Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_86617834 Vinales valley in Cuba, a major tobacco growing area.jpg

Opplevelser i Viñales

Ta en busstur og se de største severdighetene i dalen

Vinales (2)

Dere kan også dra til provinshovedstaden Pinar del Rio. Her er tobakksfabrikken Fábrica de Tabacos Francisco Donatien verdt et besøk. Den ligger i gaten Calle Antonio ​Maceo (rett overfor Plaza de la Independencia). Flere fine sigarmerker rulles på denne berømte sigarfabrikken. Gå en tur gjennom rullehallen, hvor tobakksarbeiderne underholdes med høytlesing av nyheter og noveller mens de jobber. Her kan dere også se hvordan den endelige sortering, merking og pakking av sigarene foregår. Har dere lyst til å kjøpe en kasse med hjem, kan de kjøpes på fabrikken eller på det velassorterte Casa del Habano på den andre siden av gaten. Fabrikken er åpen mandag til fredag fra kl. 09.00 til 12.00 og fra 13.00 til 16.00, lørdag fra 09.00 til 12.00. Det koster 5 USD pr. person for å komme inn, og da får man en guidet omvisning som varer i 15 til 20 minutter.

Den lille likørfabrikken Casa Garay Fábrica de Guayabitas del Pinar, som ligger på Calle Isabel Rubio har de samme åpningstidene som sigarfabrikken. Her produserer man den lokale sukkerrørlikøren Guayabita del Pinar. Den finnes i en søt og en tørr versjon og er destillert på bær. Det koster 1 USD å komme inn, og det omfatter som regel en omvisning og en smaksprøve.

Utforsk en indiansk klippehule

Cueva Del Indio Vinales

Turen går videre gjennom fjellene til Cueva del Indio. Dere kan utforske Indianerhulen og ta en båttur på en underjordisk elv, som forgrener seg på kryss og tvers i klippehulen. Grottens navn hentyder til de innfødte indianerne, som opprinnelig brukte grotten som gravsted og senere gjemte seg her inne under spaniernes erobring.
I dalen Dos Hermanes kan dere se enorme klippemalerier med forhistoriske motiver, laget av framtredende latinamerikanske kunstnere på 1960-tallet. Entreen er beskjedne 1 CUC pr. person – og stedet har en god liten restaurant.

Etterpå kan dere besøke El Palenque de los Cimarrones, som i sin tid var tilfluktssted for slaver som var stukket av fra fangenskapet i plantasjene. Dette er et sted med spennende historier og mulighet for å stifte et nærmere bekjentskap med den spesielle afro-cubanske religionen Santeria, som er en blanding av katolisisme og afrikansk overtro. 

Sightseeing til hest eller på sykkel

Vinales Horse (2)

Dere kan også velge å oppleve Viñales-dalen på en mer utradisjonell måte. Vi kan arrangere sightseeing til hest eller på sykkel. Turene varer vanligvis i 4-5 timer. Dere kommer naturligvis ikke så langt som med buss, men til gjengjeld opplever dere landskapet, landsbyene og livet på markene på en helt annen måte - og i et helt annet tempo.

Finn en lokal restaurant

Vinales Don Tomas Restaurant

Hotellene har gode restauranter, målt etter cubansk målestokk, men det er også enkelte gode restauranter i byen. Prøv for eksempel den populære Casa de Don Tomas, som holder til i en gammel villa fra kolonitiden, på adressen Salvador Cisneros 140.

Du kan blant annet oppleve Viñales på disse reisene:

Cuba med bus og casa MAIN.jpg

15

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Cuba med buss og casa
  • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
  • Tobakksplantasjer i naturskjønne Viñales
  • Kolonitidsstemning i vakre Trinidad
  • Flotte strender, brosteinsbelagte gater og landsbyliv
  • Privat innkvartering hos gjestfrie cubanere
  • Inkludert fly, B&B (casas) og transport

Fra NOK 21 150

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
Det bedste af Cuba main.jpg

15

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Det beste av Cuba
  • Bo i hjertet av Havanas historiske bydel
  • Flott natur og tobakksbønder i Viñales
  • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
  • Musikk og stemning i Cubas vakreste by, Trinidad
  • All inclusive strandhotell ved Det karibiske hav
  • Inkludert fly, hotell, busstransport og flere måltider

Fra NOK 23 750

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn