07.JPG
Koh Samui & Khanom
Se galleri

Det praktiske

FØR AVREISE

Pass og visum

Alle skal ha et personlig, gyldig pass ved innreise til Thailand. Dette gjelder også for barn. Den reisende er selv ansvarlig for å ha et gyldig pass. Passet skal være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Det kreves ikke visum til Thailand for norske statsborgere, med mindre oppholdet i landet overstiger 1 måned. Ved ankomsten til Thailand får du et stempel i passet ditt.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå må vi ikke gi råd om vaksinasjoner, så det er viktig å oppsøke en reisemedisinsk klinikk eller din egen lege for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no, finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden.

Reiseforsikring

Vi anbefaler alltid at reisende tegner en reiseforsikring som dekker sykdom og hjemtransport. I Thailand er dere nemlig ikke dekket av Europeisk Helsetrygdkort. Det kan bli en veldig dyr fornøyelse, hvis dere behøver behandling på et sykehus eller får bruk for transport hjem, uten å være forsikret.

Vi anbefaler Europeiske Reiseforsikring.

Situasjonen i Thailand

Vi oppfordrer alltid til å undersøke den aktuelle situasjonen i det landet dere har planer om å reise til. Denne informasjonen finnes på Regjeringens hjemmeside - Reiseinformasjon. Siden inneholder råd og opplysninger til norske reisende i en rekke land og områder med spesiell risiko for krig, terrorisme, uroligheter, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

CHECK-IN

Online Check-in

Mange flyselskap har i dag online check-in på hjemmesiden sin. Dere kan foreta check-in fra flere dager til 12 timer før avreise.

Frammøte

På avreisedagen anbefaler vi frammøte minimum 2 timer før avgang. Møtetiden kan variere hos de forskjellige flyselskapene og på de enkelte flyplassene, så vi anbefaler at dere undersøker den anbefalte møtetiden på flyplassens hjemmeside:

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å ta med 20 kg bagasje pr. reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, så vi anbefaler derfor at dere undersøker de aktuelle reglene på flyselskapets hjemmeside. Vi anbefaler dessuten, at dere tegner en bagasjeforsikring, siden både flyselskapets og vårt ansvar er begrenset ved forsinket eller bortkommet bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuelle væsker i håndbagasjen skal være pakket i en 1 liters plastikkpose med glidelåslukning, før dere stiller dere i kø ved sikkerhetskontrollen. Hver beholder må maksimum inneholde 100 ml pr. stk. (maksimum 1 liter i alt). Posen skal vises til sikkerhetspersonalet. Medisin framstilt som væske, gelé eller andre flytende former er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasjen. Det anbefales at dere før reisen skaffer dokumentasjon for hvilken medisin dere har med i bagasjen.

PÅ FLYREISEN

Tax free

Vi gjør oppmerksom på at tollfrie varer i form av væsker (parfyme, kosmetikk, kremer, vin m.m.) i håndbagasjen, konfiskeres i forbindelse med flybytte i Europa. Det er som regel mulig å handle tollfrie varer i forbindelse med den siste mellomlanding og/eller om bord på flyet, før dere når sluttdestinasjonen.

ANKOMST

Manglende bagasje

Mangler bagasjen ved ankomst, skal flyselskapet kontaktes før dere forlater flyplassen. Kontakt dessuten forsikringsselskapet deres for å søke om økonomisk kompensasjon.

Mottagelse

En representant for vår agent i Thailand står klar til å ta imot dere ved ankomsten til Thailand.

I THAILAND

Tidsforskjell

Thailand er 5 eller 6 timer foran i forhold til Norge, avhengig av sommer- eller vintertid.

Valuta

Myntenheten i Thailand er Thai Baht og forkortes THB. Se bahtens aktuelle kurs på Norges Banks hjemmeside.

Kredittkort

Internasjonale kredittkort kan brukes mange steder i Thailand. Dere vil imidlertid oppleve at mange mindre butikker og kiosker ikke tar imot kredittkort. Det samme gjelder markedsboder og taxier. Derfor bør dere heve noen kontanter til småkjøp underveis. Benytt helst minibanker som finnes i forbindelse med banker. Vær veldig oppmerksom på å skjule inntasting av koden hvis dere benytter automatene på gaten. Det er en maksimumsgrense for hvor mange kontanter som kan heves pr. dag. Grensen avhenger av korttype og avtalen dere har med banken. Dere kan med fordel forhøre dere i banken før avreise.

Drikkevann

Vannet i springen bør ikke drikkes, så dere bør utelukkende kjøpe vann på flaske. En flaske kildevann koster ikke mye og kan kjøpes over alt.

Elektrisitet, mobiltelefoni og internett

I Thailand er strømstyrken 220 volt. Men kontaktene er annerledes enn i Norge. Derfor er det nødvendig med en adapter. Disse kan medbringes hjemmefra eller kjøpes billig i lokale supermarkeder og kiosker. Vær forberedt på at det er dårlig dekning på mobiltelefonen noen steder – særlig ved regnskogene og utenfor storbyene. Et godt råd er å sende deg selv en e-mail/melding med viktige opplysninger, som for eksempel nummeret på pass og førerkort, telefonnummer for sperring av dine bank- og kredittkort, avgangstidspunkt for flybilletter m.m. Dermed kan du skaffe disse opplysningene raskt, hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.

Drikkepenger

I Thailand gir man vanligvis ikke drikkepenger. Men drikkepenger for en god opplevelse, vil alltid bli satt pris på.

Klima

Sammenlignet med Norge er klimaet i Thailand varmt, med høy luftluftighet. Været varierer alt ettersom hvor i landet dere befinner dere. Men generelt er den tørreste tiden i Thailand fra november til mars.

Påkledning

Skal dere besøke templer eller andre hellige steder i Thailand, skal dere huske å dekke til både knær og skuldre. Noen steder – som Grand Palace i Bangkok – kan det være nødvendig å ha lange bukser og en langermet genser/bluse på. I tillegg er det viktig å ta skoene av hvis man skal inn i en bygning som inneholder buddhafigurer. Dette gjøres for å vise respekt for religionen i landet.

Lokal transport

I Thailand er det nesten umulig ikke å treffe på en tuk tuk. De er ikke det sikreste transportmiddelet, men de er til gjengjeld forholdsvis billige. Avtal alltid prisen med sjåføren på forhånd og betal først ved sluttdestinasjonen. Dere vil ofte oppleve at tuk tuk-sjåførene foreslår å ta dere med til steder eller butikker dere ikke har vært/hørt om før. Ikke aksepter disse tilbudene, sjåføren får nemlig provisjon for å kjøre dere dit. Et alternativ til en tuk tuk-taxi er de vanlige taxiene. Denne transportformen er mer sikker og ofte billigere. Ta imidlertid generelt ikke taxier som står ved turistattraksjonene, disse er ofte dyrere enn dem dere selv praier. Startprisen bør være ca. 35 Baht. 

HJELP PÅ REISEN

Hvis det mot formodning skulle oppstå problemer med reisen, kontakt da i første omgang vår lokale reisearrangør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe dere. Ellers er dere naturligvis også velkommen til å kontakte oss i åpningstiden. Dere kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 17.00. Ved nødstilfeller utenfor kontorets normale åpningstid, kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREISE

Gjenbekreftelse

Gjenbekreftelse av hjemreisen kreves kun av få flyselskap. Det skal skje senest 72 timer før avgang - enten direkte hos flyselskapet eller hos din reisekonsulent. Er det ikke nødvendig å gjenbekrefte din hjemreise, råder vi deg til å følge eventuelle endringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

Når det gjelder hjemreisen er det en god idé at dere ankommer flyplassen i god tid før avreisetidspunktet – gjerne 2½ time før. Vi anbefaler at dere sjekker den aktuelle reiseplanen på www.checkmytrip.com.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Bangkok tur/retur
 • Innenriksfly Bangkok - Surat Thani tur/retur
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Transport fra Surat Thani Lufthavn til hotell på Samui
 • 6 netter på Thai House Beach Resort ***+ i Standard Classic Room inkludert frokost (ved 3 voksne eller 2 voksne og 1 barn eller 2 voksne og 2 barn bor man i Deluxe Family Triple)
 • Transport fra hotell på Samui til hotell i Khanom
 • 6 netter på Aava Resort & Spa **** i Khanom i Superior Bungalow inkludert frokost
 • Transport fra hotell i Khanom til Surat Thani Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum på denne reisen. Husk at passene skal være gyldige i 6 måneder etter utreise fra Thailand.

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Thailand eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
Beach Morning.jpg
Khao Luang National Park waterfall.jpg
Poolside Massage.JPG
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel