Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Det beste av Mexico i buss

 • Omvisning i Mexico City og Teotihuacan
 • I elvebåt blant fugler og krokodiller i Sumidero Canyon
 • Oppdag de gamle maya-kongebyene
 • Høylandsindianere, landsbyliv og fargerike markeder
 • Stemningsfulle kolonibyer og strandferie i Playa del Carmen
 • Inkl. flyreiser, bussturer, håndplukkede hoteller og frokost

18 dager fra kr. 31.050,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Stavanger d. 30. jan 2024

Rejseplan

shutterstock_493669066 San Cristobal de las Casas, Mexico.jpg

Kort om reisen

Det beste fra Mexico med buss lar deg slappe av mellom de store opplevelsene. Du kan nyte turen, slappe av og se frem til neste eventyr. Etter noen spennende dager i Mexico City flyr du til Tuxtla, hvor du går ombord på en luksusbuss.

De neste dagene vil du oppleve pittoreske byer fra den spanske kolonitiden, landsbyliv og markeder med høylandsindianere. Du seiler og kjører gjennom imponerende landskap og utforsker mayaens gamle kongebyer, halvkledd i jungelen, hvor brøleaper og tukaner sees i tretoppene.

Du kan nyte den gode maten, ta en svingom med lokalbefolkningen på torget i den varme kvelden og se frem til noen vakre dager på de hvite strendene i Playa del Carmen, hvor de mange inntrykkene kan få lov til å slå seg ned.

Du reiser fra Norge med morgen- eller morgenfly. Sent på ettermiddagen samme dag ankommer du Mexico City. Når du kommer ut av ankomsthallen står sjåføren klar til å kjøre deg til hotellet som ligger i hjertet av Mexicos hovedstad.

Zocalo

Det er en spennende by med mye historie, koselige nabolag og severdigheter i absolutt verdensklasse. Hotellet ligger i gamlebyen, Centro Histórico, med mange restauranter i gangavstand fra hotellet.

Etter frokost blir du hentet på hotellet av din engelsktalende guide, som tar deg med på en halvdags byvandring.

Du vil oppleve den historiske bydelen, som er et overflødighetshorn av vakre bygninger fra den spanske kolonitiden med staselige herskapshus, kirker og katedraler, markedsplasser med fargerike boder, fortauskafeer og gatemusikanter.

shutterstock_711774175 Mexico city, Mexico - Jul 7, 2016 Crowds in the city center.jpg

Turen starter på byens sentrale torg, El Zócalo, som i århundrer har vært sentrum for religiøse prosesjoner, politiske taler og demonstrasjoner. Plassen er flankert av Palacio National, Catedral Metropolitana og den gamle aztekeruinen Templo Mayor.

shutterstock_1130506952 MEXICO, FEDERAL DISTRIC. 25 of july 2006, halfday in the palace of fine arts square.jpg

I dag skal du på en heldagstur med en engelsktalende guide til Teotihuacan, som er et av de store høydepunktene på denne turen rundt Mexico. Teotihuacan er ruinene av det som en gang var Mellom-Amerikas største by. En by som hadde sin storhetstid i perioden fra 2. til 6. århundre. Akkurat som Roma.

shutterstock_629197340 teotihuacan.jpg

Ifølge arkeologer er det den – på den tiden – største byen på den vestlige halvkule. En by med 150 000 - 200 000 innbyggere bygget etter avanserte astronomiske og geometriske prinsipper. En by med templer og skyhøye pyramider, brede bulevarder og svingete gater, kanaler og hager, verksteder og markedsplasser. Og noe så uvanlig som store boligkomplekser med leiligheter utsmykket med vakre veggmalerier.

shutterstock_1058215061.jpg

Du blir hentet tidlig om morgenen og kjørt til flyplassen. Fra Mexico City flyr du østover til Tuxtla, hvor du går om bord på bussen. Fra flyplassen er det kun en kort kjøretur til den lille kolonibyen Chiapa de Corzo, som ligger ved elven, Rio Grijalva.

Her tar du en guidet (spansk / engelsktalende båtfører) seiltur inn i Sumidero Canyon, en enorm fjellkløft med grønnkledde fjellvegger som reiser seg nesten vertikalt i luften på begge sider av elven.

shutterstock_114988918 sumidero canyon.jpg

Den to timer lange båtturen føles kort. Elven snirkler seg gjennom den dype fjellkløften og avslører det ene spektakulære landskapet etter det andre. Skipperen er tøff med å oppdage krokodiller, leguaner og fugler, og bringer deg så nærme som mulig.

shutterstock_523122271 Sumidero is the deepest canyon in Mexico on the Rio Grijalva - Latin America.jpg

Kurs mot San Cristóbal de las Casas

Etter båtturen setter du kursen mot San Cristóbal de las Casas, den vakreste byen i provinsen Chiapas og det naturlige sentrum for mange av områdets høylandsindianere, som gir liv og farge til gatebildet. Byen er en labyrint av brosteinsbelagte gater omkranset av gamle spanske kolonihus med pastellfargede vegger, flislagt tak og buede smijernsgitter. Det er her du skal bo de neste to nettene på et koselig hotell med de stemningsfulle gatene rett utenfor døren. Og det er her sjåføren slipper deg av.

shutterstock_493669066 San Cristobal de las Casas, Mexico.jpg

I dag skal du på en guidet halvdagstur til landsbyene San Juan Chamula og Zinacantan for å oppleve den autentiske indianerkulturen. På ettermiddagen er det tid til å utforske San Cristobal de las Casas.

shutterstock_548464801 Local people in a street market in the town of San Juan Chamula.jpg

Chiapas-provinsen er kjent for sine atmosfæriske byer fra kolonitiden og vakre landskap med skogkledde fjell, brusende fossefall og dype kløfter. Her skjuler jungelen Maya-gamlebyene Bonampak og Palenque. Og så er det i denne delen av Mexico man kommer nærmest etterkommerne av landets innfødte indianere.

Så mange som 75 % av befolkningen i dette området er indianere. De er etterkommere av mayaene, men har siden forgrenet seg til 9 forskjellige stammer. Hver stamme har sin egen dialekt, spesielle tradisjoner og leveregler. Men selv om det er forskjeller, er det tydelig at deres kultur stammer fra samme ånd, mayaene.

Zinacantan 02.jpg

Tidlig morgen blir du hentet på hotellet. Nå går turen med buss til Palenque. Det er en veldig fin kjøretur gjennom fjellene. En av de vakreste på turen. Etter ca. En 3-timers kjøretur tar deg til Agua Azul. En nesten ubeskrivelig vakker foss midt i jungelen. Agua Azul er ikke bare en foss. Det er mye. 500, sier lokalbefolkningen.

shutterstock_1008433612 Mexico. The Agua Azul cascades.jpg

De mange fossene faller i forskjellige nivåer, nesten som en trapp. Og det brusende hvite vannet blir til grønne og blå innsjøer. Slike naturopplevelser har man sjelden for seg selv. Men det endrer ikke på at det er vakkert. Det er steder ved fossene hvor du kan hoppe i vannet. Ha da håndkle og badetøy i håndbagasjen. Husk også litt penger hvis du trenger noe å drikke eller litt å spise. På ettermiddagen ankommer du med buss til hotellet i Palenque.

shutterstock_1064927873 agua azul.jpg

Selv om de første dagene av reisen allerede har bydd på mange flotte opplevelser, kan ingen av dem helt matche denne. Hele dagen er satt av til å utforske ruinene av den gamle mayabyen Palenque. Og det er en WOW-opplevelse ved første øyekast. Man føler seg som Indiana Jones som nettopp har oppdaget en lenge glemt by.

shutterstock_518207116.jpg

En eldgammel sivilisasjon gjemt under vinrankene, røttene og grønne tretoppene i den ville jungelen. Det er like før du strekker deg etter macheten i beltet ditt... Forent med din indre eventyrer og bevæpnet med et kamera går du på oppdagelsesferd i den gamle ruinbyen. Hvis du vil ha hele historien med deg, kan du leie en engelsktalende lokalguide ved inngangen. De har en utrolig kunnskap om stedet, og gjør det til en veldig levende opplevelse av å gå rundt i Palenque.

Be hotellet bestille taxi til busstasjonen. Gjør det gjerne dagen før. Vis resepsjonen din bussbillett slik at du kommer i god tid før avgang. Nå går turen til Campeche. Etappen i dag er reisens lengste. Turen er ca. 370 kilometer, og du skal regne med at det tar 5-6 timer å nå Campeche.

shutterstock_207980740.jpg

Dagens kjøretur tar deg ut av fjellene og gjennom bølgende åser og jordbruksland til den gamle havnebyen Campeche. Byen ble grunnlagt av spanjolene på midten av 1500-tallet og ble på bare 100 år et av de viktigste og mest velstående spanske handelsstedene i Mexico.

shutterstock_1019256610 Old Town of Campeche, Mexico.jpg

Tilbring dagen med å utforske de gamle gatene. Gå en tur på bymurene med utsikt over byens røde tegltak, hvitkalkede kirketårn og det blå havet. Nyt lunsj på en av byens mange fortaurestauranter og besøk byens museum for mayakultur. Museo de la Architectura Maya er en oversett perle.

shutterstock_412093000 Fort San Miguel in Campeche, Mexico.jpg

Et fantastisk spennende museum innredet i historiske omgivelser, hvor de stiller ut noen av de mange skattene som finnes i ruinene av de gamle mayabyene. Her er kunst, gravgods, mumier og relieffer, som alle hjelper deg å komme noen skritt nærmere hvem mayaene var. Og så bidrar det til opplevelsen at forklaringene også er på engelsk.

Be resepsjonen om å bestille taxi til busstasjonen. Her setter du deg på bussen til Merida. Forut venter en kjøretur på noen timer. Fra busstasjonen i Merida kan du ta en taxi til hotellet, som ligger i det gamle, historiske distriktet. Her bor du i 2 netter på et hyggelig hotell.

shutterstock_279300569 Horse carriages with passengers on a city street in Merida Mexico..jpg

Ja, det vrimler av kolonibyer i Mexico. Men spanjolene gjorde noe spesielt ut av Merida. Det ble deres hovedstad på Yucatan-halvøya. De praktfulle palassene, vakre kirkene og de store plassene omkranset av elegante søyleganger vitner om at dette er en by rik på kultur og historie. Mérida er en by som må oppleves.

shutterstock_651690082 MERIDA,MEXICO.jpg

Etter frokost blir du hentet på hotellet. Bussturen i dag er nesten 2 timer. Målet er Chichén Itza. Den mest kjente av Maya mange kongelige byer. Det regnes som et av de syv nye underverkene i verden på lik linje med Den kinesiske mur og inkaenes Machu Picchu i Peru.

shutterstock_434225506 chichen itza turist.jpg

Byen ble grunnlagt av mayaene på 800-tallet og var sentrum i en bystat – akkurat som de mange andre byene som blomstret under Maya-sivilisasjonen.

shutterstock_390718036 Chichen Itza Maya ruins.jpg

Du overnatter på et godt hotell nær Chichén Itza. Etter en innholdsrik dag er det deilig å slappe av litt, ta en dukkert i bassenget og spise middag på hotellet.

Etter frokost blir du hentet på hotellet. Forut venter en relativt kort kjøretur på ca. 2 timer. Etter en rundtur full av opplevelser er det på tide å starte den delen av reisen som byr på velvære, sjåførliv, hvite sandstrender og blått vann. Du blir hentet med buss og kjørt til hotellet i Playa del Carmen.

HM Playa Del Carmen 47

Du bor på det nydelige 4-stjerners hotellet HM Playa del Carmen. Hotellet ligger sentralt til i den sjarmerende badebyen, og her har du nærhet til alt. Fra hotellet har du kort vei til byens stemningsfulle gater - Quinta Avenida - og etter en spasertur på 6-700 meter nedover veien venter Det karibiske hav med en nydelig hvit puddersandstrand.

Her kan du la inntrykkene fra første del av reisen slå seg ned, slappe av og nyte livet ved bassenget og stranden. Hvis du har lyst på flere eventyr, så er det mange spennende utflukter å utforske fra Playa del Carmen og langs Riviera Maya.

Beach

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Cancun flyplass. Turen tar ca. 1 time. Noen timer senere er du på flyet. Turen er med mellomlanding i Europa før du ankommer Norge.

Du ankommer Norge om morgenen og kan se tilbake på en fantastisk tur til Mexico.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Sender informasjon...
Det oppsto en feil under behandlingen av bestillingen din.

Prøv igjen eller kontakt oss på chatten.

Kontakt oss her

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Norge - Mexico City/Cancun - Norge inkl. måltider, drikkevarer og bagasje
 • Flyreiser Mexico City - Tuxtla Gutierrez
 • Flyavgifter og flyplassavgifter
 • Transfer fra Mexico City flyplass til hotellet i Mexico City t/r
 • 3 netter i Mexico City på Hamton Inn & Suites Central Historico**** i Standardrom inkl. frokost
 • Halvdags bytur med lokal engelsktalende guide til det historiske distriktet og Museum of Antropology
 • Heldagstur med lokal engelsktalende guide til Teotihuacan-pyramidene og Guadalupe-helligdommen
 • Busstransport fra Tuxtla Gutierrez flyplass til San Cristobal de las Casas inkl. utflukt med engelsktalende guide til Sumidero Canyon
 • 2 netter i San Cristobal de las Casas på Casa Vieja**** i Standardrom inkl. frokost
 • Halvdagstur med engelsktalende guide til de indianske landsbyene San Juan Chamula og ZInacantan
 • Busstransport fra San Cristobal de las Casas til Palenque inkl. utflukt med lokal engelsktalende guide til Aqua Azul-fossen
 • 2 netter i Palenque på Chan-Kah Resort Village**** i Casita Junior Suite inkl. frokost
 • Busstransport fra Palenque til Campeche
 • 2 netter i Campeche på Hotel Castelmar**** i Standardrom inkl. frokost
 • Busstransport fra Campeche til Merida
 • 2 netter i Merida på La Mision de Fray Diego**** i Standardrom inkl. frokost
 • Busstransport fra Merida til Chichen Itza
 • 1 natt i Chichen Itza på Hotel Mayaland & Bungalows**** i Superior Room inkl. frokost
 • Busstransport fra Chichen Itza til Tulum
 • 4 netter i Playa Del Carmen på Hotel HM Playa del Carmen**** i Standardrom inkl. frokost
 • Transport fra hotellet i Playa del Carmen til Cancun flyplass
 • OBS: 2 voksne og 2 barn deler to dobbeltsenger

Prisen inkluderer ikke

 • Taxi fra hotellet til busstasjonen i Palenque
 • Taxi mellom busstasjonen og hotellet i Campeche t/r
 • Taxi fra busstasjonen i Merida til hotellet
 • Inngangspenger og besøk som ikke er inkludert i reisens pris
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikke og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (195 kr. pr. person)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Det kan medbringes 23 kg innsjekket bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Vi vil kontakte deg om dette

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi dine avreisepapirer med nøyaktige møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Mexico eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
airport

Tilpass reisen

Totalpris for reisen
Fortsett
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby med på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt pr. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
shutterstock_651690082 MERIDA,MEXICO.jpg
shutterstock_412093000 Fort San Miguel in Campeche, Mexico.jpg

Inspirasjon

Teotihuacan 04.jpg
Campeche 01.jpg
Palenque 02.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel