Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Dyr Kenya Mara37

Masai Mara

Masai Mara, som betyr «Stained Land», er Kenyas absolutt beste safariområde. De vakre gressområdene fylt med akasietrær, enorme flokker med gnuer og sebraer danner rammen for den ultimate afrikanske safari

Dyr Kenya Mara38

Den store vandringen mellom Masai Mara og Serengeti

Masai Mara ligger ved siden av Serengeti-sletten i Tanzania, hvor gnuene vandrer i årets siste måneder. Disse store flokkene med gnuer, sebraer og gaseller kommer hvert år rundt juli måned. De forlater vanligvis Masai Mara igjen i november. Det kan være vanskelig å gi et eksakt tidspunkt for trekket, da det varierer ganske mye fra år til år avhengig av hvor mye nedbør som faller.

Migration Foto26

Den mest dramatiske delen av flokkens reise finner sted når de må krysse Mara-elven. Mange store krokodiller ligger her og venter på sitt store festmåltid. Som om ikke krokodillene var nok, kan høy vannstand og sterk strøm også være en stor utfordring. Krysset av Mara-elven er derfor svært risikabelt.

Migration Foto31

Safari i Kenya

Masai Mara er verdenskjent for sine dyreopplevelser. Migrasjon av opptil 2 millioner dyr er en populær periode for å besøke naturreservatet.

Men selv om du tror at Masai Mara vil være nesten tom etter en slik migrasjon, er det mange dyr hele året, og du kan enkelt besøke Masai Mara utenom folkevandringstiden.

"The Big Five" - ​​elefanter, løver, leoparder, neshorn og bøfler - er representert hele året. På en god dag kan alle 5 dyrene sees i dette området.

Kenya Dyr Foto12 (1)

Masai Mara ligger på vestsiden av Great Rift Valley. Navnet kommer fra masaifolket som bor i området. Mer enn 90 dyrearter og opptil 450 forskjellige fugler er registrert her, hvorav 53 er rovfugler.

Masai Mara byr på massevis av store dyreflokker og rovdyr i stort antall, så den kresne safarieksperten vil få alle sine ønsker oppfylt under en safari her.

Beste tid å besøke Masai Mara National Reserve

Masai Mara kan besøkes hele året. Vi anbefaler imidlertid å unngå regntiden og ukene etter, da gresset er høyt og dyrene derfor har lettere for å gjemme seg.

Høysesong: juli til oktober, når den store migrasjonen finner sted.