Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg

Route 66 – Opplev det historiske hjertet av Amerika

En tur langs Route 66 er en flott mulighet til å oppleve USAs historie, kultur og landskap. Det er en reise som tar deg gjennom hjertet av landet og gir deg et ekte innblikk i hva som gjør Amerika så fascinerende og mangfoldig.

shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg
Route 66. Kør-selv. Rejser til USA.jpg

En tur langs den legendariske Route 66, også kalt "The Main Street of America" ​​eller "The Mother Road", er en uforglemmelig opplevelse og en flott mulighet til å oppleve hjertet av Amerika. Fra det pulserende storbylivet i Chicago til kystparadiset Los Angeles, strekker Route 66 seg 3940 kilometer og krysser åtte stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. På denne episke reisen vil du utforske historiske byer, prærielandskap, ørkener og fjell mens du nyter den rike kulturen, arkitekturen og maten som har formet Amerika gjennom tidene.

Kort om rute 66

Illinois

Start turen i Chicago og utforsk den imponerende silhuetten, besøk Navy Pier og spis deep pan pizza. På vei til St. Louis, stopp ved Route 66-høydepunkter som Joliet, Pontiac og Springfield, hvor du kan besøke Abraham Lincoln Presidential Library and Museum.

USA Artikler 3

Missouri

Kryss Mississippi-elven og nyt St. Louis' scene med levende musikk og Gateway Arch, et ikonisk 192 meter høyt monument. Fortsett til Meramec Caverns, et underjordisk hulesystem og tidligere gjemmested for Jesse James' gjeng.

St Louis Gateway Arch

Kansas

Kjør gjennom den korte, men minneverdige strekningen av Kansas og besøk «Cars on the Route» i Galena, en gammel bensinstasjon med klassiske biler fra filmen «Cars».

1000 F 291056124 N6hxdieszqsagakcjx21tqsn3zsacdyf
Kansas Galenacarsonroute66 Stockphotoastur Editorial 1024X683

Oklahoma

Opplev Oklahomas rike oljehistorie ved å besøke Tulsa og Oklahoma City. Ikke gå glipp av den ikoniske Blue Whale of Catoosa and Pops, en moderne spisestue med over 700 forskjellige brusmerker.

USA Artikler 2

Texas

Kryss den ikoniske Cadillac Ranch, hvor gamle Cadillac-biler er begravd i bakken som kunstverk. Besøk Palo Duro Canyon State Park og opplev den praktfulle canyonen, som er den nest største i USA.

USA Artikler

New Mexico

Reis gjennom Land of Enchantment og besøk Santa Fe og Albuquerque, hvor du kan nyte mat fra det sørvestlige kjøkken og historisk adobe-arkitektur. Stopp ved Petrified Forest National Park for å se de forsteinede trærne og pittoreske ørkenene.

USA Artikler 4

Arizona

Kjør gjennom Painted Desert og besøk det ikoniske Wigwam Motel i Holbrook. Opplev den imponerende Grand Canyon og ta en tur til den gamle gruvebyen Oatman, hvor ville esler går fritt.

Lossy Page1 1200Px Wigwam Motel, Route 66, Holbrook, Arizona LCCN2010630005.Tif
shutterstock_97706066 Toroweap point at sunrise, Grand Canyon National Park..jpg

California

Kjør gjennom Mojave-ørkenen og besøk Roy's Motel & Café, et historisk landemerke på Route 66 i Amboy. Fortsett til Santa Monica Pier, hvor Route 66 offisielt slutter, og nyt solnedgangen over Stillehavet.

USA Artikler 5

Tips for å reise på Route 66

  1. Planlegging: Vurder når du vil reise og hvor lang tid du vil bruke på reisen. De mest populære månedene er fra mai til september, når været passer best. Sørg for å tillate minst to uker for å få mest mulig ut av Route 66-opplevelsen.
  2. Overnatting: Route 66 er kjent for sine unike og historiske moteller. Bestill overnatting på forhånd for å sikre deg et rom på de mest populære stedene og for å få en autentisk Route 66-opplevelse.
  3. Kjør trygt: Veier på rute 66 kan variere fra godt vedlikeholdt til dårlig, og det er viktig å ta hensyn til skilting og lokale trafikklover. Kjør forsiktig og vær oppmerksom på vei- og værforhold.
  4. Støtt lokale bedrifter: En stor del av sjarmen til Route 66 er de små, familiedrevne bedriftene som ligger rundt veien. Stopp ved lokale kafeer, butikker og attraksjoner for å støtte lokale økonomier og få en autentisk smak av Amerika.

Fakta om Route 66

  • Lengde: 3.940 km
  • Stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, California
  • Start: Chicago, Illinois
  • Slutt: Santa Monica, California
  • Etablert: 1926
  • Oppløst: 1985
  • Kjent som: "The Main Street of America", "The Mother Road"