Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Koh Samui Istock 184356903

Opplevelser på Koh Samui

Koh Samui stiger opp fra Thailandbukten, 80 kilometer fra fastlandets sørøstkyst. Stedet er et paradis for turister som elsker sol, strand, frodig natur og herlige hoteller. Derfor er Koh Samui også et opplagt reisemål for en strandferie i Thailand.

Det er mange spennende opplevelser på Koh Samui. Og vi vil gjerne hjelpe deg med å velge. Det er derfor vi har laget denne lille listen over noen av våre personlige favorittopplevelser på Koh Samui.

Strender

På Koh Samui kan du nyte solen og strekke deg ut på øyas mange flotte sandstrender. Når det blir for varmt kan du ta en dukkert i det krystallklare havet eller gå i skyggen og ta en matbit på en av de mange koselige strandrestaurantene.

Koh Samui har vakre strender på alle fire sider av øya. De mest besøkte strendene på øya er Hat Chaweng og Hat Lamai, som begge ligger på østkysten av øya.

Koh Samui Bo Phut Strand

Korallrev

Koh Samui er den største øya i Chumphon-øygruppen, som inneholder over 80 øyer, hvorav de fleste er ubebodde. Sammen utgjør øygruppen Ang Thong National Marine Park. Rundt øyene i marineparken er det utmerkede snorklemuligheter, hvor du kan oppleve vakre korallrev og fargerike fisker. I tillegg til snorkling er det også gode muligheter for dykking, likesom en kajakktur mellom de små øyene, hvor du kan nyte utsikten, er verdt en opplevelse.

Naboøyene Koh Phangan og Koh Tao er også gode snorkling- og dykkesteder.

Templer og statuer

Koh Samui Istock 1342068739

90 prosent av Koh Samuis rundt 40 000 innbyggere er buddhister. Derfor kan du også se en rekke vakre templer og Buddha-statuer under et opphold på Koh Samui.

Wat Phra Yai, kjent på engelsk som Big Buddha Temple, er et tempel som kan besøkes på den lille øya Ko Phan utenfor nordøstkysten av Koh Samui. Øya er forbundet med Koh Samui via en kort isthmus.
Wat Phra Yai-tempelet er hjemsted for en 12 meter høy gyllen Buddha-figur. Statuen ble bygget i 1972 og er i dag et av Koh Samuis landemerker og et populært turistmål.

Wat Khunaram Koh Samui er et annet av Koh Samuis vakre og populære templer. Her kan du oppleve det tempelet har blitt spesielt kjent for – nemlig å være hjemmet til en mumifisert munk ved navn Luang Pho Daeng, som døde i 1973. Munken vises i en glassboks kledd i en klassisk oransje munkekåpe – og et par av store, sorte Ray Ban-solbriller. Et helt spesielt syn.

Har du lyst til å oppleve vakre Koh Samui, ring og ta en prat med en av våre dyktige reisekonsulenter på telefon 86 13 77 44. Du kan også få et uforpliktende reisetilbud ved å sende en forespørsel.

Send reiseforespørsel