Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Merida 06.jpg

Guide til magiske Mérida

Hos Check Point Travel elsker vi Merida. Det er en vakker by med en fantastisk atmosfære og varme kvelder året rundt. På dagtid kan du gå på oppdagelsesferd i byens brosteinsbelagte gater, og når kvelden kommer og lysene tennes, danses det i parker og torg.

Mexico er fullt av kolonibyer, men spanjolene gjorde noe spesielt ut av Merida. Det ble deres hovedstad i Yucatan. En by hvor guvernøren var i direkte kontakt med den spanske kongen og ikke tok imot ordre fra noen andre. Ikke engang visekongen i Mexico City. De praktfulle palassene, vakre kirkene og de store plassene omkranset av elegante søyleganger vitner om at dette er en by rik på kultur og historie.

Gå på en guidet byvandring eller opplev Mérida med en lydguide

Er du interessert i historie, bli med på en av de guidede turene fra byens turistkontor på Plaza Grande (Calle 62). Flere ganger i uken tilbyr de gratis byvandring, og skulle det vise seg at de ikke har en engelsktalende guide den dagen, spør dem om du kan leie en lydguide. Deretter, med en engelsk guide i hodetelefonene og et kart i hånden, kan du utforske i ditt eget tempo.

Merida 04.jpg

Se Méridas severdigheter på sykkel

Et annet alternativ er å leie en sykkel på Paseo de Montejo (husk ID) og sykle rundt i de svingete gatene i det historiske distriktet, kjenne på atmosfæren og besøke noen av de flotte severdighetene som Catedral de San Ildefonso, Casa de Montejo, kunsten museum Museo de Arte Contemporáneo , som alle ligger rundt Plaza Grande. Finn en benk i skyggen av et av de store trærne og observer livet på torget. Det er liv og liv fra tidlig morgen til sen kveld. Blir du sulten er det nok av fortauskafeer og små snackstativ. På søndager holdes det et stort marked her på torget med utallige boder og gatekjøkken.

Merida 01.jpg

En sving med lokalbefolkningen

Hver helg og enkelte dager i uken er det tradisjonell dans i parker og torg. På Plaza Grande er det vanligvis mandag kveld, på tirsdager er det Parque Santiago og på torsdager er det spesielt det eldre publikummet som tar en svingom på den ukentlige Yucatecan Seranade.

Dans om aftenen i Merida.jpg

Besøk Méridas store marked

Et annet bra sted å møte meksikanere ansikt til ansikt er på byens store marked, Lucas de Galves. Det ligger i skjæringspunktet mellom Calle 56 og Calle 65. Det er et fargerikt marked med mye folk og hundrevis av boder. Her kan du få alt fra ferske grønnsaker og mat til hengekøyer til kjæledyr og kjøkkenutstyr. Markedet er et opplagt sted å spise lunsj. Finn et bord på en av de små restaurantene og ta deg litt taco, litt ceviche og en kald øl i selskap med lokalbefolkningen.

Middag og en drink med lokalbefolkningen

Drømmer du om å spise middag under åpen himmel, så er La Recova Santa Lucia i Calle 60 et godt valg. Det er litt dyrt, men det er veldig koselig i restaurantens gårdsplass og maten er god.
Du kan avslutte kvelden passende med en drink på La Negrita Cantina, som etter vår mening er den mest stemningsfulle baren i Mérida. Den ligger på hjørnet av Calle 62 og Calle 49. På det hvitkalkede murverket står det «La Negrita», og når du kommer inn gjennom svingdørene er det som å gå inn i en klassisk meksikansk kantine. Det er et populært sted blant lokalbefolkningen, og hvis det ikke er plass i baren, se etter et bord på gårdsplassen. Flere ganger i uken er det også levende musikk. Og når musikken spiller, er det dans.

La Negrita Merida - Live Music - Merida.jpg

Ønsker du en autentisk meksikansk matopplevelse, så kan vi anbefale Las Vigas i Calle 63, nr. 497. Her lager de skikkelig god mat til en billig penge, så det er av gode grunner en populær restaurant blant turister og lokalbefolkningen.
Nå er det massevis av flotte restauranter i Merida, men vi må gi 130 Grados Steakhouse en sjanse i sentrum. De lager noen seriøse biffer på den restauranten. Så hvis du drømmer om en skikkelig god biff med et godt glass vin, er dette restauranten. Du kan bestille bord på restaurantens hjemmeside: http://www.130grados.mx

På utflukt til et naturreservat

Ønsker du mer naturopplevelse, vurder en tur til Celestun naturreservat. Det tar ca. 1,5 time med bil å kjøre ut til den lille fiskerlandsbyen Celestun. Herfra kan du ta en båttur inn i reservatets mangroveskoger, som huser krokodiller, leguaner, en mengde forskjellige fuglearter og en enorm koloni av rosa flamingoer. Sistnevnte oppleves best i perioden desember til april.