Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Det originale Hawaii

Det originale Hawaii

Palm trees growing on ancient Hawaiian site Pu'uhonua O Honaunau National Historical Park on Big Island, Hawaii.jpg

Hvis du er litt historieinteressert og ønsker å lære om Hawaiis urfolk, bør du besøke nasjonalparken med det lange navnet, Puuhonua o Honaunau National Historical Park. Her får du et interessant innblikk i Hawaiis opprinnelige kultur og historie. Selv om Hawaii i dag er en amerikansk stat, har øyene i Stillehavet en spennende historie før amerikanerne kom.

Puuhonua o Honaunau var en gang et sted hvor beseirede krigere og antatte overtrederne av de hellige lovene, Kapu, kunne søke tilflukt og unngå straff. Forbryterne gjennomgikk seremonier som skulle rense dem for syndene deres, slik at de kunne vende tilbake til det normale samfunnet. I polynesisk kultur var det vanlig at en konge kunne erklære et område som "puʻuhonua", hvor sårbare personer kunne finne "helle".

I dag kan du se de gamle kongelige anleggene, som er vakkert restaurert. En lang, tykk steinmur omgir området og treskulpturer av skremmende guder vokter ved det hellige tempelet. Den barske lavakysten beskyttet lovbryterne mot angrep fra havet, og på den andre siden av murene kan du se kongelige bygninger og et hellig tempel, som er blant de eldste konstruksjonene i nasjonalparken.

Ved inngangen til nasjonalparken kan du få utdelt en lydguide og et kart, slik at du kan utforske de gamle templene og steinruinene på egen hånd, mens en stemme i øret forteller deg hva du ser.

Det er spesielt å gå her og tenke på hvordan det var for rundt 450 år siden, og det setter tankene og fantasien i gang. En spennende og annerledes opplevelse.

Hvis du ønsker å lære mer om mulighetene på Big Island, er du velkommen til å ringe oss på 86137744. Du kan også få et uforpliktende tilbud på en reise ved å sende en reiseforespørgsel

Send en reiseforespørgsel