shutterstock_512230474 TRINIDAD, CUBA - APRIL 06, 2014 Group of Latino American men of musicians play on maracases, guitar and small drums a.jpg
Det beste av Cuba
Se galleri

Det beste av Cuba

 • Bo i hjertet av Havanas historiske bydel
 • Flott natur og tobakksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musikk og stemning i Cubas smukkeste by, Trinidad
 • All inclusive strandhotell ved Det karibiske hav
 • Inkludert fly, hotell, busstransport og flere måltider

15 dager fra kr. 17.300,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Stavanger d. 05. mai 2021

Reiseplan

Denne budsjettvennlige reisen gjennom det sjarmerende Cuba gir dere muligheten for å oppleve det beste av Cuba på en komfortabel måte. Transporten foregår med buss, så det er både enkelt og bekvemt. Underveis blir dere innkvartert på håndplukkede hoteller med god beliggenhet.

Unge cubanere hænger ud langs Maleconen i Havanna

Kort om reisen

Denne turen til Cuba gir en mulighet for å oppleve det beste av Cuba. Transporten foregår med buss, så det er både enkelt og bekvemt.

Reisen starter med to hele dager i Cubas fascinerende hovedstad, Havana. Dere bor på et hyggelig Bed & Breakfast (casa particulares) i den gamle bydelen, med gangavstand til stemningsfulle restauranter og mange av byens store severdigheter. Resten av ferien bor dere på sjarmerende turistklassehotell, før reisen avsluttes med enda en natt på Bed & Breakfast i Havana.

Fra Havana reiser dere inn i Viñales-dalen, hvor dere til fots, på sykkel eller på hesteryggen kan møte innfødte tobakksbønder på markene mellom pittoreske kalksteinsfjell.

Turen går videre til havnebyen Cienfuegos, som overrasker med sin franske sjarme, vakre gamle villaer og hyggelige byliv.

Så følger noen vidunderlige dager i Cubas vakreste by, Trinidad. Byen er en perle fra den spanske kolonitiden, med pastellfargede hus, brolagte gater, små hyggelige restauranter og livlige spillesteder med god tradisjonell musikk og danseglade cubanere.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

Dere ankommer Havana

Dere reiser fra Norge, og etter en mellomlanding ankommer dere Cubas hovedstad, Havana.

Transport til Bed & Breakfast

I lufthavnen venter sjåføren for å kjøre dere til deres hyggelige Bed & Breakfast, som ligger i hjertet av den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter med frokost. Rommet er innredet i et av de historiske husene, som både har sjarm, sjel og patina. Alle rommene har aircondition, og eget bad og toalett.

HavanaSalsaCheckPointTravel

På oppdagelse i Havana

Det er noe helt spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det skyldes byens beliggenhet ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som står parkert i gatene, langs hus fra den spanske kolonitiden.

shutterstock_329292377 Soviet tank destroyer in front of the Museum of the Revolution, Havana.jpg

Castro og revolusjonen

Når dere har fått frokost er det tid for nye eventyr i Havana. Fra deres Bed & Breakfast er det ikke langt til Revolusjonsmuseet, Museo de la Revolución, som gir dere historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Museet holder til i den tidligere diktators Fulgencio Batistas presidentpalass, og foran museet står båten ”Granma”, som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og mange andre revolusjonære, fra Mexico til Cuba. Båten er i dag et nasjonalt klenodium.

shutterstock_86617834 Vinales valley in Cuba, a major tobacco growing area.jpg

Tiden er inne til å forlate Havana og reise videre til Viñales. På avtalt tidspunkt - etter frokost - hentes dere med buss ved Hotel Armadores de Santander. (I utgangspunktet hentes dere ved dette hotellet - er det endringer, vil det stå i reisedokumentene). Transporten foregår i gode, komfortable busser med aircondition.

Vestover gjennom fjellene

Fra Havana kjører dere vestover gjennom Rosario-fjellenes skogkledde terrasser inn i regionen Pinar del Rio, som på mange måter er annerledes enn resten av Cuba. Landskapet domineres av en enestående kjede av kalksteinsfjell, som skyter opp fra den fruktbare sletta rundt byen Viñales. I fjellenes skygge ligger det et vidstrakt lappeteppe av frodige, grønne jorder. Det er her de dyrker verdens fineste tobakk, som blir til Cubas berømte sigarer.

Innlosjering på turistklassehotell

Ved ankomsten til Viñales innlosjeres dere på et turistklassehotell for to netter med frokost. Det blir enten Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita eller Hotel Rancho San Vicente. Det er områdets tre beste hoteller. Men dere er ute på landet, så stilen er enkel og rustikk med gode rom, restaurant, bar og svømmebasseng.

Hotel Los Jazmines

Stemningsfullt landsbyliv

Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en avslappet atmosfære. En by uten den store trafikk. Her kjører bønder med stråhatt til jordene på ramponerte mopeder eller sees til hest på gatene i byen, som preges av pastellfargede hus med røde teglsteinstak og skyggefulle verandaer.

 

Bonde med cigar i mundvigen arbejder

Naturopplevelser i Viñales

Ønsker dere å oppleve dalens største severdigheter, kan dere bli med på en busstur som varer fra ca. kl. 09.00 til midt på ettermiddagen. På denne turen kommer dere ut på småveiene i Viñales-dalen. Her møter dere værbitte tobakksbønder pulsende på hjemmerullede sigarer, mens de pløyer den røde jorda med oksen foran plogen eller passer de dyrebare plantene.

shutterstock_175196054 colonial buildings in Cienfuegod.jpg

Franske avtrykk i Cienfuegos

Fra tobakkens høyborg kjører dere med buss mot Cienfuegos-regionen, som preges av skogkledde fjell, kaffe- og sukkerrørsplantasjer, strender og små søvnige landsbyer. Utpå ettermiddagen kommer dere til Cienfuegos, som ligger ut mot bukten Bahia de Cienfuegos.

Tomas Terry Teater,Cienfuegos, Cuba.jpg

Byvandring i Cienfuegos

Cienfuegos sjarmerer med sin forfalne, men likevel fornem arkitektur. Ta en sykkeltaxi inn til byens sentrale park, Parque José Marti, som er et perfekt utgangspunkt for en vandring i den gamle bydelen. Legg eventuelt veien forbi byens teater, Teatro Tomas Terry. Det er et overdådig utsmykket operateater fra 1895 med plass til 900 tilskuere. Stikk også innom Casa de la Cultura, hvor det er mulig å finne oppslag om aktuelle konserter eller utstillinger. Her kan dere også, for en ganske beskjeden entré, få adgang til kuppelen på taket, hvor det er en flott utsikt.

Etter frokost kjører dere med buss langs kysten fra Cienfuegos til Trinidad. Byen er absolutt et høydepunkt på alle reiser til Cuba. Trinidad er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden og antagelig Cubas vakreste by. I Trinidad innlosjeres dere for fem netter med all inklusive (frokost, lunsj, middag, lokale drikkevarer og snacks) på enten Hotel Brisas Trinidad del Mar, Hotel Costazur eller Hotel Ancon. Hotellene ligger litt utenfor byen, helt ned til de hvite sandstrendene ved Det karibiske hav. Alle tre hotellene har svømmebasseng, restaurant, bar og fine rom. Stup ut i bølgene og spis en lett lunsj, så det er fylt opp med energi til en ettermiddag med eventyr.

shutterstock_201710795 Valle de los Ingenios (Valley sugar mills).jpg

Musikk og strandliv

Dere har fire hele dager til å nyte stemningen i Trinidad, bade i Det karibiske hav og utforske områdene rundt byen. En mulighet er en tur til Sukkermøllenes dal, som ligger litt utenfor byen. Her, i de store sukkerrørsplantasjene tok spanierne raskt livet av de innfødte indianerne. Senere hentet de slaver fra Afrika og skapte en sukkerproduksjon som gjorde Trinidad til en av Cubas rikeste og vakreste byer. De lokale guidene vil fortelle om slavehandelen, sukkerbaronene og den afrikanske kulturarven på turen. Dere kommer blant annet til å besøke ruinene av den gamle plantasjeeiendommen Manaca Iznaga. For å komme seg dit, kan man enten ta buss eller det nesten 100 år gamle damplokomotivet, som er satt i stand og pruster seg gjennom det grønne landskapet i et adstadig tempo.

shutterstock_165040451 Astonishing dancers performing in Tropicana, Havana.jpg

Dere hentes på hotellet på avtalt tidspunkt og kjører i buss tilbake til Havana. Bussen stopper ved Hotel Armadores de Santander, og så er det en kort gåtur til det hyggelige Bed & Breakfat i den gamle bydelen. Dere innlosjeres for en enkelt natt. Hvis dere har lyst til at det skal skje noe spesielt denne siste kvelden i Havana, bør dere overveie et besøk på byens legendariske nattklubb, Tropicana.

Nattklubben åpnet i 1939 og har presentert en lang rekke internasjonale og cubanske stjerner gjennom tidene. Stedet er berømt for den fargerike og store kabaret med mer end 200 dansere. Middagen kan spises i forbindelse med showet.

Be eventuelt de gjestfrie vertene på deres Bed & Breakfast om å ringe til Tropicana og bestille bord.

Dere hentes på deres Bed & Breakfast tidlig om morgenen og kjøres til lufthavnen. Hjemreisen til Norge kan begynne.

Dere lander i Norge etter en fantastisk rundreise på Cuba.

Om reisen

”Det beste av Cuba» er en individuell rundreise på Cuba, hvor transporten mellom byene foregår i gode busser med aircondition. Dere hentes i lufthavnen ved ankomst til Havana og kjøres til det Bed & Breakfast hvor dere skal overnatte. I Havana bor dere på et hyggelig Bed & Breakfast med god plassering i den gamle bydelen. På resten av turen bor dere på sjarmerende turistklassehotell, og kan forvente å bli innlosjert på et av de hotellene som er beskrevet i programmet. I sjeldne tilfeller kan det bli snakk om et annet hotell, hvis de vi har nevnt viser seg å være opptatt. Men det gir vi naturligvis beskjed om. Det er ganske mange måltider inkludert i prisen, og de siste dagene i Trinidad er med all inclusive. Programmet er uten reiseleder, men det finnes mange forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner, som gjør det lett å fylle dagene med opplevelser og innhold. Den dagen hjemreisen starter, hentes dere på hotellet og kjøres til lufthavnen.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Havana t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnskatter og -avgifter
 • Turistvisum, gyldig i 30 dager
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 3 netter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • Busstransport fra Bed & Breakfast i Havana til hotell i Viñales
 • 3 netter i Viñales på Hotel Los Jazmines***, Hotel Rancho San Vicente*** eller La Ermita*** i Standard Room inkludert frokost
 • Busstransport fra hotell i Viñales til hotell i Cienfuegos
 • 2 netter i Cienfuegos på Hotel Jagua*** eller Palacio Azul*** i Standard Room inkludert frokost
 • Busstransport fra hotell i Cienfuegos til hotell i Trinidad (Playa Ancon)
 • 4 netter i Trinidad (Playa Ancon) på Hotel Memories Trinidad del Mar***, Ancon*** eller Costazur*** i Standard Room med All Inclusive
 • Busstransport fra hotell i Trinidad til Bed & Breakfast i Havana
 • 1 natt i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkludert frokost
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)
 • Tilkjøpsmuligheter:
 • Hotell i Havana: 4 netter på turistklassehotell i stedet for pensjonat, fra kr. 2.995 pr. person. Les mer under "Hotellene". 
 • Utfluktpakke i Havana, Viñales og Trinidad fra kr. 995,- pr. person.

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Visa for Cuba er inkludert i prisen på turen. Husk at passet ditt må være gyldig i minst tre måneder etter at du forlot Cuba. Merk: For mellomlandinger i Canada krever eTA. Dette er ikke inkludert i prisen. (Pris: CAD 7)

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
shutterstock_589667297 TRINIDAD, CUBA - MARCH 30, 2012 Street musicians perform.jpg
Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Utfluktspakke - Tre utflukter i én

Med Check Point Travels utfluktspakke får dere en grundig presentasjon av Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Utfluktene ledes av gode lokale guider og foregår på engelsk. Guidene kjenner områdene svært godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, som alle er med til å gi en forståelse av Cuba. 

Utfluktene selges i én samlet pakke, så det er derfor ikke mulig å bare kjøpe en eller to av turene. 

Cuba-desktop.jpg
Cuba-desktop.jpg (1)

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel