Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Kendwa Beach In Unguja Aka Zanzibar Island
Reiser til Zanzibar Opplev kritthvite strender og asurblått vann
Kendwa Beach, Zanzibar, Tanzania
Nyt uforstyrrede strender
DJI 0081 Edit
Nyt våre håndplukkede hoteller ved vannet
Untitled 6455
Slapp av i vakre omgivelser
20424194 1141027409330655 2628373720419231032 O
Og få gode måltider med føttene i sanden

Praktisk informasjon

FØR AVGANG

Pass og visum

Du finner informasjon om pass og visum på Utenriksdepartementets nettsider.
Som reisebyrå sender vi ut viktig informasjon om pass og visum, i forbindelse med tilbud om reise.

Vaksinasjoner og medisiner

Det er viktig at du har nødvendige vaksinasjoner før du reiser til Zanzibar. Derfor anbefaler vi at du tar kontakt med din egen lege eller en reisemedisinsk klinikk for råd og veiledning. Gjør dette i god tid (min. 4-6 uker før avreise) slik at du kan få vaksinasjonene på plass. På nettsiden International Vaccination kan du lese mer om vaksinasjonene som anbefales for reiser til Zanzibar. Som reisende er det ditt eget ansvar å sørge for at du har de anbefalte eller obligatoriske vaksinasjonene. Det er også den reisendes eget ansvar å ta med gyldig medisin og vaksinasjonspapirer. Dersom du mellomlander, eller reiser mellom flere afrikanske land, må du også overholde vaksinasjonskravene til de landene.

Vaksinasjon mot gul feber

Ved innreise til Tanzania og Zanzibar kreves det i noen tilfeller dokumentasjon på at du har fått vaksine mot gul feber senest 10 dager før avreise. Dokumentasjonen kreves dersom du kommer fra et land med risiko for gulfeber – selv om du nettopp har vært på flyplassen i det landet. Derfor krever myndighetene gulfebervaksine samt dokumentasjon for dette dersom man kommer til Tanzania eller Zanzibar fra Kenya. Dette kravet er vedtatt ved lov og må overholdes.

Reiseforsikring

Vi anbefaler alltid at vår reisende tegner reiseforsikring. Vi anbefaler Gouda reiseforsikring.

Situasjonen i landet

Tanzania/Zanzibar er et veldig fredelig land. Men det er alltid lurt å finne ut om forholdene i landet du har tenkt å besøke. Dette gjøres best på Utenriksdepartementets nettsider. Her finner du råd og informasjon til danske reisende i en lang rekke land og områder.

INNSJEKKING

Online innsjekking

Mange flyselskaper har i dag online innsjekking på nettsiden sin. Det betyr at du som reisende typisk kan reservere plass fra 12 timer til 72 timer før avgang.

Kom i god tid til flyplassen

På avreisedagen anbefaler vi oppmøte minst 2 timer før avreise. Siden det kan variere hos de ulike flyselskapene og på de enkelte flyplassene, anbefaler vi at du undersøker anbefalt møtetidspunkt på flyplassens nettside:

Oslo flyplass
Bergen flyplass
Sandefjord flyplass
Stavanger flyplass

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å ta med 20 kg bagasje pr. reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere mellom flyselskapene. Vi anbefaler derfor at du sjekker gjeldende regler på flyselskapets nettsider. Vi anbefaler også at du tegner bagasjeforsikring, da både flyselskapets og vårt ansvar som reisebyrå er begrenset ved forsinket eller tapt bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuell væske i håndbagasjen skal pakkes i en 1 liters plastpose med glidelåslukking før du stiller opp i sikkerhetskontrollen. Hver beholder kan inneholde maksimalt 100 ml pr PCS. (maks 1 liter totalt). Posen skal fremvises for sikkerhetspersonalet. Legemidler tilberedt som væsker, gelé eller lignende flytende former er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasje. Det anbefales at du skaffer deg dokumentasjon på medisinen du har med deg i bagasjen før reisen. Det er lurt å ta med seg den reseptbelagte medisinen i håndbagasjen. Da er du sikker på å ha den på ferie selv om den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket. Vi anbefaler at du oppbevarer medisinen i originalemballasjen, at du kun tar med den mengde medisin som trengs (evt. pluss noen dager), og at du har fremlagt nødvendig dokumentasjon for hvilken medisin du tar med før avreise. Elektronisk utstyr som bærbar PC, nettbrett eller kamera kan bæres i håndbagasjen, men du må ta det ut av bagasjen ved sikkerhetskontrollen på flyplassen.

PÅ FLYREISEN

Taxfree

Vi gjør oppmerksom på at avgiftsfrie varer i håndbagasje i form av væsker (parfymer, kosmetikk, kremer, brennevin etc.) blir inndratt i forbindelse med flybytter i Europa. Det er som regel mulig å handle avgiftsfrie varer i forbindelse med siste mellomlanding og/eller om bord på flyet før du kommer til endemålet.

ANKOMST

Manglende bagasje

Hvis du mangler bagasje etter flyturen, vennligst kontakt flyselskapet eller flyplasskontoret for "tapt og funnet" før du forlater flyplassen. Her må du be om en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Med den i hånden kan du kontakte forsikringsselskapet ditt. Husk å ta vare på en kopi av rapporten som bevis på at du rapporterte problemet i tide.

Mottagelse

En representant for vår turoperatør på Zanzibar er klar til å ta imot deg ved ankomst. Representanten venter i ankomsthallen og har et skilt med navnet ditt på. Du vil bli ønsket velkommen og motta en konvolutt med diverse informasjon om reisemålet og kontaktinformasjon hos vår lokale turoperatør, slik at du har mulighet til å komme i kontakt med dem under reisen dersom du trenger det. Merk at det også finnes et nødnummer som du kan ringe utenom vanlig kontortid.

Tidsforskjell

Zanzibar ligger 1 time foran Norge om sommeren – og 2 timer foran om vinteren.

Valuta

Valutaen på Zanzibar kalles Tanzanian Shilling (TZS). De fleste steder kan du også betale med USD. På de fleste hoteller er det også mulig å betale med kredittkort som VISA eller Mastercard. Det er lurt å ha med seg penger hjemmefra (USD). Både for visum på flyplassen (50 USD per person), men også for å måtte besøke steder som ikke tar kort - som gateselgere, suvenirbutikker, små restauranter o.l.

Kredittkort

Det finnes en rekke minibanker på Zanzibar som aksepterer internasjonale kredittkort. Du kan alltid spørre personalet på hotellet om nærmeste minibank. Vær oppmerksom på at mange mindre butikker og restauranter ikke aksepterer kredittkort. Derfor er det lurt å ta ut litt kontanter slik at du har til shopping, taxi og mat på lokale restauranter. Merk at det er en maksgrense for hvor mye kontanter som kan tas ut pr. dag. Grensen avhenger vanligvis av bank- og korttype. Tal evt. med banken din før avreise.

Drikkevann

Du bør ikke drikke vannet fra kranene, men kun kjøpe flaskevann. Et kildevann koster ikke mye og kan kjøpes hvor som helst.

Strøm, mobiltelefoni og internett

Zanzibar har samme strøm som i Norge. Mellom 220-250 V. Men stikkontaktene er som regel annerledes enn våre hjemme. Stikkontaktene er for "firkantede ben", så derfor er det en veldig god idé å kjøpe en adapter hjemmefra og ta med på turen, så er du sikker på å ha strøm til kameraet, telefonen din osv. På mange hytter og hoteller du kan låne en adapter, men det er greit å ha sikkerhet for at du alltid kan lade de elektroniske enhetene dine.

Drikkepenger

Det er vanlig å tipse på Zanzibar. Får du god service på restaurant er det normalt å gi ca 10 prosent i drikkepenger. I tillegg er det normalt å tipse hushjelpen og den som bærer kofferten til og fra rommet.

Språk

De offisielle språkene på Zanzibar er engelsk, arabisk og swahili - som alle snakkes av folk flest. Det finnes også mange mindre stammespråk.

Religion

Den største religionen på Zanzibar er islam (omtrent 99 prosent av befolkningen).

Transport

Når du reiser til Zanzibar med Check Point Travel, inkluderer vi alltid transport fra flyplassen til ditt hotell eller gjestehus og retur.

Utflukter

Etter safarien – som kan sees på som en lang utflukt i seg selv – velger mange av våre kunder å reise til Zanzibar og slappe av på vakre strender. Her er noen spennende utfluktsmuligheter som vi nevner på de enkelte turene.

Blant alternativene er en tur til kryddermarkedet i hovedstaden Stone Town, en båttur til Prison Island utenfor Stone Town og se på de store og eldgamle Aldabra-skilpaddene som kom til Zanzibar fra Seychellene. I tillegg kan du dra på flere snorkleutflukter etc. fra flere av strandhotellene.

Plastposer

Det er ulovlig å ta med plastposer til Zanzibar / Tanzania. Forbudet gjelder alle typer plastposer, også plastposer for avgiftsfrie varer kjøpt på flyplassen eller om bord på fly, samt de små gjenlukkbare posene for væsker, kremer etc. som medbringes som håndbagasje.
Overtredelse kan gi store bøter.

HJELP PÅ REISEN

Skulle det dukke opp noen uventede problemer på reisen din, kontakt først vår lokale turoperatør i Zanzibar som vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg. Ellers er du selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss. Du kan skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel er åpent mandag til fredag ​​fra kl. 09:00 til 16:30. Ved spesielle nødstilfeller utenom kontorets vanlige åpningstider kan vi kontaktes på nødtelefon +45 69 13 31 11.

HJEMKOMST

Setereservasjon og endringer

Setereservasjonen før hjemreisen kan vanligvis gjøres online 24 timer før avgang. Sjekk reiseruten på www.checkmytrip.com for eventuelle endringer når det gjelder avgangstid og innsjekking på Zanzibar. Det er lurt å ankomme flyplassen i god tid før avgangstid – gjerne 2,5 time før.

Shutterstock 1016966416
Shutterstock 508498234
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel