Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DJI 0702
Reis til Maldivene Priser inkl. alltid fly med bagasje, transfer og opphold på feriestedet
DSC 4736
Reis til Maldivene Priser inkl. alltid fly med bagasje, transfer og opphold på feriestedet

Maldivene - Viktig informasjon og gode råd

Maldivene - Viktig informasjon og tips


FØR AVGANG

Pass og visum

Du finner informasjon om pass og visum på nettsiden til Utenriksdepartementet: Utenriksdepartementet.

Som reisebyrå sender vi ut viktig informasjon om pass og visum, i forbindelse med tilbud om reise.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå har vi ikke lov til å gi råd om vaksinasjoner, derfor er det viktig å oppsøke reisemedisinsk klinikk eller egen lege for råd og veiledning. Hos Helsedirektoratet finner du anbefalinger for vaksinasjoner til reisemål rundt om i verden.

Reiseforsikring

Vi anbefaler alltid at reisende tegner en reiseforsikring. Vi hjelper deg gjerne med å tegne riktig forsikring. Vi anbefaler Gouda reiseforsikring.

Situasjonen på Maldivene

Vi oppfordrer alle reisende til å undersøke den nåværende situasjonen i landet eller landene de planlegger å besøke på den kommende turen. Dette gjøres enkelt på Utenriksdepartementets nettside, som inneholder råd og informasjon til norske reisende om en lang rekke land og områder.

INNSJEKKING

Online innsjekking
Mange flyselskaper har i dag online innsjekking på nettsiden sin. Generelt er denne tjenesten åpen 24 timer før avgang.

Frammøte

På avreisedagen anbefaler vi oppmøte minst 2 timer før avreise. Da det kan variere hos de ulike flyselskapene og på de enkelte flyplassene, anbefaler vi at du undersøker anbefalt møtetid på flyplassens nettside:

Oslo flyplass
Stavanger flyplass
Sandefjord flyplass
Bergen flyplass

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å ta med 20 kg bagasje pr. reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, og vi anbefaler derfor at du går inn og undersøker gjeldende regler på flyselskapets nettsider. Vi anbefaler også at du tegner bagasjeforsikring, da både flyselskapets og Check Point Travels ansvar er begrenset ved forsinket eller tapt bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuelle væsker i håndbagasjen skal pakkes i en 1 liters plastpose med glidelås før du stiller opp i sikkerhetskontrollen. Hver beholder kan inneholde maksimalt 100 ml pr stk (maks 1 liter totalt). Posen skal fremvises for sikkerhetspersonalet. Legemidler som er laget som væsker, gelé eller lignende flytende former er unntatt fra reglene for væske i håndbagasje. Det anbefales at du skaffer deg dokumentasjon på medisinen du har med deg i bagasjen før reisen.

PÅ FLYREISEN

Taxfree

Det er ikke mulig å kjøpe taxfree på vei til Maldivene, det er heller ikke lovlig å importere alkohol til Maldivene. Du kan kjøpe taxfree om bord på flyet på vei dit, deretter kan du lagre det på flyplassen. Du får tilbake varene dine når du er på vei hjem igjen.

ANKOMST

Mottagelse på flyplassen

Flyplassen ligger på øya Male. Etter at du har hentet bagasjen går du ut til ankomsthallen hvor du blir møtt av en representant fra Asian Adventures. Du blir da sendt videre til en skranke hvor hotellet du skal bo på står klart til å ta imot deg. Deretter blir du guidet ut til båten som skal ta deg med videre ut til hotellet du skal bo på.

Manglende bagasje

Hvis bagasjen din mangler når du ankommer, så kontakt flyselskapet og forsikringsselskapet ditt før du forlater flyplassen. Det er viktig å få en kopi av PIR-rapporten til bruk i forbindelse med en eventuell forsikringssak.

Mottagelse

Vår lokale representant og sjåfør står klare til å ta imot deg ved ankomst. Du vil bli ønsket velkommen og gitt en velkomstkonvolutt med diverse informasjon. Her finner du også nøyaktig tidspunkt for når du blir hentet på hotellet i forbindelse med hjemreisen.

PÅ MALDIVENE

Tidsforskjell

Maldivene ligger 3 eller 4 timer foran Norge, avhengig av sommer- eller vintertid.

Valuta

Valutaen på Maldivene er maldivisk rufiyaa og er forkortet MVR. Se gjeldende markedsverdi på Norges Bank nettsider.

Kredittkort

Det er vanlig å kunne bruke de mest brukte internasjonale kredittkortene på de fleste hoteller, men det anbefales å ha med seg litt kontanter til oppholdet.

Drikkevann

I turistområdene er vannet i kranene generelt trygt å drikke. I andre områder bør alt vann til å drikke, pusse tenner i eller til isbiter kokes før bruk. Men for å være helt sikker, anbefales det at du kun drikker kildevann på flasker.

Strøm, mobiltelefoni og internett

På Maldivene er strømmen 220 volt, akkurat som i Norge. Pluggtypen varierer mye. De fleste steder vil du kunne bruke de norske 2-pins kontaktene, men noen ganger under litt alternative forhold. Alternativt kan adaptere kjøpes billig på de lokale supermarkedene og kioskene, eller et adaptersett som har flere typer kontakter å velge mellom kan tas med hjemmefra. Vær forberedt på at det enkelte steder er dårlig dekning på mobilen.

Et godt råd er å sende deg selv en e-post med viktig informasjon, som passnummer, førerkort, telefonnummer for sperring av kredittkort og avgangstider på flybilletter. Dermed kan du raskt få tilgang til denne informasjonen dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.

Drikkepenger

Det er normalt å gi drikkepenger på Maldivene. Tips til lokale guidene er ikke inkludert i reisens pris. Servitører forventer 10-15% i drikkepenger. Dersom drikkepengesystemet er organisert, vil det fremgå av regningen at det er lagt på 10-15% serviceavgift. Tips til hushjelpene på hotellet er også velkomne og legges under puten.

Klima

Det er to hovedsesonger på Maldivene. Desember til april er tørre måneder. Fra mai til november er det to monsunperioder. Det betyr ikke at solen ikke skinner, men man må være forberedt på at det vil regne av og til i denne perioden. Temperaturene er vanligvis mellom 29 og 32 grader hele året.

HJELP PÅ REISEN

Hvis det mot formodning skulle oppstå problemer på reisen, kontakt først vår lokale turoperatør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg. Ellers er du selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss i åpningstiden. Du kan skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åpent mandag til fredag ​​fra kl. 09.00 til kl. 16.30. I spesielle nødstilfeller utenom kontorets vanlige åpningstider kan vi kontaktes på nødtelefon +45 69 13 31 11.

HJEMREISE

Gjenbekreftelse

Bekreftelse av returreisen kreves av bare noen få flyselskaper. Dette må gjøres senest 72 timer før avgang enten direkte av flyselskapet eller av reisekonsulenten din. Hvis det ikke er nødvendig å bekrefte reisen på nytt, anbefaler vi deg å følge eventuelle endringer på www.checkmytrip.com.

Innsjekking

I forhold til hjemreisen er det lurt at du ankommer flyplassen i god tid før avgangstid – gjerne 2 timer før. Vi anbefaler at du sjekker gjeldende reiserute på www.checkmytrip.com

S-0059 Ahmed Rasheed.jpg
69167934-H1-Anantara_Spa_Cabana_Thai_Massage.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel