Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Når er det best å reise til Cuba?

Værmessig kan dere reise til Cuba det meste av året med gode muligheter for flott vær og solskinn. Generelt er den mest populære perioden fra oktober til mai, siden været normalt er best på denne tiden. 

Fra mai til juli forekommer det av og til kraftige regnbyger, men for det meste klarner det fort opp igjen, så man kan godt besøke Cuba i denne perioden.  

august og september er det generelt veldig varmt og fuktig. Det er også i denne perioden det er størst risiko for orkaner, så det skal dere være oppmerksomme på hvis dere velger å reise på denne tiden.

Høysesong fra desember til mars

Høysesongen for turismen på Cuba er fra midten av desember til midten av mars og igjen på høysommeren, det vil si juli og august. Det er flest mennesker og derfor også dyrest på høysommeren. Til gjengjeld er Cuba mest «satt opp» til turistene i denne perioden, så det er nå det er mest liv på de forskjellige resorts. 

I byene - spesielt i Havana og Santiago de Cuba - er det alltid livlig, og dermed god valuta for reisepengene hele året.  

Stille jul og festlig nyttår

Julen på Cuba blir ikke feiret så voldsomt som i mange andre land. Det er en høytid som markeres stille og rolig med familien i private former. Av samme grunn er prisen på en reise til Cuba veldig billig i julen. Faktisk er Cuba et at de billigste reisemålene som finnes for en juleferie. Så ønsker du deg en billig reise i julen, så dra til Cuba.

Nyttårsaften blir derimot feiret på en helt annen måte - ikke minst fordi den cubanske revolusjonen, 1. januar 1959, ble avsluttet med at diktatoren Fulgencio Batista ble avsatt. 

De fleste festivaler foregår i juli og august - i hvert fall de i Havana og Santiago de Cuba. I november er Havana dessuten ekstra livlig på grunn av den internasjonale Latin-Amerikanske filmfestivalen, som finner sted i byen.

Nedenfor kan dere se noen av våre skjønne reiser til Cuba. Klikk på den reisen som interesserer deg mest, og bestill et tilbud eller book online.