Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Amalfikysten er et av de vakreste områdene i Sør-Italia

Vandring på Amalfikysten - 6 flotte ruter

Kjent for sine dramatiske klipper, fargerike landsbyer og fantastisk havutsikt, er Amalfikysten det perfekte stedet for turer som både inspirerer og beroliger sjelen.

Amalfikysten, som ligger sørvest i Italia, er et av verdens mest pittoreske og sjarmerende reisemål. I denne artikkelen tar vi deg med på en tur gjennom noen av de mest fascinerende stiene og deler tips for å gjøre turen din på Amalfikysten til en uforglemmelig opplevelse.

Sentiero degli Dei (gudenes vei)

En av de mest kjente stiene på Amalfikysten er Sentiero degli Dei, som strekker seg mellom byene Agerola og Positano. Stien, som har fått navnet sitt fra de fantastiske panoramaene, tilbyr en guddommelig utsikt over kysten og de omkringliggende fjellene. På denne 7 km lange ruten vil du møte eldgamle ruiner, frodige terrasser og middelaldertårn. Husk å ta med kamera, for utsikten over Positano og Capri er intet mindre enn spektakulær.

Sentiero Degli Dei Vista

Valle delle Ferriere

For naturelskere er Valle delle Ferriere en ekte perle. Denne stien tar deg gjennom et naturreservat hvor du vil oppleve en imponerende foss, sjeldne planter og gamle møller som en gang ble brukt til å lage papir. Stien starter i Amalfi og strekker seg opp til byen Scala, kjent for sin praktfulle katedral. Turen er ca. 6 km lang og er perfekt for de som leter etter en kjølig og skyggefull tur vekk fra sommervarmen.

Amazing Waterfall

Il Torre dello Zero

Il Torre dello Ziro er en moderat fottur som tar deg til et historisk vakttårn med en fascinerende historie. Tårnet, som dateres tilbake til 1400-tallet, var en gang en del av Amalfikystens forsvarssystem. Stien starter i byen Atrani og går opp på fjellet til tårnet, hvorfra du kan nyte en unik utsikt over Amalfi og Atrani. Turen er rundt 4 km lang og gir et glimt av regionens rike historie samt en fantastisk utsikt over kysten.

Minuta Torre Dello Ziro 03

La Baia di Ieranto

Hvis du er ute etter en tur bort fra turistmengdene, er La Baia di Ieranto et utmerket valg. Denne stien begynner i den pittoreske landsbyen Nerano og tar deg gjennom et beskyttet naturreservat til den vakre og bortgjemte bukten Ieranto. Stien er omtrent 3 km lang og byr på et mangfold av landskap, fra olivenlunder til steinete kystlinjer. Når du kommer til bukten kan du ta en dukkert i det krystallklare vannet og nyte den rolige atmosfæren.

Baia Di Ieranto Massa Lubrense

Ravello til Minori

Denne stien forbinder de sjarmerende byene Ravello og Minori og tilbyr en blanding av kultur og natur. Ruten starter i Ravello, hvor du kan besøke de berømte Villa Cimbrone og Villa Rufolo, kjent for sine spektakulære hager og utsiktspunkter. Stien går deretter nedover åssiden gjennom terrasserte sitronlunder og frodige skoger før den når den mindre kjente landsbyen Minori. Her kan du utforske det arkeologiske funnstedet Villa Romana, en romersk villa fra det 1. århundre e.Kr., og slappe av på byens vakre strand. Denne turen er ca. 4 km lang og gir deg muligheten til å oppleve både den naturlige skjønnheten ved kysten og dens rike kulturarv.

Les mer om byen Ravello her!

Langs Amalfikysten er det gamle eselstier, som nå er turstier

Husk vann og godt fottøy

Amalfikysten er et paradis for turgåere, og tilbyr utallige stier som fører gjennom fantastiske landskap og fortryllende landsbyer. Enten du velger en av de anbefalte rutene eller utforsker på egen hånd, vil fotturer langs Amalfikysten utvilsomt skape minner som vil vare livet ut. Sørg for å ta med passende fottøy, rikelig med vann og et åpent sinn når du legger ut på disse stiene og la deg inspirere av den naturlige skjønnheten og kulturelle rikdommene på Amalfikysten.

Shutterstock 759048709