Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Dyr Serengeti1
Dyr Serengeti2
Dyr Serengeti13
Dyr Serengeti7
Dyr Serengeti28
Dyr Serengeti14
Dyr Serengeti31
Shutterstock 1480474547
Dyr Kenya Mara39

Serengeti National Park

Serengeti nasjonalpark er den mest kjente safariparken i Tanzania. Parken ble etablert i 1952 og har siden blitt et av verdens mest berømte dyreservater. I Serengeti kan du forvente å se Afrikas unike dyreliv og oppleve den unike naturen og de store, åpne savannene. Én ting er sikkert, du vil bli overveldet av alle de fantastiske inntrykkene.

Dyr Serengeti29

Den store migrasjonen i Serengeti

En av de store årlige begivenhetene du kan oppleve i Serengeti er den store migrasjonen av gnuer, sebraer og gaseller. Her drar over 1,4 millioner gnuer og mer enn 200 000 sebraer ut på en farefull reise fra Serengeti nasjonalpark til Masai Mara i Kenya. De store flokkene jakter på grønt gress og friskt vann, men det er en farlig tur.

Når flokken krysser elvene, ligger krokodillene på lur og venter på det rette øyeblikket for å angripe. Krokodillene er ikke den eneste faren; det er også andre rovdyr som er klare til å fange et enkelt bytte. Det er en vill og dramatisk opplevelse av det tøffe livet på savannen.

Dyr Serengeti31

Migrasjonen er verdens største bevegelse av landlevende pattedyr og regnes som en av de 7 naturlige underverkene i Afrika.

Migrasjonen kan oppleves på ulike steder i løpet av året. Den beste tiden å reise til Serengeti nasjonalpark er fra januar til mars. Denne perioden er spesielt bemerkelsesverdig da det fødes mellom 7 000 og 10 000 kalver hver dag.

Dyr Serengeti16

Dyrelivet i Serengeti

Serengeti nasjonalpark dekker et område på 14 763 km², og har dermed plass til millioner av dyr, med store områder der dyrene kan bevege seg fritt.

På din safari i Serengeti kan du få øye på Afrikas "The Big Five", som inkluderer de mest ettertraktede dyrene å se på en safaritur.

The Big Five: Løven, elefanten, leoparden, neshornet og bøflen.

I nasjonalparken kan du også se store flokker av giraffer. Faktisk er Serengeti et av de beste stedene i verden for å se giraffer, og du kan ofte få øye på flokker med over 40 giraffer.

Det er registrert opptil 500 fuglearter i Serengeti, samt store flokker av bøfler, sebraer, gnuer, gazeller, antiloper, og alle rovdyrene som løver, hyener, geparder, leoparder og servaler er også til stede.

Dyr Serengeti1

Safari i Tanzania

En safari i Tanzania er ikke komplett uten Serengeti nasjonalpark. Vi anbefaler å tilbringe 2-3 netter i området for å få den perfekte safariopplevelsen.

I Serengeti vil du sannsynligvis støte på en kopje. Dette er en høyde som hovedsakelig består av granitt og småstein. Kopjer, også kjent som inselberg, står i vakker kontrast til den flate savannen. De er gode gjemmesteder for rovdyr, og vil derfor alltid bli besøkt under en safari i Serengeti.

Det er også i Tanzania man finner menneskehetens vugge ved Olduvai Gorge. Dette er kløften hvor man fant de første fotsporene fra våre forfedre. Det er et spennende sted å besøke.

Dyr Serengeti30

Beste tid å besøke Serengeti

Serengeti kan i prinsippet besøkes året rundt.

Januar-mars: I denne perioden finner den store dyremigrasjonen sted, og det er stor sannsynlighet for å oppleve mange dyr samlet på ett sted.

April-til midt mai: I denne perioden er det ofte regntid. April er vanligvis den måneden med mest nedbør. Regnet gjør savannen frodigere, noe som gjør at dyrene lettere kan gjemme seg i det høye gresset. Regntiden betyr også færre besøkende. Der vil derfor ikke være like mange gjester i Serengeti i denne perioden. En annen fordel er selvfølgelig prisen, da prisene vanligvis er lavere i lavsesongen.

Slutten av mai-august: Nå er regntiden over, og nedbøren er derfor svært begrenset. Disse månedene er de tørreste i løpet av året, noe som gir svært gode forhold for å se mange dyr. Dyrene samler seg rundt vannhullene, siden det er det eneste stedet de kan finne vann.

September-desember: Dette er de varmeste månedene, også kjent som den lille regntiden. Temperaturene kan være svært høye, og det er mulighet for regn. Det er imidlertid en utrolig vakker periode med grønne landskap som spirer frem. Denne perioden er også spesielt bra hvis du er interessert i fugler.

Shutterstock 1480474547
Dyr Kenya Mara31

NYHET

Tanzania Safari
  • Spennende safariprogram med garantert vindusplass
  • 4-stjerners hytter med beliggenhet i/ved nasjonalparkene
  • Kom nær flodhester, løver og fugleflokker ved Lake Manyara
  • Safari på den endeløse savannen i Serengeti blant store dyreflokker
  • Safari i Ngorongoro-krateret svært nær dyrene
  • Inkl. fly, transport, hotell og måltider i henhold til program
Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.
Serengeti Løve

NYHET!

Det beste av Tanzania
  • Spennende safariprogram med garantert vindusplass
  • Kom nær flodhester, løver og fugleflokker ved Lake Manyara
  • Opplev det imponerende dyrelivet på savannen i Serengeti
  • Kom tett på flokkene med dyr i Ngorongoro-krateret
  • Kritthvite sandstrender og snorkling på paradisøya Zanzibar
  • Inkl. fly, transport, hotell og måltider i henhold til program
Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.