Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Opplevelser i Trinidad

Føl på livet i Trinidad

Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Spaser gjennom de brosteinsbelagte gatene omkranset av lave, pastellfargede hus med smijernsgitter og røde tegltak. Utenfor sitter de gamle konene med håndarbeid og følger livet på gaten, nikker og smiler til naboer og fremmede – og myser til mennene som sitter rundt i små grupper og spiller domino, diskuterer de siste baseballresultatene og slår av en prat om løst og fast. . Det er nesten ingen trafikk og du har følelsen av at tiden har stått stille i Trinidad.

Plaza Mayor og herskapshusene til sukkerbaronene

Det flotte plads, Plaza Mayor, i Trinidad

Følg gatene til Plaza Mayor, det sentrale torget i Trinidad. Rundt torget ligger praktfulle herskapshus og staselige hus bygget av spanske sukkerbaroner under kolonitiden, da Trinidad var en av Cubas rikeste byer. Hvis du vil se herskapshusene fra innsiden, er Museo Historico Municipal og Museo Romantico definitivt verdt et besøk.

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, et tempel for den afro-cubanske religionen Santería. Inne er det et alter til havgudinnen Yemayá, som lokalbefolkningen bringer alle slags tilbud til. Ikke bli skremt hvis en av de lokale prestene plutselig dukker opp. Han vil nok prøve å forklare hva det dreier seg om – og vanligvis på spansk.

Utsikt over Trinidad og omegn

shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg

Gå til det tidligere klosteret San Francisco de Asís, som i dag er satt opp som museum for de av byens innbyggere som falt i den revolusjonære kampen mot Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er det tilgang til det store klokketårnet, som ruver over alt i Trinidad. Fra toppen av tårnet er det en unik utsikt over byen og det omkringliggende landskapet.

Afro-cubansk religion

shutterstock_1053207824 the santeria is the religion of afro-Cuban people.jpg

Ikke langt fra Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, et tempel for den afro-cubanske religionen Santería. Inne er det et alter til havgudinnen Yemayá, som lokalbefolkningen bringer alle slags tilbud til. Ikke bli skremt hvis en av de lokale prestene plutselig dukker opp. Han vil nok prøve å forklare hva det dreier seg om – og vanligvis på spansk.

Utflukt til Sukkermøllenes dal

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

Sukkermøllernes Dal ligger litt utenfor byen. Her i de store sukkerrørplantasjene drepte spanjolene raskt de innfødte indianerne. De brakte så slaver hit fra Afrika og skapte en sukkerproduksjon som gjorde Trinidad til en av Cubas rikeste og vakreste byer. De lokale guidene vil fortelle deg om slavehandelen, sukkerbaronene og den afrikanske kulturarven på turen til Sukkermøllenes dal, hvor du blant annet skal besøke ruinene av den gamle plantasjeeiendommen Manaca Iznaga. Turen dit kan gjøres med buss eller med det snart 100 år gamle damplokomotivet, som er restaurert og sakte fnyser seg gjennom det grønne landskapet.

Gå til et museum og følg i fotsporene til piratene

shutterstock_239889517  La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

Du kan besøke Museo Romantico, som ligger i et elegant herskapshus. I dag er bygningen satt opp som museum med prangende lysekroner, rustikke kurvmøbler og andre gjenstander fra de fineste hjem i byen. Fra Plaza Mayor er det ikke langt til La Canchánchara i bydelen El Fortuno, som på 1700-tallet var favorittstedet for noen av piratene som herjet i Det karibiske hav på den tiden. Det kan være lurt å gå i piratenes fotspor og besøke den historiske tavernaen La Canchánchara, hvor de fortsatt serverer piratenes favorittdrikk, Canchánchara, som i sin originale oppskrift besto av ildvann, lime, honning og vann.

Nyt den vakre Ancon-stranden

shutterstock_441043240 Ancon beach, Trinidad, Cuba.jpg

Du kan utforske Trinidads svingete gater, besøke et av byens markeder eller ta en tur til stranden ved Ancon og ta en dukkert i Det karibiske hav. Turen fra ditt Bed & Breakfast i Trinidad til den vakre Ancon-stranden tar ca. 10-15 minutter med taxi. Mange av områdets seilturer går også herfra, hvor du kan oppleve vakre tropiske øyer og se de fargerike korallrevene iført maske og snorkle.

Topes de Collantes - Fottur og vakker natur

shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg

Hvis du liker fotturer, kan du vurdere en heldagstur til nasjonalparken, Topes de Collantes, som ligger omtrent en halvtimes kjøretur nordvest for Trinidad. Vakker natur, eventyrlige fossefall, små fjell og frodige grønne skoger brytes av små turstier som fører deg til bekker og fossefall, hvor du har mulighet til å kjøle deg ned. Vi anbefaler en kunnskapsrik lokal guide, da området er relativt stort.

Koselige restauranter og levende musikk

_CSB3285.jpg

Hvis det er stille på Plaza Mayor om dagen, er det rikelig med liv og atmosfære i de små listige barene og på de koselige restaurantene om kvelden. Prøv den fantastiske grillede kyllingen på Paladar Sol Y Son eller en porsjon cordero (lam) på Paladar Estela. Følg deretter lokalbefolkningen til byens Casa de la Trova, hvor det er levende musikk hver kveld. De dansende cubanerne har et smittende godt humør og holder seg ikke tilbake fra å tilby å danse. Så slipp løs din indre salsadanser og inviter partneren din til en uforglemmelig opplevelse.

Et annet fint sted er Palenque de los Congos Reales, en koselig liten gård med dans og musikk under åpen himmel.

Du kan også besøke Casa de la Musica rett ved siden av kirken, hvor lokale orkestre spiller til dans.

Koselige torg og gode spisesteder

shutterstock_404100160 Trinidad Cuba.jpg

Husk å ta en pause fra tid til annen, for eksempel på en benk i skyggen av et av trærne ved et av byens koselige torg. Hvis sulten melder seg, er det ikke langt til en av byens paladarer, private restauranter, som kan være en interessant opplevelse i seg selv. Arrangert i de historiske gamle husene, ofte med begrenset plass, gir det et innblikk i hvordan familiene levde før i tiden. Å spise på de lokale paladarene kan også forbindes med overraskelser, ettersom flere steder i Trinidad skjuler koselige gårdsrom bak de pittoreske fasadene – for eksempel Restaurant La Ceiba oppkalt etter den gigantiske versjonen av Ceiba-treet som står i bakgården.