Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Hanoi (2)

Severdigheter i Hanoi

Ho Chi Minhs mausoleum

Ho Chi Minhs mausoleum, Hanoi.jpg

Legg turen innom Ho Chi Minhs mausoleum, som hver dag besøkes av skoleklasser og turister fra fjern og nær, som har kommet for å vise sin respekt for den store leder. Landsfaderens balsamerte kropp ligger i sitt tradisjonelle hvite antrekk – bortsett fra i en periode hver vinter, hvor konserveringseksperter gir kroppen en grundig ”makeover”. En lokal guide kan fortelle om Ho Chi Minhs fantastiske historie, mens dere går rundt på området omkring mausoleet. Her er det også mulig å se det primitive huset i teaktre som han bodde i under Vietnamkrigen.

Litteraturens tempel

shutterstock_600215705.jpg

Det kan være vanskelig å se at Hanoi nettopp har feiret sitt 1.000 års jubileum, siden det bare er noen få bygninger som kan dateres tilbake til den tiden. Et av de få unntakene er Litteraturens tempel, som ble grunnlagt i 1076 av keiser Ly Thanh Tong, og som gjennom tidene har fungert som en av den vietnamesiske elites viktigste læreanstalter. 

Hoa Lo Prison

shutterstock_1031969395.jpg

”Hanoi Hilton” eller Hoa Lo-fengselet er et fengsel som opprinnelig ble benyttet av franskmennene til politiske fanger. Under Vietnamkrigen var det oppholdssted for mange amerikanske krigsfanger, blant andre senator John McCain, som senere har forsøkt å vinne det amerikanske presidentvalget.

Hoan Kiem-sjøen

shutterstock_94621144 Red Bridge in Hoan Kiem Lake, Ha Noi, Vietnam.jpg

Fra Litteraturens tempel eller de horrible forholdene i fengselet, kan neste stopp være Hoan Kiem-sjøen ved den gamle bydelen. Her kan dere krysse den vakre trebroen til Ngoc Son-tempelet, som ligger på en liten øy i sjøen, og høre om sjøens mytiske historie. Like ved ligger et populært vanndukke-teater, som er en av Nord-Vietnams viktigste kulturinstitusjoner. Vanndukke-teatrene er en nordvietnamesisk spesialitet og ble tidligere brukt som underholdning rundt i de små landsbyene. I tillegg til de legendariske fortellingene om store krigshelter, mytologiske skapninger og religiøse historier, oppføres fortellinger fra hverdagen i landsbyene og lystige kjærlighetshistorier.

Gode restauranter finnes overalt i området rundt vanndukke-teatret, mange små butikker lokker med gode tilbud, og gatemarkedene gir et innblikk i noen av de mange fasettene ved det vietnamesiske kjøkken. Her finnes det blant annet frosker, snegler, smågriser og spennende frukt og grønnsaker.

Vil dere høre enda mer om mulighetene i Hanoi, er dere velkomne til å ringe oss på +45 86137744. Dere kan også få et uforpliktende tilbud på en reise ved å sende en reiseforespørsel.

Send reiseforespørgsel

Ha Long Bay - Denne bugt er et af de smukkeste naturområder i Vietnam. I sejler med junke rundt mellem hundredvis af kalkstensbjerge og overnatter ombord i private kahytter, Check Point Travel

15

dager
Det beste av Vietnam
  • Stemningsfulle gater og vakre templer i Hanoi
  • Overnatt på Ha Long-bukten i tradisjonell djunke
  • Keiserbyen Hué og Den forbudte lilla by
  • Strandliv og historisk sjarm i hyggelige Hoi An
  • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
  • Inkludert fly, hotell, frokost, bil og sjåfør

Fra NOK 23 250

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn