Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
busogcasa-desktop.jpg
Cuba med buss og casa Denne turen er for deg som ønsker å oppleve noen av Cubas største severdigheter
Se galleri

Program & kart

1

Havana

3 netter:

Kolonitidsbygninger, dollarglis og masse sjel

2

Viñales

4 netter:

Tobakksmarker mellom dramatiske kalksteinsfjell

3

Trinidad

5 netter:

Cubas hyggeligste kolonitidsby og flott strand

4

Havana

1 natt:

Kolonitidsbygninger, dollarglis og masse sjel

Reiseplan

Denne turen er for dere som ønsker å oppleve noen av Cubas største severdigheter på samme reise. Dere vil oppleve magiske Havana, møte tobakksbøndene i Viñales, og se kolonitidsbyen Trinidad, hvor dere også kan besøke den fantastiske stranden Ancon. Dere reiser mellom byene i gode busser og overnatter hos lokale cubanske familier i stemningsfulle Bed & Breakfasts.

shutterstock_301377860 Portrait of african cuban woman smoking cigar in Havana, Cuba.jpg

Kort om reisen 

Cubas sagnomsuste hovedstad, Havana, gjemmer på en lang rekke store severdigheter og unike kulturopplevelser. Med utgangspunkt i de hyggelige Bed & Breakfast (casa particulares), som ligger i den sjarmerende gamle bydelen, har dere fantastiske restauranter, spennende museer og små intime musikksteder innenfor gangavstand.

I Vinales har dere fire dager til å oppleve den imponerende naturen, følge livet på landet og møte de hardtarbeidende tobakksbøndene. Lei en sykkel, eller kanskje en hest, og dra på eventyr i eventyrlige omgivelser.

Herfra går turen videre til historiske Trinidad. Det er god tid til at gå på oppdagelse i de trange gatene, finne en hyggelig restaurant og danse salsa om kvelden på et av byens musikk- og dansesteder. Trenger dere en dukkert etter å ha gått rundt i byen hele dagen, ligger Det karibiske hav bare få minutters biltur fra sentrum.

Havana (6)

Dere reiser fra Oslo, og etter en mellomlanding ankommer dere senere samme dag til Cubas hovedstad, Havana. Dere blir møtt på flyplassen og kjøres til hjertet av den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter med frokost hos en gjestfri cubansk familie på et hyggelig Bed & Breakfast. Hele reisen er med overnattinger på disse populære "casas", noe som gir en enestående mulighet for å komme tett på den vennlige cubanske lokalbefolkningen.

Det er noe helt spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det skyldes beliggenheten ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som er parkert langs hus fra den spanske kolonitiden. Er det i virkeligheten den oppriktige livsgleden man merker hos cubanerne, som til tross for vanskelige betingelser, alltid ser ut til å kunne finne noe å smile av – og som får oss andre til å smile? Eller er det den gnisten som tennes i Havana når mørket senker seg over byen og gir liv til alle de små salsabarene i den gamle bydelen?

Kanskje er det en blanding av alt sammen. Under alle omstendigheter er det vanskelig å ikke forelske seg i Havana. Det vil dere merke allerede i dag. For rett utenfor deres Bed & Breakfast ligger den gamle bydelens pittoreske gater og venter på å bli utforsket.

shutterstock_506855626 gron bil.jpg

Les om våre forslag til opplevelser i Havanna.

En gammel amerikanerbil i Trinidad

Når dere har spist frokost er det tid for eventyr i Havana. Fra deres Bed & Breakfast er det ikke langt til Revolusjonsmuseet Museo de la Revolución, som viser historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Museet holder til i den tidligere diktator Fulgencio Batistas presidentpalass, og foran museet står båten ”Granma”, som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og mange andre revolusjonære fra Mexico til Cuba. Båten er i dag et nasjonalt klenodium.

Viñales-dalen er berømt for tobaksmarkerne

Tiden er inne til å forlate Havana og dra videre mot nye Cuba-opplevelser. Etter lunsj blir dere fulgt til bussterminalen, hvor bussen kjører dere mot Viñales. Transporten foregår i gode, komfortable busser med aircondition.

Fra Havana kjører dere vestover gjennom Rosario-fjellenes skogkledte terrasser og inn i provinsen Pinar del Rio, som på mange områder er annerledes enn resten av Cuba. Landskapet domineres av en kjede spesielle kalksteinsfjell som reiser seg på det fruktbare området rundt byen Viñales. I skyggen av fjellene ligger et vidstrakt lappeteppe av frodige grønne åkere. Det er her de dyrker verdens fineste tobakk.

Bonde i tobaksmark i Viñales

Viñalesdalen er et naturskjønt område som har en rekke interessante severdigheter. Det er også et av de stedene på Cuba hvor man på en sykkeltur på små grusveier, kan oppleve hvordan bøndene arbeider på åkrene og komme tett på landsbylivet.

Cubansk kvinde ryger en cigar i Havanna
Hyggelig gadescene i kolonitidsbyen Trinidad

Fra tobakkens høyborg kjører dere videre med buss mot Trinidad, som ligger omgitt av skogkledte fjell, gamle sukkerrørsplantasjer, vakre strender og små søvnige landsbyer. Utpå ettermiddagen ankommer bussen Trinidad. Byen er et absolutt høydepunkt på enhver reise til Cuba. Trinidad er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden og  nok Cubas vakreste by.

