Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
San Vito Lo Capo Beach Shutterstock 1023061522

Beste strender på Sicilia

Sicilia er den største øya i Middelhavet og har derfor mange kilometer med kystlinje. Det asurblå havet omfavner Sicilia på alle kanter og det er lett å komme til bølgene enten du foretrekker små intime laguner eller om du er mer til brede kilometer med sandstrender med sportsaktiviteter og strandliv. Det er gode sandstrender og rullesteinstrender, som også er komfortable og egnet for familier.

Kort sagt, strendene på Sicilia kan gjøre alt. De mest populære strendene på Sicilia er svært ettertraktede i sommerperioden. Men du kan alltid finne en strand med bare noen få sjø- eller solende mennesker på den. Lei en bil og finn din egen favorittstrand. Det er en av de mange egenskapene til Sicilia. Her har vi valgt ut noen av de aller beste badestrendene på den vakre øya.

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo Shutterstock 585826394

På nordvestkysten av Sicilia, en times kjøring fra Trapani, finner du en perle av en strand i praktfulle omgivelser for både barnefamilier og par. Stranden er bred med hvit sand, turkist vann og grønne palmer som fullfører bildet. San Vito Lo Capo ligger ved foten av det dramatiske fjellet Cofano, og stranden er omgitt av Zingaro nasjonalpark.

Isola Bella

Isola Bella Beach

På den østlige delen av Sicilia, like ved Taormina, ligger stranden Isola Bella, som er omgitt av høye klipper. Stranden er oppkalt etter en liten frodig klippeøy midt i vannet, og stranden ligger i vakre omgivelser med en holme til den lille øya. Ved lavvann kan du gå hele veien til øya i tørre sko. Selve stranden er relativt steinete, men det er veldig fint å snorkle rundt på øya blant steiner og småfisk.

Giardini Naxos

Giardini Naxos Strand

Sør for Taormina ligger den lengste stranden i Giardini Naxos-området, som er en gyllen strand med vekslende fin sand og småstein. Stranden er svært barnevennlig og omgitt av frodig vegetasjon. Stranden ligger i en pittoresk kystby med

Giardini Naxos er en vakker, historisk kystby med en livlig promenade med restauranter, butikker og barer. Det er den perfekte stranden hvis du er ute etter både avslapning og kulturelle opplevelser.

Mondello

Mondello Hvid Sandstrand I Palermo Shutterstock 266435102

På nordkysten av Sicilia like ved Palermo ligger den 1,5 km lange brede stranden med hvit sand og krystallklart vann. Den lange buede stranden med sin fine, myke sand er et opplagt sted å besøke hvis du vil studere sicilianerne. Det er stranden hvor folk møtes for å slappe av, nyte livet og bli sett. Mondello passer for alle par og barnefamilier, og det er mange fasiliteter, snacksboder og restauranter i alle prisklasser. Det er mulig å leie fluktstoler, parasoller og småbåter.

Cefalu

Shutterstock 1412217146

En av Sicilias beste strender ligger på nordkysten av Sicilia nær en liten, tett befolket middelalderby Cefalu, hvorfra det er direkte tilgang til den sjarmerende stranden i Tyrrenhavet. Cefalu klamrer seg til siden av en klippe som reiser seg høyt og vertikalt ut i havet. På det smale området mellom stupet og havet har det dannet seg en naturlig strand som er svært barnevennlig. Stranden er et populært feriemål for badende som nyter mye sol og en autentisk siciliansk atmosfære. Ved solnedgang er utsikten fenomenal, når solen kaster sin røde farge over det blå havet og inn i byen.

Gode ​​strandregler for Sicilia

  • Ikke bruk badedrakt til en restaurant, men heller til en strandbar
  • Kast en t-skjorte over hodet før du forlater stranden og drar inn til byen
  • På strender (lido eller bagno) med solsenger og parasoller velger du ønsket sted og betaler deretter veilederen når han kommer innom
  • Legg et håndkle på solsengen du har leid
  • Ta med kontanter til stranden for solsenger, iskrem, drikke osv
  • Vennligst bruk badetøy, men ikke svøm naken eller toppløs på offentlige strender