Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 1389238052
Reiser til Rom Opplev den evige stad
Kveldsstemning i de små gatene i Monti
Reiser til Rom Besøk koselige spisesteder
Shutterstock 351471179 (1)
Reiser til Rom Se Forum Romanum
Shutterstock 478750567
Reiser til Rom Spis deilig og billig
Shutterstock 1577064844
Reiser til Rom Utforsk glemte nabolag
Shutterstock 529965313
Reiser til Rom Nyt den unike atmosfæren
Italien Studietur OKT2020 HST (12)
Reiser til Rom Opplev romernes vakre akvedukter

Roma - Viktig informasjon og gode råd

Det er spennende å reise til fremmede land og oppleve nye steder, kulturer og smaker. Før du kommer så langt kan det være både kjekt og nyttig å ha fakta på plass om reisemålet. Vi har derfor laget en reiseguide til Italia, som inneholder de viktigste Italia-guidene og tipsene.

Pass og visum - Italia 

Du finner informasjon om pass og visum på Utenriksdepartementets nettsider.
Som reisebyrå sender vi ut viktig informasjon om pass og visum, i forbindelse med tilbud om reise.

Reiseforsikring – er det nødvendig?

Du trenger ikke å være forsikret når du reiser til Italia. Og som turist har du rett til gratis medisinsk behandling. Husk imidlertid at en reiseforsikring typisk gir tilgang til flere tjenester, inkludert f.eks. hjemtransport ved sykdom. Derfor kan det være verdt å vurdere å tegne reiseforsikring før du reiser til Italia. Vi anbefaler Gouda reiseforsikring.

Valuta

Valutaen i Italia er euro. Mange steder - inkludert supermarkeder, barer og restauranter - aksepterer betaling med kort.

Språk og lokale tradisjoner

I Italia snakkes det italiensk! Dermed kan du ikke forvente at alle rundt deg snakker engelsk. Selv om den yngre generasjonen italienere begynner å kunne snakke og forstå engelsk, er ikke dette tilfellet for de eldre generasjonene.

Dette betyr også at man i samtale med myndigheter ikke kan forvente kommunikasjon på engelsk.

De italienske kirkene er verdt et besøk, inkludert spesielt Peterskirken. Det er generelt forventet at man har tildekkede ben; minimum ned til kneet, ved besøk i de italienske kirkene.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler alltid at kunden tar kontakt med egen lege i forkant av reisen for korrekt og aktuell veiledning. For aktuelle anbefalinger fra Helsedirektoratet.

HJELP PÅ REISEN

Dersom det skulle oppstå uventede problemer på reisen, kontakt i første omgang vår lokale turoperatør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg. Ellers er du selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss i åpningstiden. Du kan skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel er åpent mandag til fredag ​​fra kl. 09.00 til 16.30 Ved spesielle nødstilfeller utenom kontorets vanlige åpningstider kan vi kontaktes på nødtelefon +45 69 13 31 11.

Shutterstock 439597993
Shutterstock 609045608
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel