Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Havana - Cubas deilige hovedstad

Havana er navnet på Cubas hovedstad. Byen ligger på det nordvestlige Cuba og er hjemsted for ca. 2,1 millioner mennesker.

I Havana kan dere gå på oppdagelse i de hyggelige gatene, se de fargestrålende bygningene fra kolonitiden og merke cubanernes livsglede.

Dere kan se den stemningsfulle Parque Central, beundre den vakre Plaza de la Catedral og oppleve bygningen Capitolio fra 1920, som i mange år huset landets nasjonalforsamling og er en nøyaktig kopi av Det hvite hus i Washington.

Dere kan også oppleve den muntre stemningen på en av byens salsa-barer og prøve den lokale cubanske rom på et av Ernest Hemingways stamsteder.

bus-og-casa-hav.jpg

Havanna, som i dag er Karibias største by, ble grunnlagt i det 16. århundre av spanierne på grunn av den gode strategiske plasseringen for spanske erobringer i området. Byens historiske sentrum er i dag på UNESCOs verdensarvliste.

Havana er for eksempel første stopp på vår reise Det beste av Cuba, hvor du også kommer ut i de vakre tobakksmarkene i Viñales og ser hvordan tobakken til noen av Cubas berømte sigarer blir dyrket. På denne reisen besøker dere også de stemningsfulle og sjarmerende byene fra kolonitiden, Trinidad og Cienfuegos, som på hver sin måte er flotte og hyggelige bekjentskap.

Hvis dere vil oppleve den helt unike stemningen og atmosfæren i Havana, så la dere inspirere av disse reisene til Cuba.