Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_426027736.jpg
Reiser til USA
shutterstock_386306728.jpg
Reiser til USA Nøye utvalgte hoteller og gode ruter
shutterstock_273811460.jpg
Reiser til USA Reiser tilrettelagt med omhu
shutterstock_124360591 Yosemite National Park, Mountains and Valley view.jpg
Reiser til USA Dere bor nær de store opplevelsene.
shutterstock_47311708 A herd of bison moves quickly along the Firehole River in Yellowstone National Park (near Midway Geyser Basin)..jpg
Reiser til USA Reiser med god tid til å oppleve.
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

  • Spennende storbydager i New York
  • Nyt San Francisco og sykle over Golden Gate
  • Bo i en teltleir omgitt av fjell og skog i Yosemite
  • Opplev Las Vegas, Bryce Canyon og Zion N.P.
  • Stå på kanten av den mektige Grand Canyon
  • Inkl. fly, 15 netters overnatting og leiebil

17 dager fra NOK 28 300,-

Rejseplan

På denne turen vil du få fantastiske opplevelser. Start reisen med noen fantastiske storbydager i New York. Her har du rikelig mulighet til å oppleve akkurat det du ønsker. Så går turen videre til USAs fineste storby: San Francisco. Etter dette venter enda flere storslåtte opplevelser i fantastiske nasjonalparker. Du vil ikke kjede deg.

MERK - Vær oppmerksom på at tilgangen til nasjonalparkene kan bli hemmet av snø/kulde i vintermånedene. Vi anbefaler derfor at denne turen går om sommeren.

shutterstock_115271248 Golden Gate Bridge in San Francisco, California, USA.jpg

Fra Norge flyr du direkte med SAS til New York. Den enkleste måten å komme seg inn til byen på er å ta en taxi. Ta så en handlevogn til hotellet, som ligger sentralt på Manhattan. Her bor du i tre netter, noe som gir deg to hele dager til å utforske New York, og det er mye å ta fatt på.

Opplev skyskraperne på Manhattan og den nesten elektriske atmosfæren i byens gater. Ta en spasertur blant travle forretningsfolk på Wall Street, kjenn på den spesielle atmosfæren på Ground Zero, gå på en gospelkonsert i Harlem og opplev kunsten og historiens sus i noen av verdens beste museer.

Du kan også oppdage blant de rike og berømte langs eksklusive 5th Avenue, utforske New Yorks Chinatown og nyte nylaget pasta i Little Italy. Ta båten ut til Frihetsgudinnen og få historien om byens første immigranter på Ellis Island. Slapp av med en kopp kaffe og en sandwich i Central Park med utsikt over livet i parken og skyskraperne som ruver over tretoppene. Når du har samlet nye krefter, kan du alltid vurdere om det nå er tid for shopping eller videre sightseeing.

dag 1.jpg

Trenger du å få oversikt over herlighetene kan du alltids ta turen opp til toppen av Empire State Building og nyte utsikten over Manhattan som ligger for føttene dine. Selv når mørket faller på, er New York i full gang; ta for eksempel en spasertur forbi Times Square, som alltid syder av liv i lyset av neonlys, eller kjøp billetter til en av de store showene på Broadway. 

Når sulten melder seg, kan du skjemme bort smaksløkene på en av byens utallige gourmetrestauranter, eller du kan sette deg ned ved disken til en ekte amerikansk diner og slå av en prat med lokalbefolkningen. Denne byen har noe for enhver smak. Men det kan være vanskelig å få til alt.

dag 2.3.jpg

Ta en taxi til flyplassen. Nå er det på tide å reise videre mot San Francisco på vestkysten av USA. 

Du kommer hit allerede samme ettermiddag på grunn av tidsforskjellen. Fra flyplassen er det enkelt å ta taxi til hotellet, som ligger sentralt til i det såkalte SOMA-nabolaget (South of Market Street). Dette er et koselig område med massevis av museer, butikker, restauranter og kafeer. Hvis du er fersk, kan eventyret i San Francisco begynne akkurat nå: Ta en trikk og ta inn den frie åndens hovedstad.

SAN FRANCISCO, USA.jpg

​​​San Francisco ligger i bratte bakker med utsikt over San Francisco Bay og Stillehavet. Her har du to hele dager på deg til å utforske byen, som er en av de fineste i USA.

