Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_86926405.jpg

Vancouver Island - Campbell River

Canada er rettferdig nok berømt for sine spektakulære naturscenerier. Men mange av våre reisende næres også av en dyp lengsel etter å oppleve Canadas dyreliv. Få steder i Canada har samme konsentrasjon av fugler, ville dyr og havpattedyr som man ser i Campbell River på Vancouver Island. Og dette gjør Campbell River til det opplagte utgangspunktet for et ekte villmarks-eventyr med fokus på dyrelivet.

Campbell River er en koselig provinsby med flere gode restauranter, en marina med massevis av seilbåter og en lang trebrygge som er populær blant de lokale. Både kommer hit for å nyte utsikten, slå av en prat med venner og bekjente, sitte på en benk i solskinnet og selvfølgelig for å fiske.

Utflukter fra Campbell River

Check Point Travel samarbeider med en dyktig lokal arrangør som har spesialisert seg på turer med fokus på dyrelivet. Guidene er dyktige og kunnskapsrike, og på turene tillates kun et begrenset antall personer for å gi deltakerne den best mulige opplevelsen. Det er ikke billig, men kanskje er det nettopp denne ene gangen i livet at man er akkurat her og har muligheten. Se noen av våre favoritturer nedenfor.

Orca Safari

Varighet: 7-8 timer inkl. lunsj

DSC_0222.JPG

På denne heldagsturen gir arrangøren garanti for at dere vil få se spekkhoggere. Turen foregår i hurtiggående zodiacs (åpne speedbåter) med faste seter. Hvis det er en kjølig dag, får alle deltakerne noe som ligner skidrakter, slik at man kan holde varmen og nyte turen. Det er en fantastisk opplevelse å sitte i den åpne speedbåten med utsikt til havet og de skogkledde øyene og holmene, mens man sammen med de andre deltakerne og guiden speider etter det første synet av den store, svarte ryggfinnen. I farvannene rundt Discovery Passage og Johnston Strait anslår man at det er en bestand av spekkhoggere på rundt 200 dyr.

Guidene er svært lokalkjente og har mange års erfaring med å spore og spotte de store havpattedyrene. Når motorene er slått av og båten ligger stille, er det helt stille. Noen ganger er man så nær at man kan høre spekkhoggerne puste når de blåser. Og man blir overrasket over hvor store de er. De store, voksne hannene kan bli over 9 meter lange og veie opp til 8000–9000 kg. Hunnene er ofte litt mindre. De kan bli opptil 6 meter lange og veier vanligvis mellom 5000 og 8000 kg. Dette krever selvfølgelig et visst inntak av føde. Det antas at en voksen hannspeskkhugger spiser et sted mellom 250 og 300 kg laks per dag. I tillegg til spekkhoggere er det ikke uvanlig å oppleve ørn og sjøløver på denne turen.

Grizzly Encounter

Heldagsturen inkluderer frokost og varer i omtrent 7 timer.

grizzly bear waiting for lunch_46812070.jpg

På denne heldagsturen kommer dere tett på et av verdens største landlevende rovdyr, grizzlybjørnen, den nordamerikanske kjempebjørnen. Fra Campbell River seiler man i en lukket motorbåt til den isolerte elvedalen, Orford River Valley. Fra båten er det kort vei til de spesialbygde utsiktspostene ved elven, hvor man har uhindret utsikt til de enorme bjørnene som kommer ned til elven for å fange laks, mens ungene forsøker å etterligne dem. Det er viktig for dem å spise så mye som mulig i de korte sommermånedene før vinteren kommer, og de går i hi. Man føler seg virkelig heldig når man sitter der på første rad og kan betrakte ett av klodens mest imponerende landdyr på så nært hold.

En grizzly-hann måler i gjennomsnitt 2 meter fra snute til hale og veier et sted mellom 400 og 500 kg. Det er imidlertid sett hanner som man anslår veier rundt 650 kg. De største er nesten 3 meter når de reiser seg på bakbeina. Hannene er noe større enn hunnene, som til gjengjeld lever litt lenger. Når man ser bjørnenes størrelse, virker det nesten unaturlig at de på korte avstander kan nå hastigheter på nesten 50 km/t. På denne turen er det også gode sjanser for å se noen av de mange andre dyrene i området.

Vancouver Island Wildlife

Turen varer i cirka 4 timer og inkluderer litt snacks og en forfriskning.

DSC_0486.JPG

En virkelig flott halvdagstur som vanligvis byr på rikelig med dyreliv både til vanns, på land og i luften. Turen foregår med båt, og de dyktige guidene vet nøyaktig hvor de skal ta dere med for å få mest mulig ut av de kommende timene på vannet. I de tidlige sommermånedene ser man ofte svartbjørner på klippene ved vannkanten, hvor de jakter krabber. Den hvithodede havørnen bygger enorme reder i trærne langs kysten, så den er nær matkilden. Den ses ofte i luften mens den speider etter fisk, og av og til kan man oppleve store flokker av marsvin som jakter stimer av sild helt oppe i havoverflaten. Delfiner kan sees hoppende ved siden av båten, og sjøløver som soler seg på klippene strekker halsen for å se hvem som nærmer seg. Det er en virkelig god tur hvis man ikke har lyst til å være borte en hel dag, men likevel vil oppleve områdets dyreliv.

Fotturer og kanopadling i Strathcona Provincial Park

shutterstock_484703473.jpg

Med bilen er det ikke langt fra Campbell River til Strathcona Provincial Park, det største, eldste - og etter vår mening, det vakreste - naturområdet på Vancouver Island. Midt i parken reiser Elk River Mountains' snøkledde topper seg over de majestetiske grantrærne og danner en fantastisk ramme for parkens ville natur. Dere kan utforske parken slik dere ønsker. Strathcona har et overflødighetshorn av turstier med varierende lengde og vanskelighetsgrad, så hvis dere liker å vandre i vakker og uberørt natur, er dette stedet. En av rutene fører til Della Falls, som med sine 440 meter regnes som Canadas høyeste. Ikke glem å ta turen innom Buttle Lake, hvor dere kan ta en forfriskende dukkert i den kjølige innsjøen eller dra på kanotur.

Hvis dere ønsker å høre mer om våre reiser til Canada, er dere hjertelig velkomne til å ringe oss på telefon 86 13 77 44. Dere kan også sende oss en reiseforespørsel og få et uforpliktende tilbud.

GRIZZLY - Grizzly-bjørnen kan opleves flere steder i Canada. Her fanger den laks ved en flod udenfor Banff, Check Point Travel

21

dager
Canada – Den store naturreisen
  • Vancouver og båttur gjennom den kanadiske skjærgården
  • Ørner, bjørner, spekkhoggere og hvaler på Vancouver Island
  • Vandring i Whistler og vingårder i Kelowna
  • Sykkeltur ved Myra Canyon og kanopadling i Revelstoke
  • Glacier, Yoho, Jasper og Banff nasjonalparker
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 26 150

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn