Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 164585255
Shutterstock 1436187389
Shutterstock 1690989760
Shutterstock 460568692
Shutterstock 667763272

Amalfikysten - en guide til Italias vakreste kyststrekning

Amalfikysten er en av de vakreste kyststrekningene i Europa, og det er ikke bare den vakre utsikten som gjør det til et unikt sted, men også maten, historien og livet. Amalfikysten ligger i Sør-Italia, som en del av den sorrentinske halvøya. Langs kysten ligger den idylliske landeveien SS163, og langs veien ligger de vakre kystbyene og storslåtte opplevelsene, som perler på en snor.

Shutterstock 1651577071

Til lands og til sjøs på Amalfikysten

Opplevelsene på Amalfikysten er mange. Men et must er ruten mellom byen Positano i vest til Vietri Sul Mare i øst, samt de små klassiske landsbyene i mellom – Atrani, Cetara, Praiano, Amalfi, Minori og Maiori.

Positano er en av de vakreste og mest fargerike byene langs Amalfikysten. Når du besøker byen, vil du bli overveldet av alle de sjarmerende restaurantene, fantastiske strendene og den fantastiske utsikten som møter deg uansett hvor du er.

Shutterstock 496913881

Vietri Sul Mare er siste stopp på den vakre ruten langs Amalfikysten. Selv om Amalfikysten er kjent som en rute, besøker mange turister dessverre kun én by, og derfor er Vietri Sul Mare også den minst besøkte på ruten, da den ligger lengst inn i landet. Men ikke lur deg selv om denne fantastiske byen, hvor du får den autentiske italienske opplevelsen.

Selv om vi alltid anbefaler å leie bil når du reiser til Amalfikysten, er det bare å oppleve Vietri Sul Mare – så pakk med solkremen og ta en båttur langs kysten.

When life gives you lemons...

Sure lokale er der ikke mange af i byerne langs Amalfikysten. Men sure solmodne citroner er området særligt kendt for. Faktisk er det et speciale på den sorrentinske halvø, og de er kendt for deres mange lokale delikatesser som kager, is og pastaretter med citronen som hovedrolle, som man ikke må snyde sig selv for på sin ferie til Amalfikysten.

Shutterstock 571087660

Når du har smakt all den fantastiske maten du kan finne på disse kantene, kan du bruke dagen på en utflukt fra Amalfikysten til halvøyas hovedstad Sorrento. I det vakre og historiske distriktet kan du enkelt bruke en morgen på å utforske de trange gågatene, som er fulle av fantastiske restauranter og unike små butikker. Her kan du finne det vakreste håndverket som Amalfikysten har å tilby, spesielt sko og sandaler, som området er spesielt kjent for i hele Italia. Da må du ha en unik suvenir i kofferten, så bli målt og få et par ekte italienske sandaler på en halvtime.