Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
USA - Californien - Roadtrip - Visit California (18).jpg

Leie en bil i USA

Billeie i USA er enkelt og ofte ganske rimelig. Det er mange utleiestasjoner, og de er vanligvis godt plassert i forhold til flyplassene. Og bilen er den ideelle måten å oppleve USA på. Les her om de vanligste reglene for billeie i USA.

Pris/leie

Prisen for den dagen utleien starter, bestemmer prisen for hele perioden. Et depositum kreves enten kontant eller med kredittkort ved henting av leiebilen. Minimumsleieperioden er 2 dager. Biler reserveres i en bestemt gruppe, ikke en bestemt modell eller merke.

Drivere

Minimumsalderen for alle førere er 21 år, men personer mellom 21-24 år vil bli belastet en lokal avgift (vanligvis rundt 10 dollar per dag).

Alle førere må ha gyldig førerkort fra sitt eget land og ha hatt det i minst ett år. Det kan være en fordel å skaffe seg et internasjonalt førerkort (som enkelt kan ordnes på det lokale trafikkontoret). I tillegg til gyldig førerkort må ALLE førere ha et kredittkort med samme personlige opplysninger (fullt navn) som på førerkortet.

En ekstra sjåfør for bilen er noen steder inkludert i prisen, men våre priser forutsetter bare én sjåfør. Hvis flere sjåfører ønskes, må det betales en lokal avgift i USA.

Enveisleie

Enveisleie er alltid på forespørsel. Enveisleien (avgift + lokal skatt) betales i USA og gjelder for alle bilgrupper.

I følgende stater tillates enveisleie uten gebyr:

- California
- Florida
- Ohio
- North Carolina
- Virginia

Også mellom California og Las Vegas / Reno / Phoenix tillates enveisleie uten gebyr. Mellom større flyplasser i California, Arizona, Nevada, Oregon og delstaten Washington tillates enveisleie uten gebyr. Dette gjelder både innenfor hver stat og mellom statene.

Det er ingen gebyrer for enveisleie mellom flyplasser i følgende byer:

- Boston
- Hartford
- New York
- Newark
- Philadelphia
- Baltimore
- Washington DC.

For andre kombinasjoner i gruppe A/Alle andre pålegges følgende (+ lokal skatt) avhengig av avstanden mellom hente- og leveringssted:

- 0-99 miles: USD 100/gratis
- 100-274 miles: USD 150/USD 50
- 275-599 miles: USD 200/USD 100
- 600-1499 miles: USD 400/USD 300
- 1500 miles og mer: USD 1100/USD 500

Tilleggsutstyr

Ønskes ekstrautstyr som barnestoler, skibokser osv., må dette opplyses ved reservasjonen. Betaling for utstyret skjer i USA ved henting av leiebilen. Barnestoler er obligatoriske for barn under 5 år i de fleste stater. En barnestol koster omtrent USD 6 per dag og maksimalt ca. USD 60 per leieperiode.

forsikringer

Alle priser inkluderer følgende forsikringer:

  • LDW, som tilsvarer en kaskoforsikring. LDW inkluderer også en minimal "tredjepartsansvarsforsikring".
  • ALI utvider "tredjepartsansvarsforsikringen" med en dekning på op til USD 1 million, og dekker skader på leiebilen og passasjerer i leiebilen. I motsetning til LDW dekker ALI også hvis den andre parten er underforsikret, ikke forsikret i det hele tatt, eller hvis motparten stikker av fra ulykken.
  • PAI (personlig ulykkesforsikring).
  • PEP (forsikring som dekker personlige eiendeler).

Kjører utenfor USA

Det er tillatt å kjøre leiebilen inn i Canada, men dette må opplyses når bilen hentes, slik at det blir notert på kontrakten. Det er vanligvis tillatt å kjøre bilen inn i Mexico, men maksimalt 13-25 miles inn i landet. Hvis du ønsker å kjøre bilen (ikke mulig for gruppe W, H og K) til Mexico, må dette opplyses til Check Point Travel, og du må kjøpe en spesiell forsikring, som koster cirka USD 21 + lokal skatt per dag.