I Trinidad innkvarteres dere på et av byens gode Bed & Breakfasts for fem netter. Her gjør det ingenting at oppholdet bare inkluderer frokost, siden Trinidad er en by med mange små og hyggelige restauranter.

Les mer om Trinidad.

Ancon-stranden ved Trinidad

Dere har fire hele dager til å nyte stemningen i Trinidad, bade i Det karibiske hav og utforske området rundt byen.

Nationalteater i Havanna

Dere kjører med buss tilbake til Havana. Her innlosjeres dere for en enkelt natt på et hyggelig Bed & Breakfast i den gamle bydelen. Hvis dere har lyst til at det skal skje noe spesielt denne siste kvelden på Cuba, kan dere overveie et besøk på Havanas legendariske nattklubb, Tropicana.

Nattklubben åpnet i 1939 og har presentert en lang rekke internasjonale og cubanske stjerner gjennom tidene. Stedet er berømt for sitt fargerike og store cabaret-show med mer enn 200 dansere. Dere kan spise middag i forbindelse med showet. Be eventuelt vertsfamilien om å ringe til Tropicana og bestille bord.

Dere hentes på deres Bed & Breakfast tidlig om morgenen og kjøres til flyplassen. Hjemreisen til Norge kan begynne.

Dere lander i Oslo etter en fantastisk rundreise på Cuba.

TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013  kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg

Reisens karakter

Dette er en individuell rundreise på Cuba, hvor transporten mellom byene foregår i gode busser med aircondition. Dere hentes i lufthavnen ved ankomsten til Havana og kjøres til deres casa particular. Reisen inneholder bare innkvartering i hyggelige casas particulares, som er cubanernes svar på Bed & Breakfast. Det er snakk om små, private pensjonater, som drives av cubanske familier. Her får dere deres eget rom med privat bad og toalett, nøyaktig som på et hotell. Men samtidig får dere muligheten til å oppleve cubanernes liv og hverdag på nært hold – og nyte godt av deres fantastiske humør og smittende livsglede. Når dere bestiller en reise som inkluderer privat innkvartering i casa particulares, skal dere være oppmerksomme på at den adressen som står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa hvor vår lokale kontaktperson bor. Det hender at dere skal bo på et av de 2-3 alternative innkvarteringsstedene vi på forhånd har godkjent som samarbeidspartnere – ofte familiemedlemmer av vår kontaktperson.

Reisen inkluderer dessuten en del måltider, som det framgår av turens dagsprogram. Det er ingen reiseleder med på turen, men programmet er fullt av forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner, noe som gjør det lett for dere å fylle dagene med opplevelser og innhold. På hjemreisedagen hentes dere på deres casa og kjøres til lufthavnen.

På noen avganger kan dere se fram til å fly med Air Canada, som flyr fra Oslo via Toronto til Havana. På utreisen er det et kort stopp i Toronto, før dere flyr videre til Havana. På hjemreisen er det, på noen av avgangene, et stopp i Toronto på ca. 8 timer. På disse avgangene ankommer dere om formiddagen og skal først reise videre igjen sent på dagen. Det gir en mulighet for at dere kan ta en tur inn til Toronto og oppleve byen. Det går et tog fra Toronto Lufthavn til Toronto sentrum, noe som betyr at dere kan komme fra lufthavnen til downtown Toronto på ca. 20 minutter. Bagasjen behøver dere ikke å tenke på. Den er checket inn hele veien til Oslo. Toronto er en spennende by, som absolutt er verdt et besøk, når dere likevel er der.

OBS: For nordmenn er det ikke krav om visum til Canada, men når dere flyr via Canada, skal det fylles ut en eTA-registrering. Det koster 7 canadiske dollar (ca. 45,- norske kroner), se mer på følgende link: www.canada.ca/eta.

Lån sykkel gratis på casa

Vi har kjøpt sykler til mange av casaene i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Syklene er forbeholdt de av våre reisende som bor på casas. Det er gratis å låne syklene når dere reiser med Check Point Travel. Øvrige gjester på de respektive casas skal betale for å benytte syklene. Den ekstra inntekten casa-eierne får ved å leie ut syklene når det ikke er gjester fra Check Point Travel, får de ubeskåret som et tilskudd til husholdningen. En liten del av pengene vil de imidlertid bruke på vedlikehold av syklene.

Det er ikke sykler på alle casas. I hver by har vi valgt ett casa til å stå for syklene. Adressene finner dere nedenfor. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall sykler på hvert sted, så vi oppfordrer til at man setter syklene tilbake når dere er ferdig med utflukten, så andre også kan få glede av tilbudet. Det betyr naturligvis også, at tilbudet gjelder når og hvis syklene er ledige. Sykkelhjelm og sykkellykter skal medbringes hjemmefra. Og syklingen er naturligvis på eget ansvar. Syklene kan ikke reserveres i forveien.

Det er sykler på følgende casas:
• Casa Cienfuegos. Casa Brandy. Ave 45 #2814 e/ 28 y 30, Cienfuegos
• Casa Playa Giron: Casa Ivette Y Ronel. Første casa på veien fra Playa Larga til Cienfuegos.
• Casa Trinidad: Casa Trinidad La Bella, Calle Borrell, No 121, Trinidad

Bestiller dere reisen deres til Cuba hos oss, er visum inkludert i prisen.