Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Koh Samui Istock 584876194
Reiser til Koh Samui

Thailand - Viktig informasjon & gode råd

FØR AVREISE

Pass og visum

Alle skal ha et personlig, gyldig pass ved innreise til Thailand. Dette gjelder også for barn. Den reisende er selv ansvarlig for å ha et gyldig pass. Passet skal være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Det kreves ikke visum til Thailand for norske statsborgere, med mindre oppholdet i landet overstiger 1 måned. Ved ankomsten til Thailand får du et stempel i passet ditt.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå må vi ikke gi råd om vaksinasjoner, så det er viktig å oppsøke en reisemedisinsk klinikk eller din egen lege for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no, finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden.

Reiseforsikring

Vi anbefaler alltid at reisende tegner en reiseforsikring som dekker sykdom og hjemtransport. I Thailand er dere nemlig ikke dekket av Europeisk Helsetrygdkort. Det kan bli en veldig dyr fornøyelse, hvis dere behøver behandling på et sykehus eller får bruk for transport hjem, uten å være forsikret.

Vi anbefaler Europeiske Reiseforsikring.

Situasjonen i Thailand

Vi oppfordrer alltid til å undersøke den aktuelle situasjonen i det landet dere har planer om å reise til. Denne informasjonen finnes på Regjeringens hjemmeside - Reiseinformasjon. Siden inneholder råd og opplysninger til norske reisende i en rekke land og områder med spesiell risiko for krig, terrorisme, uroligheter, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

CHECK-IN

Online innsjekking

Mange flyselskaper har i dag online innsjekking på nettsiden sin. Dere kan foreta check-in fra flere dager til 12 timer før avreise.

Frammøte

På avreisedagen anbefaler vi frammøte minimum 2 timer før avgang. Møtetiden kan variere hos de forskjellige flyselskapene og på de enkelte flyplassene, så vi anbefaler at dere undersøker den anbefalte møtetiden på flyplassens hjemmeside:

  • Oslo flyplass
  • Bergen flyplass
  • Stavanger flyplass
  • Göteborg flyplass

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å ta med 20 kg bagasje pr. reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, så vi anbefaler derfor at dere undersøker de aktuelle reglene på flyselskapets hjemmeside. Vi anbefaler dessuten, at dere tegner en bagasjeforsikring, siden både flyselskapets og vårt ansvar er begrenset ved forsinket eller bortkommet bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuelle væsker i håndbagasjen skal være pakket i en 1 liters plastikkpose med glidelåslukning, før dere stiller dere i kø ved sikkerhetskontrollen. Hver beholder må maksimum inneholde 100 ml pr. stk. (maksimum 1 liter i alt). Posen skal vises til sikkerhetspersonalet. Medisin framstilt som væske, gelé eller andre flytende former er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasjen. Det anbefales at dere før reisen skaffer dokumentasjon for hvilken medisin dere har med i bagasjen.

PÅ FLYREISEN

Tax free

Vi gjør oppmerksom på at tollfrie varer i form av væsker (parfyme, kosmetikk, kremer, vin m.m.) i håndbagasjen, konfiskeres i forbindelse med flybytte i Europa. Det er som regel mulig å handle tollfrie varer i forbindelse med den siste mellomlanding og/eller om bord på flyet, før dere når sluttdestinasjonen.

ANKOMST

Manglende bagasje

Mangler bagasjen ved ankomst, skal flyselskapet kontaktes før dere forlater flyplassen. Kontakt dessuten forsikringsselskapet deres for å søke om økonomisk kompensasjon.

Mottagelse

En representant for vår agent i Thailand står klar til å ta imot dere ved ankomsten til Thailand.

I THAILAND

Tidsforskjell

Thailand er 5 eller 6 timer foran i forhold til Norge, avhengig av sommer- eller vintertid.

Valuta

Myntenheten i Thailand er Thai Baht og forkortes THB. Se bahtens aktuelle kurs på Norges Banks hjemmeside.

Kredittkort

Internasjonale kredittkort kan brukes mange steder i Thailand. Dere vil imidlertid oppleve at mange mindre butikker og kiosker ikke tar imot kredittkort. Det samme gjelder markedsboder og taxier. Derfor bør dere heve noen kontanter til småkjøp underveis. Benytt helst minibanker som finnes i forbindelse med banker. Vær veldig oppmerksom på å skjule inntasting av koden hvis dere benytter automatene på gaten. Det er en maksimumsgrense for hvor mange kontanter som kan heves pr. dag. Grensen avhenger av korttype og avtalen dere har med banken. Dere kan med fordel forhøre dere i banken før avreise.

Drikkevann

Vannet i springen bør ikke drikkes, så dere bør utelukkende kjøpe vann på flaske. En flaske kildevann koster ikke mye og kan kjøpes over alt.

Elektrisitet, mobiltelefoni og internett

I Thailand er strømstyrken 220 volt. Men kontaktene er annerledes enn i Norge. Derfor er det nødvendig med en adapter. Disse kan medbringes hjemmefra eller kjøpes billig i lokale supermarkeder og kiosker. Vær forberedt på at det er dårlig dekning på mobiltelefonen noen steder – særlig ved regnskogene og utenfor storbyene. Et godt råd er å sende deg selv en e-mail/melding med viktige opplysninger, som for eksempel nummeret på pass og førerkort, telefonnummer for sperring av dine bank- og kredittkort, avgangstidspunkt for flybilletter m.m. Dermed kan du skaffe disse opplysningene raskt, hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.

Drikkepenger

I Thailand gir man vanligvis ikke drikkepenger. Men drikkepenger for en god opplevelse, vil alltid bli satt pris på.

Klima

Sammenlignet med Norge er klimaet i Thailand varmt, med høy luftluftighet. Været varierer alt ettersom hvor i landet dere befinner dere. Men generelt er den tørreste tiden i Thailand fra november til mars.

Påkledning

Skal dere besøke templer eller andre hellige steder i Thailand, skal dere huske å dekke til både knær og skuldre. Noen steder – som Grand Palace i Bangkok – kan det være nødvendig å ha lange bukser og en langermet genser/bluse på. I tillegg er det viktig å ta skoene av hvis man skal inn i en bygning som inneholder buddhafigurer. Dette gjøres for å vise respekt for religionen i landet.

Lokal transport

I Thailand er det nesten umulig ikke å treffe på en tuk tuk. De er ikke det sikreste transportmiddelet, men de er til gjengjeld forholdsvis billige. Avtal alltid prisen med sjåføren på forhånd og betal først ved sluttdestinasjonen. Dere vil ofte oppleve at tuk tuk-sjåførene foreslår å ta dere med til steder eller butikker dere ikke har vært/hørt om før. Ikke aksepter disse tilbudene, sjåføren får nemlig provisjon for å kjøre dere dit. Et alternativ til en tuk tuk-taxi er de vanlige taxiene. Denne transportformen er mer sikker og ofte billigere. Ta imidlertid generelt ikke taxier som står ved turistattraksjonene, disse er ofte dyrere enn dem dere selv praier. Startprisen bør være ca. 35 Baht. 

HJELP PÅ REISEN

Hvis det mot formodning skulle oppstå problemer med reisen, kontakt da i første omgang vår lokale reisearrangør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe dere. Ellers er dere naturligvis også velkommen til å kontakte oss i åpningstiden. Dere kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 16.30. Ved nødstilfeller utenfor kontorets normale åpningstid, kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREISE

Gjenbekreftelse

Gjenbekreftelse av hjemreisen kreves kun av få flyselskap. Det skal skje senest 72 timer før avgang - enten direkte hos flyselskapet eller hos din reisekonsulent. Er det ikke nødvendig å gjenbekrefte din hjemreise, råder vi deg til å følge eventuelle endringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

Når det gjelder hjemreisen er det en god idé at dere ankommer flyplassen i god tid før avreisetidspunktet – gjerne 2½ time før. Vi anbefaler at dere sjekker den aktuelle reiseplanen på www.checkmytrip.com.

314-Living.jpg
314Exterior2.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel