Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 390573763 (1)

Trevifontenen i Roma

Trevifontenen i Roma er en av de mest ikoniske og vakreste fontenene i verden. Ligger i hjertet av Roma, er det et vitnesbyrd om den evige stad og dens storslåtte historie.

Hver dag strømmer besøkende fra hele verden til fontenen for å beundre dens skjønnhet og kaste en mynt i vannet for å sikre en retur til Roma.

01

Klassisk og barokk arkitektur

Fontenen ble bygget på 1700-tallet og er en imponerende teknisk bragd som kombinerer klassisk og barokk arkitektur til en harmonisk helhet. Fontenen er utsmykket med vakre skulpturer og relieffer som forteller historier om havets guder og vannsymbolikk.

Imponerende bygning

Men Trevifontenen er mer enn bare en imponerende bygning. Det er også et sted for håp og drømmer. Tradisjonen med å kaste en mynt i vannet stammer fra en gammel tro på at det ville sikre en retur til Roma. I dag er det også en gest for å uttrykke sine ønsker og drømmer og håpet om at de skal gå i oppfyllelse.

Italien Rom Trevifontænen 21

Ikke bare en by

Trevifontenen minner oss om at Roma ikke bare er en by, men også en følelse av lengsel etter noe større. Det minner oss om at vi alle har drømmer og ønsker som kan ta oss til steder vi aldri hadde forestilt oss. Det minner oss også på at vi alle kan være en del av noe som er større enn oss selv og bidra til å skape noe som vil leve i lang tid.

Caption Kopi

Så hvis du noen gang har muligheten til å besøke Roma, bør du ta turen innom Trevifontenen. Kast en mynt i vannet mens du tenker på drømmene og håpene dine og la deg inspirere av dens skjønnhet og historie. Det er et sted fylt med mening og symbolikk som kan gi deg en følelse av fornyelse og håp for fremtiden.

Les om flere attraksjoner i Roma her!