Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 1218983827

Info om Roma

Check Point Travels turer til Roma

Du er i gode hender når du reiser til Roma med Check Point Travel. Les om fordelene dine her:

- Hoteller med god beliggenhet: Våre hoteller i Roma har 3 eller 4 stjerner og er nøye utvalgt med fokus på optimal beliggenhet.

- Sterke priser: Vi er dyktige og utrettelige forhandlere og kan derfor tilby høy kvalitet til lave priser

Gode flyforbindelser: Vi bruker kun anerkjente rutefly og vi sparer deg for reiser med mange stopp og lange ventetider.

- Kombinasjonsreiser: Du kan kombinere reisen til Roma med opplevelser andre steder i Italia – f.eks. Sardinia, Amalfi eller Sicilia.

- Enkel bestilling: Du kan bestille våre reiser til Roma direkte på denne siden, når det måtte passe deg. Har du spørsmål eller spesielle ønsker er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss.

- Sikkerhet: Du er forsikret gjennom Reisegarantifondet og pakkereiseloven.

Nabolag i Roma

Trastevere

Trastevere ligger på vestsiden av Tiberen ("Tévere" med trykk på første stavelse på italiensk) og er det du kan kalle Romas latinerkvarter. Gamle Trastevere er nesten bilfritt, og du kan rolig gå rundt og nyte de små gatene og de koselige plassene. Distriktet er veldig livlig og fullt av kafeer og restauranter. Bak Trastevere ligger Giannicolò-bakken, som absolutt er verdt et besøk. Herfra har du fin utsikt over Roma, og det er et yndet utfluktssted for romerne selv. Bak Giannicolò-bakken ligger Villa Doria Pamphili, en stor grønn park hvor det kan være fint å søke tilflukt dersom Roma blir for overveldende. Litt sør for Trastevere ligger det enorme Porta Portese-markedet, hvor du søndag morgen kan finne alt mellom himmel og jord.

Vatikanet

Ingen ferie i Roma er komplett uten et besøk til Vatikanet, som ligger på vestbredden av Tiberen, svært nær Castel Sant'Angelo. Selve Vatikanstaten kan nås via den pompøse Via Della Conciliazione, anlagt av Mussolini, og i enden ligger den vakre Petersplassen med San Pietro-basilikaen. Til høyre for torget kan du besøke de imponerende Vatikanmuseene, som du lett kan bruke flere dager på å se på.

Monti

En av Romas best bevarte hemmeligheter har nå bl.a

århundrer gjemt i skyggen av to av byens megaattraksjoner, Colosseum og Forum Romanum.

Her i denne landsbyaktige enklaven leves livet alla romana slik det var for hundre år siden – i trange gater fulle av barn og bestemødre, ville katter og blide nonner samt utallige små restauranter; rotete verksteder og deilige delikatesser

bedrifter.

Så godt bevart er hemmeligheten til denne fantastiske landsbyen midt i storbyen at svært få romere har noen anelse om Montis eksistens.

Shopping i Roma

På Via Condoti har motedesignere som Gucci, Versace og Armani sine store, imponerende flaggskipbutikker med tilsvarende imponerende priser. Rett ved siden av kan du handle til mer ordinære priser på Via del Corso.

Markeder i Roma

Det er opplagt å gå på markedet i Roma. Det er mange å velge mellom.

  • Piazza San Giovanni di Dio. Litt utenfor Roma sentrum ligger markedet på Piazza San Giovanni di Dio. Det er lokalt, og her finner du alt hjertet begjærer av deilige italienske delikatesser og utstyr til kjøkkenet.
  • Via Sannio. Her på det lokale markedet kan du virkelig gjøre et godt kupp. Her er alt fra sko, jeans, skinnvarer til spennende vintageklær. Markedet ligger sør for en av Romas største severdigheter, Colosseum.
  • Monti Urban Market. Nord for Colosseum ligger helgemarkedet, Monti Urban Market, som de unge har tatt til seg. Lokale designere selger sine egne kreasjoner til de unge som tør ... og ønsker å bli sett
  • Porta Portese. Loppemarked i Roma, hvor du på søndager kan finne alt fra brukte skinnjakker til campingutstyr. Her lærer du fort å prute om prisen.
  • Testaccio-markedet. Dekket marked i Roma med superfersk mat til rimelige priser. Hyggelig lokal atmosfære.

Mat og vin

Som enhver hovedstad med respekt for seg selv, har Roma også et overflødighetshorn av restauranter på menyen – fra de klissete turistfellene til de mest utsøkte gastronomiske opplevelsene.

Roma er hovedstaden i Italia og derfor finner du matkultur fra hele landet i Roma – og gjerne med deilige råvarer som er hentet direkte fra det lokale markedet.

For mange er kveldsmåltidet dagens høydepunkt – og mange romere spiser ute. Og de spiser sent.

Ofte er restaurantene tomme eller halvtomme til klokken 20 eller 21. Men gjør ingen feil. Plutselig er gatene levende igjen. Prøv også å gå litt vekk fra de mest trafikkerte gatene. Det er her du finner de beste restaurantene som lokalbefolkningen selv besøker.

Du finner også koselige trattoriaer i vakre omgivelser i bydelene Trastevere, Testaccio og Monti.

Via Appia og vakre akvedukter

På en reise til Roma kan du også få mye frisk luft og til og med litt sykkeltrening. Vi foreslår at du leier en sykkel og tar en tur på den gamle romerske veien, Via Appia, som starter ikke langt fra Colusseum. Veien, laget av store brostein, fører rett sørover ut av byen gjennom en grønn kile av romerske mausoleer og villaer. Det er også mulig å besøke de gamle akveduktene, som i romertiden forsynte Roma med ferskvann til både ganen og de romerske badene.