Byen har mye å tilby. Ta for eksempel en titt på byens landemerke over dem alle: Golden Gate Bridge. Du kan ta turen til fots eller på sykkel. Hvis det er tid, kan du nyte lunsj på motsatt side, i koselige Sausalito, hvor Otis Reddings "Sitting on the dock of the bay" ble laget. Herfra er det utsikt over et annet landemerke, fengselsøya Alcatraz, som også krever et besøk.

Ta deg også tid til å rusle gjennom byens gater og opplev butikkene rundt Union Square, sjøløvene ved Pier 39 og den svingete Lombard Street, som oser av sjel og sjarm.

Få mer inspirasjon til oppholdet i vår guide til San Francisco, som er full av forslag til opplevelser.

Golden Gate bridge with wave splashing on the shore line_50929669.jpg

Denne morgenen henter du leiebilen din og kjører over Bay Bridge mot byen Oakland. Herfra fortsetter du gjennom kultivert landskap og småbyer mot Yosemite nasjonalpark, en av USAs mest kjente og populære nasjonalparker. Hvorfor vil bli klart for deg hvis du tar kjøreturen opp til utsiktspunktet Glacier Point. Her er ca. 1000 høydemeter over Yosemite Valley, blir du belønnet med en fantastisk utsikt over Yosemites største severdigheter.

Og det er bare å kaste det ut. Du kan leie sykler eller bare følge en av de mange turstiene.

På ettermiddagen fortsetter du til hotellet i Oakhurst, som ligger ved den sørlige inngangen til nasjonalparken.

Dagen etter venter en hel dag med storslåtte naturopplevelser i Yosemites skogkledde steinlandskap. Det er verdt å starte tidlig fra hotellet, slik at du kommer til parken fra morgenen av. Allerede på vei til Yosemite Village kjører du langs Merced River gjennom frodig landskap. Vurder å gå på en av de mange fotturene som går fra Yosemite Village. Det er turer av svært ulik lengde og vanskelighetsgrad, og alle byr på flotte naturopplevelser. Et godt bud kan være "The Mist Trail", som fører gjennom varierte landskap forbi Vernal Falls og Nevada Falls. Husk også å holde øye med bevegelse ved elva og mellom trærne, for i Yosemite kan du oppleve både bjørn og rovfugler.

Parkener godt skiltet, så det er lett å finne frem. Personalet i parken, de såkalte rangers, er også behjelpelige.

Se også vår guide til Yosemite nasjonalpark og få mer inspirasjon til turen til USA.

dag 7.2 USA_Upper Yosemite Falls Yosemite National Park California_56441893.jpg

Landskapet endrer tydelig karakter når du forlater Yosemite-området og setter kursen mot ørkenen og Death Valley. Snart tynnes trærne ut, og landskapet blir flatere og mer goldt. Kjøreturen gjennom «Death Valley» er en flott naturopplevelse med vakre ørkenfjell, steinete kløfter, enorme sanddyner og solbakte saltsletter. Litt overraskende for de fleste er det et ganske rikt dyre- og planteliv i Death Valley. Folk har derimot hatt vanskelig for å bosette seg i dalen, hvor det kan bli opptil 50 grader varmt på en god sommerdag.

Rundt i området vitner spøkelsesbyer og forlatte hus om nybyggernes knuste drømmer og et ubeskrivelig hardt liv i de nådeløse omgivelsene. Likevel viser arkeologiske levninger at Shoshone-indianerne klarte å leve i disse steinete landskapene lenge før hvite mennesker meldte sin ankomst og ga området sitt illevarslende navn.

Men med oppfinnelsen av biler, klimaanlegg og kjøleskap har livet i Death Valley blitt betydelig enklere, og du vil overnatte denne kvelden på Furnace Creek Ranch - hvis navn for øvrig betyr "Farm at Bakeovnsbækken".

dag 9shutterstock_127674680 Sunset from Mesquite Flat Sand Dunes, Death Valley National Park, California.jpg

Temperaturene er behagelige i Death Valley ved daggry, og det myke morgenlyset kaster en nesten gylden glød over ørkenlandskapet. Så det er absolutt verdt å stå opp tidlig. En fin, men også lang dag på veien venter fremover. Du er nå på vei mot to av de vakreste nasjonalparkene i det sørvestlige USA; Bryce Canyon nasjonalpark og Zion nasjonalpark. 

Vel fremme vil du bli innkvartert i 3 netter på et hotell i Bryce. Det gir deg to hele dager til å oppleve nasjonalparkene Zion og Bryce Canyon, som tilbyr vakre og svært forskjellige landskap.

shutterstock_325312529 Adults with children on the trail. Bryce Canyon National Park, Utah, USA.jpg

Sett av en dag til å oppleve Zion nasjonalpark. Proviant eventuelt på matbutikken i Springdale, så du har litt mat og drikke i sekken på dagens utflukt til Zion nasjonalpark. Vurder å la bilen stå i Springdale, som ligger like sør for inngangen til Zion National Park. Hopp på en av nasjonalparkens gratis skyttelbusser. De kjører fra midten av mars til slutten av oktober i en fast shuttle hvert 10.-15. minutt, og stopper flere steder langs Zion Canyon Scenic Drive, hvorfra en mengde fine fotturer starter.

shutterstock_220731535 colorful landscape from zion national park utah.jpg

I Zion nasjonalpark kan du gå på fotturer gjennom dype, skogkledde daler, hvor stiene snirkler seg mellom gule og rustrøde fjell. Kontrasten mellom den grønne dalbunnen og de gulrøde fjellene er ubeskrivelig vakker. Og fotturene sørger for at du får det beste. 

Fotturer for alle 

Vi liker spesielt noen av de lettere, men veldig spektakulære fotturene. Zion Narrows Riverside Walk er en fottur på bare 3-3,5 kilometer. Men det er en fin tur hvor du følger elva mellom fjellene som ruver over deg på begge sider.

The Narrows i Zion National Park - shutterstock_338863880.jpg

Hvis det er en varm dag, kan du ta av deg skoene og sokkene og kjøle ned føttene i elven. En annen fin tur er Emerald Pools Trail, som starter ved Zion Lodge og tar deg gjennom et fantastisk naturlandskap med fossefall og vakre utsiktspunkter til de små innsjøene, kalt Emerald Pools. En skikkelig fin tur på ca. 3,5 kilometer.

Tilbring dagen med å besøke Bryce Canyon nasjonalpark. Her er landskapet helt annerledes enn det du opplevde på Sion i går. Bryce Canyon er nærmest et eventyrlandskap, der tusenvis av røde, oransje og rosa fjellspir står som en mektig forsteinet skog på bunnen av en steinete canyon. Du må ikke gå glipp av det landskapet. 

Dra om morgenen. Dette er vanligvis alltid den beste tiden å oppleve nasjonalparkene. Det er færre mennesker og det er ikke så varmt som det kan bli på ettermiddagen i sommermånedene. Hvis du er veldig tidlig ute, vil du elske soloppgangen ved Bryce Point, hvor du har en uhindret utsikt over et hav av røde fjellspir.

shutterstock_167472431 Bryce Canyon Sunrise.jpg

Stemningsfulle morgener og flotte turer

Morgenstemningen i Bryce Canyon nasjonalpark er noe ganske spesielt. Er du tidlig ute vil du ofte ha løypene for deg selv. Og det er noen veldig fine turer. En av våre absolutte favoritter er Navajo Loop & Queens Garden Trail. Det er en relativt lett tur på ca. 4,5 kilometer. Den bringer deg ned til bunnen av juvet, hvor du går rundt i denne skogen av røde og oransje steinspir, før du ender opp i Queens Garden, hvor du blir belønnet med utsikt over et av parkens vakreste områder.

shutterstock_323095445 BRYCE CANYON NATIONAL PARK, UTAHUSA - AUGUST 10 2015The descent down the trail of the Navajo..jpg

Prøv Peek-A-Boo Loop Trail eller Fairyland Loop Trail

To andre sterkt anbefalte turer er Peek-A-Boo Loop Trail og Fairyland Loop Trail. Førstnevnte er en av de litt mer strabasiøse turene. Den er nesten 9 kilometer lang, og den går både opp og ned. Til gjengjeld vil du bli rikelig belønnet med vakre landskap. Fairyland Loop er litt i samme kategori. Turen er i underkant av 13 kilometer gjennom et kupert og magisk steinlandskap som du ser ut til å ha for deg selv. Hvis du drar på den turen, regn med å bruke 4-5 timer.

På vantretur i Bryce Canyon National Park - shutterstock_1179404434.jpg

Det kan være vanskelig å gi slipp helt slipp på dette fascinerende naturlandskapet igjen, det er som om det endrer karakter i løpet av dagen, når solens ferd over himmelen får det steinete landskapet til å skifte farge fra gult, over oransje til korallrødt. dagen skrider frem.

(Furnace Creek – Bryce Canyon – ca. 600 km – kjøretid ca. 6 timer og 10 minutter)

Forlat Bryce om morgenen og dra sørover. Dagens kjøretur byr på flere fantastiske naturopplevelser som du bør ta deg tid til. Det spiller ingen rolle om du kommer litt sent til Grand Canyon. Du har to netter på et hotell som ligger i gangavstand fra Grand Canyons sørlige klippekant kalt South Rim, så du vil sannsynligvis se Grand Canyon både ved soloppgang og solnedgang – og alle timene i mellom.

Første stopp kan være Lower Antelope Canyon, som er en eventyrlig vakker steinete kløft. Et trappsystem tar deg ned i skaret, som enkelte steder er så trangt at du kan ta på begge fjellveggene samtidig. De bølgende, rustrøde bergveggene har blitt formet av vind og vann gjennom tusenvis av år, og solen kaster sine stråler ned gjennom sprekkene høyt, høyt oppe. Det er en fantastisk opplevelse.

Antelope Canyon_Lower canyon_Morten.JPG

Husk å stoppe ved Horse Shoe Bend 

Spis lunsj i byen Page eller på Lake Powell Resort, hvor du har utsikt over Lake Powell. Når du er klar til å fortsette, ta et fotostopp ved Glen Canyon Dam. Et sted du ikke må lure deg selv om er Horse Shoe Bend. Omtrent 10 minutter sør for Page på rute 89 dukker det opp en parkeringsplass. Det er mulig det ikke blir veldig mange biler, men ikke la deg lure av det. Gullet venter på slutten av en kort tursti. Følg den i ca. 15 minutter og du får belønningen. Du har uhindret utsikt over Horse Shoe Bend. Dypt nede kan du se Colorado-elven, som snirkler seg som en hestesko gjennom et fjellandskap uten sidestykke.

Udsigten til Horse Shoe Bend er ren meditation - shutterstock_1017802900.jpg

Se solen stige opp og gå ned over Grand Canyon

På sen ettermiddag ankommer du hotellet, som ligger ved Grand Canyons South Rim. Faktisk er det så nær avgrunnen til en av verdens største fjellkløfter at du kan gå der. Du bor her i 2 netter, og det gir deg en hel dag til å oppleve den spektakulære naturen.Det er vanskelig å forestille seg Grand Canyons gigantiske dimensjoner før du står ved Grand Canyons sørlige kant, kalt South Rim. Selv når du står på kanten av den 450 kilometer lange og avgrunnsdype juvet, er den så enorm at den er vanskelig å få tak i.Heldigvis har du en hel dag til å oppleve Grand Canyon og la den imponerende naturen synke inn. Og se frem til å nyte fargespillet som endrer seg i canyonen etter hvert som dagen skrider frem. Grand Canyon er spesielt vakker rundt solnedgang og soloppgang, hvor det røde landskapet lyser i gylne fargetoner. Og med 2 netter på Grand Canyon kan du få begge deler.

shutterstock_119302513 North Rim Grand Canyon Cape Royal.jpg

Opplevelser i Grand Canyon

Det er flere gode turer langs skaret, og med bilen tilgjengelig kan du legge igjen folkemengdene og kjøre ut til mer isolerte deler av parken. Husk å fylle opp litt før du drar ut på stiene. Det blir varmt om sommeren, så det er viktig å ha med seg både mat og drikke.Hvis du liker å være aktiv, men ønsker en liten forandring fra fotturene, kan du vurdere å leie sykler eller ta en guidet sykkeltur. Og hvis den trenger hele armen, bør du vurdere en helikoptertur inn i Grand Canyon. Det er en opplevelse for livet.

USA - Arizona - Grand Canyon (1).jpg

Les Check Point Travels artikkel om Grand Canyon her. 

(Bryce – Side – ca. 230 km – kjøretid ca. 3 timer) 

(Lake Powell – Grand Canyon – ca. 225 km – kjøretid ca. 3 timer)

Hvis du ikke har sett solen stå opp over Grand Canyon, så finnes det knapt en bedre måte å starte dagen på. I dag går turen til Las Vegas. På veien kan du vurdere å stoppe ved den enorme Hoover Dam, en ingeniørbragd av de store. Demningen kommer like før du kommer til Las Vegas.

shutterstock_371366533 View of the Hoover Dam in Nevada, USA.jpg

Du bor på et hotell i hjertet av Las Vegas og har derfor lett tilgang til byens restauranter, show og den kjente hovedgaten, The Strip. Her er de legendariske Golden Nugget og Flamingo kasinoene, som grunnla Las Vegas sitt rykte som verdens mest kjente gamblingby. Og her sto de aller største amerikanske musikerne og underholderne på scenen: Dean Martin, Liza Minelli, Frank Sinatra, Elvis, The Rat Pack, Johnny Cash og mange, mange flere.

Luxor_Daytime_Pyramid_low.jpg

Opplev et show i Las Vegas

I dag er det andre navn på plakaten i Las Vegas. Du kan oppleve musikere som Elton John, Metallica, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Jay-Z og Fleetwood Mac. Det er storstilte musikaler og de villeste trylleshowene med David Copperfield og makkerparet Penn & Teller, og så er det forestillinger som ikke lar seg gjøre som Cirque du Soleil og Blue Man Group. Det er alt du kan tenke deg - og litt til. Så hvis Las Vegas skal bli en finale med et smell, så er det alle muligheter. Det er imidlertid en god idé å bestille billettene på nett i god tid før avreise til USA.

Las Vegas by night med Belaggiospringvandet i forgrunden - shutterstock_566096050.jpg

Underholdning til alle tider av døgnet

Las Vegas er fascinerende. Byen er i full gang til alle tider av døgnet, men det er spesielt etter solnedgang at Las Vegas virkelig våkner til action. Når mørket senker seg over ørkenen, tennes byens lys, og forvandler byen til et gigantisk, glitrende lysshow. Og som om ikke det er nok, ruller de store hotellene og kasinoene showet ut på gaten med dødelige stormfloer, ildsprutende vulkanutbrudd, romerske legionærer og dansere for å lokke folk inn til kveldens forestillinger. Underholdningen på The Strip kjenner ingen grenser.

The Strip i Las Vegas - shutterstock_153923993.jpg

Gå til en restaurant eller et kasino

Finn en god restaurant, kjøp billett til en konsert eller en av byens fantastiske show, eller prøv lykken på de flotte kasinoene. Selv om du ikke vil gamble, er det likevel verdt å stikke innom et kasino eller to for å nyte den fantasifulle innredningen og arkitekturen. Hvor ellers kan du besøke Venezia, det gamle Egypt, Cæsars palass og Eiffeltårnet innen få timer? Det er også verdt å stå foran Hotel Bellagio, hvis opplyste dansende fontener er en opplevelse utenom det vanlige.

På The Venetian i Las Vegas kan man sejle i gondol både inde og ude - shutterstock_106624901.jpg

(Grand Canyon – Hoover Dam – Las Vegas – ca. 450 km – kjøretid ca. 4,5 timer)

Bestill tilbud

Bestill et uforpliktende tilbud og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig. Barn fra 12 år betraktes som voksne.

Reiseperiodeaug - sep / 2024
2 voksne Pris per person.
2 voksne, 2 barn Pris per person.
Reiseperiode 21. juni 2024 - 31. august 2024
Pris per person ved 2 voksne Fra NOK 42 600
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra NOK 29 400
Reiseperiode 1. september 2024 - 31. oktober 2024
Pris per person ved 2 voksne Fra NOK 41 000
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra NOK 28 300
Reiseperiode Senere afrejse
Pris per person ved 2 voksne Kontakt oss for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt oss for pris

Få et uforpliktende tilbud

NYand yellow cabs.jpg
Shutterstock 404297263
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel