enestående natur og alle nasjonalparkene på øya har en mangfoldighet av dyr og planter som ikke overgås av andre land i Asia. Et av de beste stedene man kan oppleve dette er i nasjonalparken Wilpattu, som ligger i nærheten. Denne nasjonalparken har ikke samme høye antall besøkende som de i den sørlige delen av landet. Dette betyr, at det i utgangspunktet er gode muligheter for å få en spennende og innholdsrik jeepsafari og en rekke intense naturopplevelser med noen av parkens dyr.

Etter frokost går turen til de imponerende og mer enn 1000 år gamle huletemplene i Dambulla. Utenfra virker de umiddelbart ikke særlig prangende, og man kan lett tro at man har gått feil. Men dette endrer seg så snart dere trår inn i den første av tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha og en rekke mindre statuer av buddhaer og disipler finnes i dette første rommet. Fargerike fresker dekker veggene, og dere glemmer helt at dere befinner dere i en klippehule.

Krydder og curries

Utpå ettermiddagen går turen til det lokale markedet, hvor det er tid til å kikke på alle spennende grønnsaker, frukt og krydder som tilbys av ivrige selgere. Markedet gir et fint innblikk i variasjonen i det srilankiske kjøkken og dere får mulighet til å prøve forhandlingsevnene deres, når dere skal kjøpe inn til det måltidet dere skal tilberede sammen med en lokal familie i en landsby i nærheten.

Etterpå går turen til det neste hotellet deres, og resten av dagen er til avslapping ved bassenget.

Den andre av de gamle kongebyene, Polonnaruwa, er i dag et av Sri Lankas mest markante arkeologiske områder og står naturligvis også på UNESCOs kulturarvliste. Ruinene av den gamle hovedstaden er vesentlig yngre enn Anuradhapura, og de er derfor også bedre bevarte. Området er i tillegg mindre, så det er en mulighet for å sykle rundt mellom de forskjellige severdighetene og få et mer samlet inntrykk av byens tidligere storhet og rikdom. Liker dere ikke å sykle eller været ikke egner seg til det, vil det naturligvis være mulig å komme rundt med bilen.

Buddhaer ved Gal Vihare

Fordelt utover det store området ligger flere enorme vann-reservoarer som tidligere medvirkede til å skaffe vann til Polonnaruwa, vann til vanning av markene og vann til fiskedammer og så videre. Dere kommer også forbi adskillige imponerende statuer, hvor de mest anerkjente er de fire Buddha-figurene ved Gal Vihare. 

I det parklignende området besøker dere det imponerende 7-etasjes høye kongepalasset omgitt av buddhistiske templer fylt med dekorasjoner, side om side med audienshallen, bibliotek, vakre paviljonger og klassiske pagoder. Dere vil også oppdage den hinduistiske innflytelsen på arkitekturen, ikke minst ved det imponerende shiva-tempelet og noen av områdets unike statuer.

Det er gode muligheter for å sove lenge og slappe litt av på hotellet i løpet av formiddagen. Finn en liggestol ved bassenget eller avlegg et besøk i hotellets hyggelige spa.

Jeepsafari i Minneriya

Helt andre opplevelser venter utpå ettermiddagen, hvor bilen skiftes ut med en 4-hjulsdrevet jeep, og dere drar på oppdagelse i nasjonalparken Minneriya. Denne frodige parken er hjemsted for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler og 78 varianter av sommerfugler. Men det helt store fokuset er på parkens elefanter.

Om morgenen går turen til ”Den kulturelle trekantens” siste høydepunkt, nemlig det sagnomsuste klippefortet Sigiriya. Fortet ble oppført i det 5. århundre og ble oppdaget av den britiske arkeologen HCP Bell i 1898. Og ’høydepunkt’ er veldig sigende, siden Sigiriya ligger på toppen av en 200 meter høy klippe.

Fra Sigiriyas berømte klippefort går turen tilbake til hotellet, hvor dere kan slappe av og nyte hotellets fasiliteter.

Fra et område preget av imponerende historiske severdigheter og spennende naturopplevelser, går turen nå mot østkysten, til byen Trincomalee. Her på dette skjønne strandhotellet Trinco Blue by Cinnamon, kan dere slappe av på stranden eller ved bassenget og fordøye alle de uforglemmelige opplevelsene så langt.

Trinco Blu by Cinnamon ligger helt ned til en deilig og uforstyrret sandstrand, litt nord for en av de eldste byene i Asia, Trincomalee. Byen har også en av de viktigste naturlige havnene. Hotellet er oppført i moderne srilankisk stil og gjennomgikk en større renovering i 2010, med hjelp av den anerkjente innredningsarkitekten Channa Daswatte. Han har gitt hotellet den helt spesielle, gjennomgående stilen, som er med på å skape en avslappet og privat stemning. 

Kos dere med alle fasilitetene

Blant alle fasilitetene kan vi nevne et stort, deilig svømmebasseng ut mot stranden, et par spennende restauranter ut mot eller på stranden, i tillegg til en glimrende cocktailbar. Men det er spesielt det høye servicenivået og det imøtekommende personalet som er med på å gjøre dette hotellet til et av de foretrukne i Trincomalee.

Mange utfluktsmuligheter

Været på Sri Lanka arter seg slik at Sri Lankas østkyst har glimrende vær i sommerperioden. Det er markant færre turister i denne delen av Sri Lanka, men det betyr ikke, at det ikke er noe å ta seg til. 

 

I løpet av formiddagen krysser dere Sri Lanka fra øst til vest, og ankommer Negombo på ettermiddagen.

shutterstock_524386264.jpg

Så er det tid for en siste dukkert, eller kjøp av de siste gaver og suvenirer, før dere blir hentet av sjåføren og kjørt til lufthavnen i Colombo, ca. 30 minutter fra hotellet.

Hjemreisen begynner så snart dere har gjennomgått alle de nødvendige formalitetene.

Dere lander i Norge etter en deilig ferie på Sri Lanka.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Doha - Colombo t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Rundreise 7 dager/6 netter med engelsktalende privat sjåfør:
 • 2 netter i Anuradhapura på Palm Garden Village*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 4 netter i Sigiriya på Kassapa Lions Rock*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag 
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vann om dagen pr. person
 • Badeferie:
 • 5 netter i Trincomalee på Trinco Blu by Cinnamon**** i Superior Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Negombo på Hotel Jetwing Blu**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • Privat transport fra hotell i Negombo til Colombo Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Inngangsbilletter i forbindelse med rundreisen (ca. kr. 1.500 kr. pr. person)
 • Leie av jeep i nasjonalparkene Minneriya og Yala
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter og drikkevarer
 • Drikkepenger
 • Tillegg for oppgradering til Deluxe hotell på rundreisen

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er et krav for et turistvisum på Sri Lanka. Dette kan kjøpes online før avreise eller på flyplassen ved ankomst i Sri Lanka. Husk at passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter avreise fra Sri Lanka.

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ik